Damisol Kft.

2010. február 02. kedd
Administrator
4744

Pázsitok táplálása DAMISOL® készítményekkel

 

 I.Telepítés előtt: A vetés előtt 10-20 nappal célszerű az alapműtrágyákat kijuttatni. Erre kiválóan megfelel a DAMISOL® Lassanható Nitrogén oldat, melyből 0,5-1 l/ 100m² mennyiséget célszerű kiszórni. Ez a készítmény lassanható formában tartalmazza a nitrogént. Ennek azért van nagy jelentősége, mert ez a trágya folyamatosan biztosítja a növény számára az amúgy gyorsan ható, illetve könnyen kimosódó tápanyagot.

A DAMISOL Lassanható Nitrogén(360 g/l N) mellett kiválóan alkalmazható a DAMISOL® N-P-K IV. (250 g/l Foszfor, 300 g/l kálium) oldat, vagy a DAMISOL® Kálium (70 g/l foszfor, 350 g/l kálium) magas hatóanyag tartalmú talajtrágya, melyekből 0,5-0,7 l mennyiség kell 100 m² területre.

Természetesen a nitrogén- és a káliumtartalmú készítmény együtt is kijuttatható, kb. 8 l vízzel hígítva.

A már megerősödött és 2-3 alkalommal nyírt állományt a DAMISOL® Pázsit, vagy DAMISOL® Sportfű levéltrágyával célszerű táplálni az alábbi fejezet szerint:

II.Pázsitok ápolása: A már meglévő pázsitfelületek ápolása a DAMISOL® Pázsit, vagy a DAMISOL Sportfű készítményekkel igen egyszerű, mert ezek a folyékony tápoldatok minden fontos tápanyagot tartalmaznak a pázsit számára. Az oldatot öntözőkannával is ki lehet locsolni. 100 m²-re 0,5-1,5 l levéltrágyát szükséges kijuttatni, 2-3 hetes időközönként. (10 l vízhez 1-3 dl levéltrágyát keverjünk és locsoljuk szét 20 m² területre.) A magasabb dózist az intenzíven öntözött és nyírt gyepekre kell kijuttatni.

A DAMISOL® Lassanható Nitrogén oldat természetesen a meglévő gyepekre is kijuttatható. Tavasszal 2-3 dl/10m² mennyiségben, az első fűnyírás után célszerű kilocsolni legalább 10 l víz felhasználásával. Ez az adag 3 hónapra elegendő nitrogént ad a pázsitok számára.

A pázsitok trágyázását április közepén kell elkezdeni és szeptember közepéig célszerű folytatni.

    Az első Damisol levéltrágyát 1982-ben gyártottuk. Ez a gyümölcstermesztésben nélkülözhetetlen Damisol Bór és a Damisol Kálcium volt. Ma már több mint negyven féle levél- és talajtrágyát gyártunk, melyeket a mezőgazdaság minden ágazata használ.

     Termékeinket a környező országokban is ismerik, és nagy megelégedéssel használják. Minden levéltrágyánk valódi oldat, tehát semmilyen lebegő, szilárd fázist nem tartalmaz, ezért bátran használhatóak tápoldat formájában is a hidrokultúrás termesztésben. Minden készítményünk hormon- és nátriummentes, ezért felhasználhatók az öko-, illetve a biotermesztésben is.

     Levéltrágyáink kiszerelése kielégíti a kistermelők és a nagy felhasználók igényét is, mert 0,5, 1, 5, 10, 20, és 60 literes műanyag flakonokban, kannákban hozzuk forgalomba.

     Tevékenységünk egyenletesebbé tétele érdekében, 1998-tól gyártunk más termékeket is. Ezek különböző háztartásvegyipari termékek, nevezetesen: penészölő készítmények, penészölő festékadalék, salétrom kivirágzás eltávolító, sírkő- és emlékműtisztító anyag, valamint faanyagkezelő folyadék.

     Honlapunkhoz jó böngészést kívánunk:               A Damisol Kft munkatársai           Kattintson a képekre     www.damisol.hu

 
             
       
           
           
           
           

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Damisol Kft.

Pázsitok táplálása DAMISOL® készítményekkel

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK