Tempo készen áll a jövőre

2016. október 27. csütörtök
Oláh Margó
528

A Väderstad E-Services - a Tempo készen áll a jövőre

A gazda, aki meglátta a lehetőséget
Azóta, hogy az 1960-as évek elején az első munkagép napvilágot látott a Stark családi gazdaságban, a Väderstad élen járó vállalattá vált az innovatív megoldások fejlesztése terén, sokoldalú, precíz, nagy teljesítményű talajművelő- és vetőgépek gyártásával.


Az új megoldások tesztelése nagyrészt a gazdálkodókkal közösen folyik. Ez az együttműködés különösen értékes, hiszen számos esetben új megközelítésekhez és fejlesztésekhez vezet.

Ragyogó példa erre a Tempo szemenkénti vetőgépek elektronikai rendszerének fejlesztése, az ún. Väderstad E-Services szolgáltatás, amely a vetés kivitelezését új minőségi szintre emeli a nagy menetsebesség és a pontosság egyedülálló kombinációjaként. A technológiának köszönhetően az új elektronikai alkalmazások telepítése, valamint a legújabb szoftverek jövőbeni frissítése igen könnyű feladat.
Az új generáció
A Tempo a szemenkénti vetőgépek teljesen új ge-nerációját testesíti meg, hiszen korábban egyetlen gyártó sem volt képes ilyen vetési pontosság
elérésére nagy menetsebesség esetén.Számos vetőgép gravitációs úton juttatja el a magot a magárokig, ezzel szemben a Tempo - a magadagoló és a talaj közti úton - végig kontroll
alatt tartja azt. A Tempo vetési rendszere, az ún. PowerShoot érzéketlen a vibrációra, ami nagy me-netsebességgel és/vagy lejtős területen történő vetéskor lép fel. A Tempo különösen sokoldalú vetőgép, a vetőegységekre eső változtatható nyomásnak köszönhetően használható csökkentett
menetszámú technológiában vagy akár közvetlenül a tarlóba történő direktvetésben is.
Minden vetőkocsin a mikrogranulátum szóró - és bizonyos modelleken a műtrágyakijuttató  csoroszlya is - külön kontrollálható, ami különleges pontosságot biztosít, még a forgók vetésekor is. Ezáltal csökkenthető a kijuttatandó műtrágya mennyisége és ráadásul minden egyes növénynek ugyanolyan feltételeket biztosítunk.
A vetőegységgel együtt a gép elektronikai rendszere is jelentős technikai előrelépést képvisel.
A pontosság valós idejű megjelenítése teljes mértékű ellenőrzést tesz lehetővé a vetőgép felett.
Az E-Control rendszer mindig a legújabb fejlesztésű grafikát és az állandóan naprakész szoftvert, valamint funkcionalitást képviseli.
A Tempo kipróbálása egyet jelent a szemenkénti vetőgépek következő generációjának megismerésével.
A mélységhatároló kerekek biztosítják a precíz munkamélységet. A Tempo vetőgépen húzott rendszerű mélységhatároló kerekek találhatók, melyek csökkentik a vetőkocsit ért vibrációt.
A nyomott levegővel működő magadagolást  PowerShoot rendszernek nevezzük. A nyomókerék megállítja a magvezető csőből érkező magot és megfelelő mag-talaj kapcsolatot alakít ki. A vetett sorokat lezáró kerekek különböző kivitelben rendelhetők. Munkaszögük, valamint talajra eső nyomásuk állíthatók. A vetőkocsikra eső nyomás mechanikus vagy hidraulikus úton, extra 150 kg súllyal növelhető, így a vetőegységek teljes súlya eléri a 325 kg-ot.
A műtrágyacsoroszlyákat úgy alakították ki, hogy nagy menetsebességnél is csak minimálisan bolygassák a talajt. A tárcsák V-55 minőségű acélból készültek, a csoroszlyákat a legszívósabb körülmények között tesztelték.
A sortisztító kerekek extra felszereltségként választhatók direktvetéshez, amikor jelentős mennyiségű növényi maradvány marad a  felszínen.
A ventilátor - mely egyben a generátort is működteti - hidraulikus motorról vagy a traktor TLT hajtásáról üzemeltethető, így a Tempo vetőgép olyan
traktorokkal is összekapcsolható, melyeknél csak minimális elektromos kapacitás áll rendelkezésre.
A ventilátor állítja elő a vetőmag és a műtrágya szállításához szükséges nyomott levegőt. Az opcionálisan rendelhető porkémény magasra helyezett
légbeszívó nyílása jelentősen csökkenti a rendszerbe bekerülő por mennyiségét.
Pontosság nagy menetsebesség mellett
A Tempo segítségével nagy vetési sebesség mellett is kiváló pontossággal vethetünk. Az eredmény az egyenletes vetés és a kivételes teljesítmény egyedülálló kombinációja.
A Tempo minőségének hátterében a mérnökök több éves fejlesztési munkája áll, amit több országban végzett szigorú szántóföldi tesztek követtek, mezőgazdasági szaktanácsadók és a gazdák együttműködésével.
Leleményes magadagoló
A Tempo lelke a Gilstring magadagoló, mely alkalmassá teszi a vetőgépet arra, hogy a legszigorúbb elvárásoknak is megfeleljen. Az adagoló nagy sebességnél is rendkívül pontos, ugyanakkor a vibrációra és a lejtésszög megváltozására csak minimálisan érzékeny. Ennek az a titka, hogy a mag
útja - a tartálytól a talajig - végig kontroll alatt áll.
PowerShoot
A Tempo nyomott levegő segítségével, nagy sebességgel továbbítja a magot a keskeny és rövid magvezető csőben. Ez a PowerShoot. A gyors magszállítás minimalizálja az ütközések számát, így tartható a pontosság.
A jelenleg a piacon kapható legtöbb vetőgépnél a magadagoló a magvezető csőbe ejti a magot, ami gravitációs úton jut el a talajig. Ezek az ún. “ejtő
típusú” vetőgépek. A nagy sebesség melletti vibráció miatt, a mag többször nekiütközhet a magvezető cső falának, ami pontatlan maglehelyezést eredményez. Ez a magyarázata annak, amiért a legtöbb szemenkénti vetőgép csak alacsony menetsebességgel tud dolgozni.
TELJES CIKK MÉG TÖBB KÉPEKKEL:       http://www.vaderstad.com/hu/termekek/szemenkent-vetes/tempof

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Aprómagvú növények vetése

Tempo - még nagyobb pontosság az aprómagvú növények vetésekorAz új típusú...

Bővebben...

Nélkülözhetetlen eszköz

Rexius; nélkülözhetetlen eszköz a növényvédelemben A Rexius 10,2 m és 12,3 m...

Bővebben...

Optimális vetőmag-elhelyezés

A Cirrus vontatott kombinált vetőgép 3 m, 3,5 m, 4 m és 6 m munkaszélességben...

Bővebben...

Sz-Agro 2007 Kft.

He-Va dán hengerek, tárcsák, magágykészítők, mélylazítók, direkt vetőgépek.

Bővebben...

Cataya Super vetőkombináció

Cataya Super vetőkombináció most RoTeC-Control-csoroszlyákkalA múlt évben az...

Bővebben...

Kverneland Group Hungária Kft.

Kverneland u-drill univerzális vetőgép kombináció - új, merevvázas modell

Bővebben...

Tempo készen áll a jövőre

A Väderstad E-Services - a Tempo készen áll a jövőre A gazda, aki meglátta a...

Bővebben...

Lemken Hungária Kft.

Hatékonyság és pontosság nagy területeken is. Lemken sorvetőgép-konfiguráció...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK