Damisol Kft.

2010. február 02. kedd
Administrator
2160

preview_leveltragyak_novhu_deq7IG

Virágzáskori fagykárok, mérséklése DAMISOL® készítményekkel.

 VI.    A csonthéjas- és almatermesztéssel foglalkozó kertészek életét gyakran megkeseríti a virágzáskori, illetve a már virágbimbós állapotban jelentkező fagy.
A DAMISOL levéltrágya család különleges, egyedülálló hatású készítményeinek alkalmazásával a virágmegfázások gyógyíthatók, illetve a fagyok hatása mérsékelhető. A készítmények alkalmazás technológiája a következő:
VII.    A fagy előtt közvetlenül, vagy azonnal a fagy észlelése után ki kell juttatni a DAMISOL BB GABONA 5 l/ha mennyiségét.

fagykar.jpg

 A levéltrágya olyan erős, a virágok felé történő tápanyagszállítást indukál, amely segítségével jelentősen megnő a virágok szénhidrát koncentrációja. Ez a megnövekedett szénhidrát tartalom, amely órák alatt jön létre, védi a virágokat a hideg hatásától.
Természetesen az elhútódó, ismétlődő, 5-6 napig tartó –5 – - 7 °C-os lehűlés ellen nincs orvosság, illetve csak a még bimbós állapotban lévő virágok menthetők meg a megfázástól. A –4- -5 °C fagy hatását azonban a javasolt készítmény, illetve a kijuttatás módja nagyon jól orvosolja. Erre már több mint tíz éve gyűlnek a pozitív tapasztalatok.
A cél az, hogy annyi aktív virágot sikerüljön megmenteni, amennyi megakadályozza a fa hormonegyensúlyának felborulását, és így magakadályozza a szakaszos termés, az alternancia kialakulását.

VIII.    A DAMISOL BB GABONA kijuttatása után néhány nappal célszerű kipermetezni a másik különleges összetételű levéltrágyánkat, a DAMISOL MAGNUS-t. Ebből az alma- és körteültetvényekre 2 x 2 l/ha mennyiséget szükséges kiszórni, 7-10 nap differenciával. A csonthéjasoknál elegendő 1 alkalommal kijuttatni a DAMISOL MAGNUS-t 2 l/ha mennyiségben.
IX.    A vázolt technológia alkalmazásával az elmúlt, immáron 20 év, tapasztalatai szerint mindig volt annyi termés, amely biztosította azt, hogy a termesztés ne legyen veszteséges, illetve megakadályozta a levéltrágyázás az alternancia kialakulását.

     Honlapunkhoz jó böngészést kívánunk:               A Damisol Kft munkatársai           Kattintson a képekre     www.damisol.hu

alma100.jpg bab100.jpg borso100.jpg burgonya100.jpg buza100.jpg cukorrepa100.jpg
 dohany100.jpg  feketebodza100.jpg  gorogdinnye100.jpg  gyokerzoldseg100.jpg hagyma100.jpg  kajszibarack100.jpg   
dinnyetermesztes.jpg kaposztafelek100.jpg  kukorica100.jpg  csemege_kukorica100.jpg  lucerna.jpg mak.jpg 
 malna.jpg  meggy.jpg  muskatli.jpg  napraforgo.jpg  olajretek.jpg  orokzoldek.jpg
 oszibarack.jpg  paprika.jpg  paradicsom.jpg  paradicsomkonzervipari.jpg  pazsit.jpg  pritamin.jpg
 repcedamisol.jpg  ribizli.jpg  sargadinnye.jpg  sorarpa.jpg  szamoca.jpg  szilva.jpg
 szoja.jpg  szolo.jpg  uborka.jpg  vetomag_kukorica.jpg  zoldbab.jpg  borsozold.jpg

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Damisol Kft.

Virágzáskori fagykárok, mérséklése DAMISOL® készítményekkel.

Bővebben...

Sávos fagyvédelem

IZRAELI öntözési rendszerek, Öntözés és klímaszabályozás. Sávos fagyvédelem.

Bővebben...

Alfa-Gép Kft.

Mezőgazdasági gépek mellett kínálatunkban szerepel jégháló.

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK