Innovatív technológia

2016. október 04. kedd
Oláh Margó
381

Spirit R - modern megjelenés, innovatív technológia

A Väderstad folytatja vetőgépei fejlesztéseit Európa mezőgazdasága számára.

Ennek újabb bizonyítéka a Spirit R 300-400S. A vetőgép az alapoktól kiindulva teljesen új dizájnt kapott.

Továbbá felszerelhető E-Control funkcióval, valamint az új SeedEye érzékelővel. A Spirit R 300-400S 3 és 4 m munkaszélességben rendelhető.
Az új fejlesztésű vetőgép számos újdonságot vonultat fel. E-Control-lal és Gateway-jel is felszerelhető, valamint 12,5 és 16,7 cm-es sortávolsággal rendelhető.
Mellső művelőeszköz

A Spirit R ún. System Disc Aggressive eszközzel van felszerelve, mely két sorba rendezett 450 mm átmérőjű kúpos tárcsából áll. Az X elrendezésnek köszönhetően a vetőgép traktor utáni egyenes futása biztosított. A munkamélység könnyedén állítható a traktorfülkében elhelyezett vezérlő egységről.
Új vázkialakítás

A vetőgép váza 3-4 m munkaszélességhez lett optimalizálva, a központi vázrész kialakítása biztosítja a géphez való könnyebb hozzáférést karbantartás és szerviz során.

A nagy átmérőjű, 400/55-15.5 radiál abroncsok OffSet elrendezése megteremti a tökéletes egyengetés és felszín kialakítás lehetőségét, melynek köszönhetően a vetőgép minden talajtípuson azonos munkaminőségre képes.
Tartályba integrált ventilátor

A nagyméretű, korrózióálló műanyag tartály 2800 literes, megkönnyíti a feltöltést és a leürítést egyaránt. A munkaállvány a tartály oldalán található, így feltöltés közben a tartály minden eleme elérhető.

A ventilátor tartályba integrálva található, így kisebb a porbeszívás kockázata, ami a teljes vetőegység élettartamára is kihatással van. A magelosztó egység olajáram igénye alacsony, így a vetőgép kis traktorokkal is könnyen üzemeltethető.
Teljesen új magadagoló rendszer

“Az új elektromos hajtású Fenix III magadagoló kifejezetten kis munkaszélességhez lett kifejlesztve, ráadásul a korábbiakhoz képest még egyenletesebb magelosztást biztosít", magyarázza Bernt Mårtensson, a Väderstad AB fejlesztőmérnöke. “A rendszer 1-500 kg/ha magmennyiséget képes kiadagolni 15 km/h sebességnél.”
A mag soronkénti elosztását két elosztófej biztosítja, így a félgép lezárás könnyen megoldott. A magadagoló rendszer az optimalizált levegő elosztással párosul, melynek alacsony olajnyomás igénye van. Az ún. SeedEye magszámláló egység könnyen csatlakoztatható a magadagoló rendszerhez, mely könnyebbé és pontosabbá teszi a kalibrációt.
Magcsoroszlya és követőborona

A maglehelyezést OffSet elrendezésű 380 mm átmérőjű V tárcsák végzik,az optimális mag-talaj kapcsolatot pedig 380*65 mm méretű tömörítő kerekek végzik. A követőborona két változatban rendelhető, melyek közül az egyik a központi függesztésű változat. A követőborona, valamint a csoroszlyanyomás a traktorfülkében elhelyezett vezérlő egységről szabályozható.  

A Spirit R gyártása 2016 őszén indul.
 Tekintse meg a Väderstad SeedEye-t munka közben.      http://www.vaderstad.com/hu/ujdonsagok-2015/az-uj-spirit-r   

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Tempo készen áll a jövőre

A Väderstad E-Services - a Tempo készen áll a jövőre A gazda, aki meglátta a...

Bővebben...

Sz-Agro 2007 Kft.

He-Va dán hengerek, tárcsák, magágykészítők, mélylazítók, direkt vetőgépek.

Bővebben...

Alfa-Gép Kft.

Gabona- aprómag vetőgép, kézi szemenkénti vetőgép, fokhagymaültető gép,...

Bővebben...

Kverneland Group Hungária Kft.

Kverneland u-drill univerzális vetőgép kombináció - új, merevvázas modell

Bővebben...

Szemenkénti vetéstechnika

PRECISION COMBI SEEDING – szemenkénti vetéstechnikaEgy vetőgép – négy...

Bővebben...

Mulcsvetés aljtrágyázással

TERRASEM FERTILIZER mulcsvetőgép aljtrágyázással A TERRASEM FERTILIZER...

Bővebben...

Lemken Hungária Kft.

Hatékonyság és pontosság nagy területeken is. Lemken sorvetőgép-konfiguráció...

Bővebben...

Alois Pöttinger Maschinenfabrik GmbH

VITASEM A - mechanikus ráépített vetőgépek.

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK