Ferro-Flex Kft.

2011. április 20. szerda
Oláh Margó
5057

ferrologkeretes160.jpg
Hegesztési bérmunkákat folyamatosan végzünk, de nem idegen tőlünk a hajókikötői alkatrészek gyártása és a könnyűszerkezetes csarnoképítés is tevékenységeink közé tartozik.

Ismertetőnket rengeteg izgalom és munka előzte meg, melynek gyümölcsét most Ön olvassa. A Ferro-Flex-től 20 év tapasztalatával!

magunkrl1_250.jpg

Igyekszünk hasznos, érdekes információkkal szolgálni Önöknek cégünkről – a Ferro-Flex Kft.-ről annak érdekében, hogy naprakész lehessen Ön is velünk együtt. Kollégáim cégünk iránti elkötelezettségét mutatja termékpalettánk sikeres bővítése, illetve újabb piacok felkutatása, kereskedelmünk felélénkítése. Igyekszünk újabb és újabb piacokat nyitni a környező országokban illetve Európa távolabbi részén is még ismertebbé válni. Bízunk abban, hogy a válság ellenére is Magyarország ereje mezőgazdaságában rejlik, amit egyrészt termékeinkkel tudunk támogatni, másrészt bízunk abban, hogy az állami támogatások hatására egy komolyabb mezőgazdasági fellendülés az egész ország közérzetén képes lesz válltoztatni még ha lassan is.                               
Horváth Csaba    ügyvezető

A dinamikusan fejlődő cég folyamatosan fejlődő termékpalettájáról és az új fejlesztésekről kérdeztük a Ferro-Flex Kft.
 Hogyan alakult ki a jelenlegi termékpaletta?

- A cég nagy hagyományokkal rendelkezik a mezőgazdasági gépek gyártásában.

A rendszerváltást megelőző években, az országos Mezőgép hálózat tagjaként a Kaposgép gyáregysége voltunk, utána önállósult a cég, ami 1993 óta van magánkézben. Az akkori és mostani főprofilunk is a traktorra szerelhető homlokrakodó és az ehhez kapcsolódó munkaeszközök gyártása,  forgalmazása. Büszkén mondhatom, hogy ebben jelenleg a Ferro-Flex Kft. a piacvezető hazánkban. Közel húsz éves kapcsolatunk van a homlokrakodókat gyártó francia Faucheux céggel, amely száz éves tapasztalattal rendelkezik e téren. Cégünk e kiváló minőségű gépek kizárólagos forgalmazója itthon és a környező országokban.
 Beszéljen egy kicsit a Ferro-Flex Kft. saját fejlesztésű termékeiről!

- A jól bevált francia technológia megismerése után erre a bázisra építve kezdtük el a saját termékpaletta kifejlesztését.

 

Mára már ajánljuk saját gyártmányú rakodóinkat munkaeszközeinkkel a 30 és 120 LE közötti teljesítményű traktorokra.

Közel 60 féle eszközzel próbáljuk a rakodási feladatok pontosabb megoldását. Mindez köszönhető a vevőinknek is, ugyanis sokszor kapunk

ötleteket tőlük, de fogalmazhatnék úgy is, hogy vevőink igényeit mindig teljesíteni tudjuk. E célból cégünk rendelkezik jól képzett műszaki, tervezői szakemberekkel is. Továbbá rendelkezünk olyan technikai háttérrel, hogy rakodóinkat adaptálni tudjuk bármilyen traktortípusra és a vevő telephelyén leméretezve az erőgépet két hét leforgása alatt ellátjuk emelő berendezéseinkkel. A FERRO-FLEX Kft felhasználva több évtizedes tapasztalatát sikeresen gyártja a teleszkópos és önjáró rakodógépekre mindazon munkaeszközeit, melyek sikeresek voltak a traktorra szerelt homlokrakodókra, kibővítve nagyobb kapacitású termékekkel a gépek terhelhetőségét figyelembe véve.

Más jellegű igényeket is figyelembe vesznek? Gondolnak azon gazdálkodókra is, akik nem rendelkeznek homlokrakodóval?

- Természetesen! A van a termékpalettákon: - függesztett zsákemelő Big Bag zsákok mozgatására. Emellett létezik fronthidraulika, melyet szintén bármilyen traktortípusra lehet adaptálni.
Jelenleg mi a cég sikerterméke? - Számtalan keresett és sikeres eszközünk van. Igény esetén egyedi tervezést, kivitelezést is vállalunk.
- A környékbeli gazdák javaslatára illetve kérésére fejlesztettük ki és gyártjuk a közép-mély altalajlazítót. Kések száma, valamint a köztük lévő távolság és a művelési mélység állítható.  Az eszköz ellátva rögtörő hengerrel is.
- Az előző évben fejlesztettük ki a szántóföldi kultivátorainkat, melyeket különböző: 1.5, 2, 2.5, 3, 3.5, 5 méteres szélességben készülnek függesztett és vontatott kivitelben. Az adott talajminőséghez illesztjük a rögtörő és lezáró hengersorunkat.

termkskla2300.jpg

Milyen új termékek bevezetése várható? - A Ferro- Flex Kft. a közeljövőben tervezi a csere - felépítményes, tandem-es pótkocsigyártás elindítását. Ezt igény szerint ellátjuk majd gabonaszállító, trágyaszóró, szippantó tartállyal, valamint bálaszállító és silószállító teknős felépítménnyel. - Nyárra tervezzük egy hazánkban még nem használatos, sávművelő„strip-till” bevezetését, mely alkalmazható lesz minden olyan kapásnövény művelésénél, ahol 75cm soros vetés történik, (például a kukorica, napraforgó). A berendezés modulelemeinek száma illeszkedik a vetőgép által vetett sorok számához. Összes termékünkre elmondható a minőségi kivitelezés, a felhasznált anyagok jó minősége, a megbízhatóság és emellett természetesen a mérsékelt ár sem elhanyagolható szempont. Nagy hangsúlyt fektetünk termékeink bemutatására: részt veszünk a belföldi és a környező országokban megrendezésre kerülő szakmai kiállításokon.

Összefoglalva a Ferro- Flex Gép-és szerkezetgyártó Kft. a mezőgazdaságban mind a növénytermesztés, mind pedig az állattenyésztés számtalan területén segíti a gazdálkodókat és ez a jövőben is így lesz!

Impozáns látványt nyújt a szekszárdi Ferropatent Zrt. csarnoka, mely a korábban csak mezőgazdasági gépgyártásáról ismert Ferro-Flex új tevékenységének bizonyítéka: a céget két esztendeje irányító ügyvezető-tulajdonos, Horváth Csaba érkeztével keresett és talált új profilokat a lengyeltóti cég, már csak azért is, mert a cégvezető szerint a több lábon állás a gazdasági válság leküzdésének, valamint a fejlődésnek is záloga egyben
 – Rajzok alapján gyártottuk le a Ferropatent komplett darupályás csarnokszerkezetét – mondja Deák Attila, a Ferro-Flex termelésvezetője. – Elképesztően rövid idő, alig egy hónap alatt gyártottuk le az összes elemét a csarnoknak, az összeszerelést alvállalkozóink végezték. Igény szerint, főként kisebb munkák esetében a Ferro-Flex természetesen a tervezést is vállalja, ám a gyakorlatban inkább kész rajzokkal keresik meg a céget ügyfeleik, s ezek alapján készülnek a csarnokszerkezetek.

csarnok1_250.jpg

 – Acélszerkezet-, hajókikötő-elem- vagy korlát- és pódiumelemek gyártása is a profilunkba vág – folytatta Deák Attila. A tabi Rudnay gimnázium és szakközépiskola ezerkétszáz négyzetméteres tetőszerkezetét, illetve annak teljes beépítését is mi végeztük. A Ferro-Flex gépparkja mindennemű hegesztéssel készülő fémelem készítéséhez megfelelő, a legújabb gépsor elemeit pedig kifejezetten úgy válogatták össze, hogy minél több funkciónak megfeleljenek.
– Ami fémmel, acélszerkezettel kapcsolatos, összefügg bizonyosan le tudjuk gyártani – büszkélkedik a termelésvezető –, legyen az fémszerkezet, korlát- vagy vasbeton-előkészítés, konténerek, esetleg kiváltó oszlopok gyártása.
S sokoldalúságukra szükség is lesz, hiszen a cég közvetve szerepel különböző hazai és uniós pályázatok gyártójaként, például az akadálymentesítési programban marcali és siófoki közintézményekbe gyártanak korlátokat és más elemeket. De a Ferro-Flex munkáját dicséri a somogyvári kollégium átalakítása vagy a lengyeltóti gumiműhely is.
Ferro-Flex Kft.  8693 Lengyeltóti, Rákóczi út 30.  Tel: 06 85/330-069 Fax: 06 85/530-027
                   E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.             www.ferroflex.hu

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Ferro-Flex Kft.

Hegesztési bérmunkákat folyamatosan végzünk, de nem idegen tőlünk a...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK