A gyakorlat ismét jóval előbbre jár

2017. október 09. hétfő
Oláh Margó
369


A gyakorlat ismét jóval előbbre jár, mint az uniós szabályok…

Agrováció·2017. október 9.
Egyre több termelő érdeklődése fordul az alternatív növényvédelmi megoldások felé, amelyekkel az élelmiszerek, a környezet kémiai terhelését hatékonyan csökkenthetik. Különösen hasznosak azok a kezdeményezések, amelyek az eddigi ismeretanyagot próbálják rendszerbe szedni.
A NÉBIH portálon megjelent (szept. 1.) az un. egyszerű anyagok listája, ezek nem engedélyköteles, de növényvédő hatásúnak elfogadott anyagok. Az „Egyszerű anyag” besorolás megkönnyíti a hozzáférést, nincsen korlátozás a forgalomba hozásra, a felhasználásra, mindenki számára könnyen elérhető. Ha a NÉBIH közleményt alaposan átnézzük, eljutunk a további „jelöltek” listájához is, ahol ilyeneket találunk, mint pl. hagyma kivonat, citromolaj, fahéj, rebarbara, bojtorján, tabasco paprika stb.
A jelöltek megtekinthetők: https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/plant/docs/pesticides_ppp_app-proc_basic-subst_list-candidates.pdf
Kiderül, hogy még sincs új a nap alatt? A természetből nemcsak problémáink erednek, de a megoldást is kínálja?! Lassan az elismert gyógy- és fűszernövények felkerülnek az „egyszerű” növényvédelmi hatóanyagok közé?! Ezek hatása inkább „nagyszerűnek” nevezhető, mint „egyszerűnek”!
Ez megerősítést és új perspektívákat jelenthet a hazai gyakorlatban! Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy kis országunk flórája természetes hatóanyagokból nagyhatalommá tesz! A hatóanyagok tárháza mellett innovációban sem szűkölködünk:
Az Agrováció Kft. termékpalettáján megjelent az első, csak természetes anyagokból készített kivonat, amely az eddigi legnagyobb hatóanyag kombinációs termék:

    a PlantaForce Pro-tech 27 féle hazai gyógy- és fűszernövény speciális kivonata többszáz jótékony hatású vegyülettel, szabadföldre és kertészetbe egyaránt jótékony,
    széles biológiai spektrumú, gomba-, baktérium- és vírusölő, riasztja a lomb károsítóit, talajra/talajba juttatva távol tartja a gyökérkárosítókat,
    a természetes védelmi mechanizmusokat megerősíti (elicitor), kiváló megelőző hatású,
    öko termesztésben is engedélyes, közterületeken is biztonságos, nincsenek korlátozások,
    5 l/ha dózisban 200-400 l/ha vízzel oldatban kipermetezhető, több alkalommal egész vegetációban jó növénykondíciót biztosít, lecsökkennek a védekezési költségek.

A hazai gyógynövények jótékony hatóanyagai a Tiéd is!
Minden 1-ben: PlantaForce Pro-tech!
Már internetes kereskedésen 3 nap alatt elérheted http://www.agrovacio.hu  webáruházunkban.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Körmöző kaloda

SZARVASMARHA KÖRMÖZŐ KALODA FESTETTMűszaki leírás Szarvasmarha kezelőkaloda...

Bővebben...

Önitató szaküzlet

Önitató Szaküzlet Az önitatók között talán a legelterjedtebb a falra...

Bővebben...

A sebesség és a sokoldalúság

A sebesség és a sokoldalúság kulcsfontosságú - Kverneland Turbo A Kverneland...

Bővebben...

Öljönk vagy riasszunk?

A májusi sok csapadék, a tegnap lezúdult...

Bővebben...

Ősszel is csúcsformában

Ősszel is csúcsformában      ...

Bővebben...

Szármaradvány beforgatásához

Hazai gépgyártónk ajánlata szármaradvány beforgatásához Minőség,...

Bővebben...

Gondolkodjunk Béláim, gondolkodjunk!

A talaj alapművelésekor          ...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK