FENOX Káli Ildikó

2010. február 05. péntek
Administrator
6700

preview_tamrendszerhu_39gCRl

A minőségi bor záloga: a jól megválasztott és gondosan karbantartott támrendszer.

preview_tamrendszerhu_mxbuKu

FRANCIA SZŐLÉSZETI TÁMRENDSZER

 

1329 Budapest, PF: 86      Tel:06-20/387-4150   Fax:06-1/390-3469
E-mail: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.               www.faynot.com

preview_tamrendszerhu_rouzDD

A minőségi bor záloga: a jól megválasztott és gondosan karbantartott támrendszer

Egy módszeresen megépített, átgondolt szőlészeti támrendszer lehetővé teszi, hogy a szőlőnövény a lehető legop­timálisabb feltételek mellett fejlődjön, megkönnyítve a metszés, a zöldmunkák és a szüret elvégzését. A jól megvá­lasztott támrendszernek kihatása van a leszüretelt szőlő minőségére is. A FENOX támrendszeri kiegészítő eszközök immáron 30 éve állnak a szőlőtermelők szolgálatában. Az ötletes, egyszerű és praktikus termékek többsége a francia családi vállalkozás tulajdonosának saját találmánya és hosszas kísérletezés eredménye.
A francia FENOX kizárólag kitűnő minőségű, rozsdamentes termékeket gyárt horganyzott, tüzihorganyzott, vala­mint rozsdamentes acélból. Az ország különböző borvidékeiről kérdeztünk meg neves szőlészeket, mi a vélemény

 

Ferenczy Attila Szőlész, Weninger Pincészet, Balf

- A FENOX U-szeget az Ausztriában és Franciaországban már régóta használatos rugós huzalkivető (drótkihajtó) faoszlopra törté­nő rögzítéséhez használtuk. A hagyományos huzalszegekkel szem­ben az az előnye, hogy a profil vastagsága miatt nem engedi, hogy a rugós huzalkivető oldalirányban kimozduljon. Bár a drótkihajtó rögzítésekor száliránnyal merőlegesen kell beütni, ami nehézsége­ket okozhat, de ami az előnye, az a hátránya is: hegyének horogszerű kiképzése megakadályozza, hogy kiessen a fából. Más módszerekkel szemben így a FENOX U-szeggel a rugós drótkihajtó gyorsan és rendkívül stabilan rögzíthető.
A FENOX egykarú huzalvezető azért praktikus, mert a rugós drótkihajtóval együtt használva a drót kiakasztható és egyszerűen csak a drót visszaakasztásával bújtatunk. Így egy ember egyszerre két sornak a két oldalát, tehát összesen négy oldalt tud bújtatni. Ez­által kb. ötödére csökken a bújtatás költsége. Számításaim szerint ez a beruházás két év alatt meghozza az árát!

 

preview_tamrendszerhu_gnh4wM
preview_tamrendszerhu_IEfHqV

Szívós József ,Szőlészeti vezető , Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, Mezőzombor (Tokaj-Hegyalja)

- A préselt gesztenyéből készült FENOX C-kapocs előnye, hogy fixen tartja a huzalpárokat az oszlopnál, és ezáltal a szél nem tud­ja kihúzogatni a belső sliccelésű fémoszlopből a drótot. Lebomlik, tehát környezetbarát és ol­csóbb is, mint a műanyag C-kapocs.
A FENOX huzalfeszítő láncnak és a hozzá kifejlesz­tett, az oszlopon mozgatha­tó lánctartó konzolnak az a nagy előnye, hogy a huza­lokat le-fel mozgathatjuk a hajtásbefűzésnél. A lánc könnyen kiakasztható és rövidíthető. A FENOX sorközi drót­feszítő használata külö­nösen akkor szerencsés, amikor a drót be van nőve a kordonkarba, hiszen akkor sor végi feszítést nem is tudnánk alkal­mazni. Így csak a sorközi feszítés lehetősége marad.

 

A FENOX végoszlop kikötő horgonyt már 1994. óta használjuk. Akkor egy egyszeri, véletlen beszerzésből jutottunk hozzá, majd sokéves utánajárással sem tudtunk a nyomára bukkanni. Pedig nagy szükségünk lett volna rá az olyan köves talajokon, ahol csigát nem tudunk lehajtani, ugyanis a horgony itt semmi mással nem he­lyettesíthető! 2006. óta használjuk ismét, ekkor jelent meg ugyanis a Fenox Magyarországon. Mi elsősorban 60 cm-es horgonyt alkalma­zunk hosszabbító szárral kiegészítve. A horgony leverése előfúrást nem igényel. Csak azokon a helyeken alkalmaztunk mégis előfúrást, ahol a talaj felül humuszosabb, a köves rész pedig mélyebben talál­ható. Így meg tudtuk növelni a horgony hosszát, és a horgony tüské­inek a kibontakozása ezáltal egy méter mélyen van. Tapasztalataim szerint a horgony igen biztonságosan fog a köves talajban.

 

Marczis Tamás Szőlész, Monarchia Borászat Kft., Eger

- A FENOX végoszlop kikötő horgonyból mintegy ezer darabot ütöttünk le olyan erősen köves területre, ami telepítés előtt nem volt megforgatva, csak gyökérfésülve. Itt a horgony kisebb-na­gyobb, gyakran egy méter átmérőjű mészkő jellegű sziklák közé vagy azok réseibe tudott bekapaszkodni. Gyakran nyers kőzetbe ütöttük le. A horgony pozitívuma, hogy a köves, sziklás területen könnyen, gyorsan lehetett vele haladni: egy horgony leütési ideje mindössze pár perc.
A Fenox horgony nagyon stabil tartást biztosít, amit le is tesztel­tünk: a markoló hátsó emelő kanalát egy sodronykötéllel rákötöttük a horgony drótbefűző részére. Így pont olyan irányú erővel tudtunk hatni rá, mint az oszlop. Megpróbáltuk kihúzni a földből a frissen levert horgonyt, de nem sikerült. A körülbelül egy tonnányi terhe­léssel mindössze 1-2 centiméternyit tudtunk mozdítani rajta. A FENOX végoszlop kikötő csigát többféle talajon teszteltük. A barna erdőtalajba könnyen letekerhető, a tufát pedig szinte szeleteli. Kavicsos területre, kavicspadra azonban semmiképpen sem ajánl­juk, mert ebben elakad. A felhasznált 500 csigát kézi erővel tekertük le, egy ember napi szinten 100-120 darabot tudott lehajtani belőle. Gyorsan haladtunk vele és a csiga vékony fémpálcája semmiféle ellenállásba nem ütkö­zött, nem szorult meg. Tavaly jelentős vihar volt a területünkön. A szél felemelte a lombfalat, de hiába rángatta a támrendszerünket, a csigákat nem tudta felhúzni, azok stabilan tartottak.

 

preview_tamrendszerhu_t5FCl4

Hornyák László Vincellér

Hold-Völgy Szőlőbirtok és Pincészet kft., Mád:

,,Birtokunk szőlőültetvényei a Tokaji Borvidék legértékesebb termőhelyein, Mád határában 7 neves dűlőben találhatók. Célunk, a töretlen innováció szőlészeti és borászati techno­lógiában egyaránt oly módon, hogy az a természetes ízek és zamatok megtartását, egyedi birtokstílus jegyeit hordozó magas értékű borok előállítását, alkotását eredményezze. Az ültetvényekben alkalmazott korszerű termesztéstechnológia részét képezik a Fenox anyagok, melyek évtizedekre nyújtanak egy­idejűleg stabil és esztétikus megjelenésű támrendszert. A Fenox végoszlop kikötő horgony kiváló, praktikus termék. Nem csak az új telepítéseknél, hanem támrendszer felújításnál, cserénél is alkalmazható. Így nem csak a köves, sziklás talajba, hanem az évek során bekeményedett, beszáradt talajba is ellenállás nélkül leüthető. Előfúrásra egyáltalán nincs szükség. A már leütött horgonyoknál nem tapasztaltam utólagos lazulást a talajban, egy milliméternyit sem mozdultak, stabilan tartanak. Nagyon fontos a megadott szögben történő leütés, tehát hogy a horgony a dróttal egy szöget zárjon be, a lekötő huzal meghosszab­bított részeként. Ez egyébként nagyon pontosan le van írva a Fenox prospektusban.
A Fenox horgony nem csak stabil, de esztétikus is. Mi 20 cm-es hosszabbító szárat is használunk hozzá, ami egy ügyes megoldás, mivel a drót elhajtása is sokkal könnyebb és kíméletesebb. A Fenox csigának ugyan kicsi a levele, de nagy ellenállású, ke­mény acélból készült. Rendkívül stabilan terhelhető és vihető le a talajba. Hogy a csiga levele jól fogjon, a bekeményedett talajt vízzel fellazítottuk és előfúrtunk. A csigákat géppel hajtottam le: egy Stihl fúróra lehajtó fejet készítettünk. A másik fele a kézi lehajtó központi szárának negatívja. A géppel a csiga alapjáraton rendkívül jól le­hajtható, szépen belekapott a talajba és nem rokkant meg a tárcsa. Volt, hogy a 90 cm-es csigaszárat nem sikerült a teljes hosszúságban lehajtani, mert követ kapott, de a tárcsa így is stabil tartást adott."

További információért és megrendelésért forduljon magyarországi képviselőnkhöz:
KÁLI ILDIKÓ Tel: 06 20 38 74 150, Fax: (06 1) 390 34 69 Postacím: 1329 Budapest, Pf.86
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FENOX katalógus   pdf
preview_tamrendszerhu_0k7Ggd

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Tarján Acél Kft.

Szőlő és gyümölcs komplett fém támrendszerek forgalmazása.

Bővebben...

Hunzag Kft.

Hunzag Kft - 20 éve a gazdálkodók megbízható partnere.

Bővebben...

FENOX Káli Ildikó

A minőségi bor záloga: a jól megválasztott és gondosan karbantartott...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK