Örökzöldek és a gyep nyár végi kezelése

2016. augusztus 04. csütörtök
Oláh Margó
1096

Örökzöldek és a gyep nyár végi kezelése

Örökzöldek (thuják) nyárvégi (augusztus-szeptember) kezelése
A thuják a ciprusfélék családjába tartozó, örökzöld fa- és cserjefajok. Gyakori dísznövények, és sokféle kertészeti változatuk ismert. Cserépben és kerti földben egyaránt tartják. A cserépbe ültetett növényeknél időről-időre pótolni kell a kimosódott, letömörödött földet FitoHorm Virágföld használatával, hogy a gyökereket megvédjük a külső behatásoktól.

A nyár végén, a tartós meleg időben fontos a napi, alulról való öntözés. A cserépben tartott példányokat bőséges vízmennyiséghez kell juttatni, oly módon, hogy a cserépalátétben álljon a víz, amiből napközben is pótolni a tudja a növény a vízhiányt. Az augusztusi nagy esőzések idején ügyelni kell azonban a túlöntözés elkerülésére.

Az öntözés főleg a gyökérzet felé irányuljon, de szárazság idején hetente egyszer érdemes a slaggal „letusolni” a növényt, hogy a levelekre rakódott pórtól megszabadítsuk.

A víz mellett szükséges a rendszeres tápanyag-utánpótlás is. Cserepes tujáknál 3 hetente, kerti tuják esetében havonta 1-szer ajánlott a FitoHorm

Örökzöld lombtrágya locsolóvízhez történő adagolása (1 kupak 2 liter vízhez).

A tuják különösebb extra gondoskodást nem igényelnek, de a belső, elhalt ágakat, leveleket érdemes rendszeresen eltávolítani, hogy a tápanyagok a még élő részekhez juthassanak.

A tuják nemcsak a vízhiány miatt sárgulhatnak/barnulhatnak, hanem gombás fertőzések miatt is. Ilyenkor a gombaölő permetszerhez feltétlenül keverjünk FitoHorm Örökzöld lombtrágyát is (először mindig a növényvédő szert keverjük el a vízben, ehhez adagoljuk 1-2%-os töménységben a tápoldatot), mert betegségek esetén a megnövekedett tápanyag-szükségletet folyamatosan pótolni kell!

A pázsit nyárvégi (augusztus-szeptember) kezelése

A szép, zöld gyep nyári legfontosabb kezelése a rendszeres fűnyírás és öntözés. A fűnyírásnál figyelni kell, hogy a tavaszinál magasabbra érdemes nyírni, hogy elkerüljük a kiégést. A locsolás időjárás függő, de a napokig tartó, nagy szárasság idején feltétlenül szükséges a napi vízpótlás.

A gondozás elengedhetetlen eleme a tápanyag-utánpótlás. Ehhez nyújt segítséget a FitoHorm Pázsit lombtrágya.

Kijuttatása:

    permetezővel: 1-2 %-os töménységben (vízzel elkeverve)
    locsolókannával (rózsafejjel): 1-2 %-os töménységben (vízzel elkeverve)
    automata öntözőrendszerrel: a tápoldatozóhoz adagolva, 1-2 %-os töménységben

A túl sűrű és túlzott mennyiségű locsolás, illetve az augusztusban szokásos nagy esőzések idején mohásodás jelentkezhet, amit Zöld Gyep műtrágya alkalmazásával orvosolhatunk, mely tápanyagok mellett mohairtót is tartalmaz. Dózis: 5 kg/100 m2. Kiszórást követően többszöri (akár 2-3-szori: reggel-délben-este), alapos öntözés szükséges a bemosódáshoz. Hatását már 1-2 nap elteltével láthatjuk.

Ha a gyepen sárgás-barna foltok jelennek meg, megáll a növekedés, fűnyíráskor szálasodás tapasztalható a fűszálak végén, a fűszálak alja sárga, míg a teteje szép zöld, akkor gombásodásra gyanakodhatunk. Ilyenkor a gombaölő permetszerhez feltétlenül keverjünk FitoHorm Pázsitot a megbetegedés miatti tápanyag-utánpótlás végett. A gombásodás mértékétől függően a kezelést 2-3 hetente, 2-3 alkalommal meg kell ismételni a sikeres gombairtás érdekében.
LOMBTRÁGYÁK MEGRENDELÉSE:       http://www.fitohorm.hu/Elindult-WEBARUHAZunk_a73

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Örökzöldek és a gyep nyár végi kezelése

Örökzöldek és a gyep nyár végi kezelése Örökzöldek (thuják) nyárvégi...

Bővebben...

Hiánytünetek orvoslása megelőzése

Növényeinknek ugyan úgy szükségük van tápanyagokra mint az emberi...

Bővebben...

A rózsa fungicides védelme

A rózsa fungicides védelmeA különböző rózsa félék hazánk szinte minden...

Bővebben...

Szoba- és kerti növényeink

Szoba- és kerti növényeink nyári lombtrágyázása A nyári forróság idején...

Bővebben...

A muskátli, a rózsa és a leander

A muskátli, a rózsa és a leander nyár végi kezelése A muskátli nyárvégi...

Bővebben...

Fitohorm Kft.

A dísznövények átültetéséhez nyújt segítséget a FitoHorm általános...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK