OPTImális választás

2018. február 01. csütörtök
Oláh Margó
151712

OPTImális választás!
Az OPTIGÉP Kft. gépeivel időt és pénzt spórol.

Az OPTIGÉP Kft. a mezőgazdaság gépigényeit figyelembe vevő fejlesztési munkájának eredményeként korszerű termékskálával áll megrendelői szolgálatára. Kereskedelmi tevékenysége a saját fejlesztésű termékeire terjed ki.

Napraforgó betakarító adapterek
A NAS adapterek immár 20 éve ismertek a hazai és külpiacon az USA-tól Novoszibirszkig. Hatékonyan és minimális veszteséggel végezhető velük a napraforgó betakarítása. A hatsoros gépek területteljesítménye 20 ha/nap.
A széles választéknak köszönhetően mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb típust:
- Fix változat:    2-16 soros, 50; 55; 60; 70; 76,2 cm sortávú kivitelben;
- Csukható változat: 6 és 8 soros, 76,2 cm sortávú kivitelben;
- Szárzúzós változat: 6 és 8 soros, 70 és 76,2 cm sortávú kivitelben.
Az adapterek műanyag sorválasztókkal kaphatóak, univerzálisan bármely típusú kombájnra adaptálhatóak. Az adapterek rázóasztalos megoldásúak, ami lehetővé teszi az adapter alacsony építését, ezáltal a ledőlt vagy esetenként beteg napraforgó is nagyon kis (<0,5%) veszteséggel betakarítható. Ebben segítenek a mozgatható, talajhoz állítható orrok is. A veszteségcsökkenés a hektáronkénti 100-150 kg-ot is elérheti. Ennek következtében már egy év alatt megtérülhet az adapter ára (6 soros gép esetén kb. 350 ha betakarítással).
A szárzúzós változatú NAS Z biztosítja, hogy a talajművelés már közvetlenül a betakarítás után végezhető. A csukható változatú NAS CS gyors átállást tesz lehetővé a területek között.
A folyamatos, tervszerű fejlesztés eredményeként a NAS változataként PSM néven talajkövető szárzúzóval felszerelt napraforgó betakarító adapter kapható 6, 8 és 12 soros, 76,2 cm sortávolságú fix vázú, valamint 8 soros csukható kivitelben. Ezek az adapterek a NAS változatok minden előnyével rendelkeznek, emellett hatékony szárzúzást végeznek. Az alacsony építésű szárzúzó – a zúzási magasság hidraulikával állítható – alacsony, dőlt állományban is használható.
A PSM adapterek használatával a talajtaposási kár csökken, és megtakarítható a külön erő- és munkagépigény, valamint a külön menetben történő szárzúzás munkaideje és költsége.

Kukorica betakarító adapterek
Az OptiCorn típusú, szárzúzóval szerelt adapterek 2, 4, 5, 6, 8 és 12 soros, 70 és 76,2 cm sortávú fix vázú, valamint 6 és 8 soros csukható vázú kivitelben kaphatóak.
Az adapterek univerzálisan bármely ismert típusú kombájnra adaptálhatóak. Speciális, késes törőhengerei - melyek hosszabbak az átlagos hengereknél (640 mm) - biztosítják a hatékony szárlehúzást nagyobb haladási sebesség mellett is. A törőhengerek kései ill. a zúzókések élei kopásálló keményfémpor bevonattal vannak ellátva. A törőhengerek csapágyazása nem igényel napi karbantartást. A törőlécek központi vezérléssel állíthatók. A nagy sebességgel forgó (2400 1/s) zúzóegységek kikapcsolhatóak. A törőegységek soronként 1-1 Walterscheid biztonsági kapcsolóval vannak ellátva. A gépek műanyag sorválasztókkal vannak felszerelve.
2015 év végén debütált az OptiCorn Premium névre hallgató kukorica-betakarító adapter, amelynek egyedülálló, alumínium hajtóműházas hajtásrendszere egy hosszú fejlesztőmunka eredménye, amit a németországi GKN-Walterscheid GmbH-val karöltve végzett az Optigép Kft. A tesztek 2014 és 2015-ben nemcsak hazai körülmények között, hanem 2015 tavaszán a Dél-Afrikai Köztársaságban is zajlottak, ahol a hazainál jóval nagyobb, 18-20 tonna/ha-os állományban kellett helytállnia a gépnek. Az OptiCorn Premium adapteren nincsen lánchajtás, mindent hajtóművek hoznak mozgásba, ezzel karbantartásmentes üzemeltetést biztosítva. Az oldalhajtás kardán-, ill. szöghajtóműveken keresztül biztosított. Jelenleg teljesen egyedi megoldás a piacon, hogy az adapter sebességváltó hajtóművel is rendelkezik, így szerelés nélkül egy kar segítségével az adott állománytól függően lassítható, ill. gyorsítható a gyári alapértékhez képest +/- 5 %-kal a működési sebessége.  Hajtóművel meghajtott a terelőcsiga is, ill. soronként Walterscheid biztonsági kapcsolók vannak beépítve, valamint az egyes törőegységeket is Walterscheid kardánok kötik össze, ami a flexibilitást növeli. Ennek az adapternek, ill. a teljes adaptercsaládnak a másik nagy újdonsága, hogy csak rozsdamentes anyagok, ill. alumínium felhasználásával készül a vázszerkezetük, ill. az alkatrészeik 90 %-a, amellyel jelentős, 20 %-os súlycsökkenés érhető el egy hagyományos, acélvázas felépítésű adapterhez képest. Az anyaghasználat előnyei nemcsak a súlycsökkenésben, hanem ezzel párhuzamosan a kedvezőbb üzemanyag-felhasználásban, a taposási kár csökkenésében, valamint a hosszabb várható élettartamban érhetők tetten, illetve a vízállásos területek betakaríthatóságában van jelentős előnye.

Szemestermény felszedő és rakodógép


Az OptiRak-150/M optimális választás nagy teljesítményű terményrakodáshoz. A gép traktorral üzemeltetett, amellyel telepen belül mozgatható is, így könnyen, gyorsan lehet átállni az egyik rakodási helyről a másikra.
A gép garat nélküli változata sík területen tárolt szemestermény felszedésére, szállító járműre való rakodásra, szellőztető átrakodásra alkalmas. Rakodógarattal szerelt változata alkalmas a szemestermény szállítójárműről közvetlenül vagonba, silóba vagy tárolóba való rakodásra.
Teljesítményigény: 37 kW.
Rakodási teljesítmény búzából: 150 t/óra.

A gépek korszerű színvonalon tartását, a tervezési, gyártási folyamatot ISO 9001 minőségügyi rendszer felügyeli.
OPTIGÉP Kft.
5630 Békés, Vésztői út 1/1.
Tel.: +36-66/411-833
Fax: +36-66/411-045
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
           www.optigep.hu 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

A tavaszi fagyvédelem...

A tavaszi fagyvédelem legkorszerűbb módja!FROSTBUSTER F501 Rövid leírás: A...

Bővebben...

Mi történik...

Mi történik, ha nem megfelelő a fermentáció?A nem megfelelő fermentáció...

Bővebben...

Díjat kaptunk

Hazai Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában Omikron Kft. - ORS-6/3 FM...

Bővebben...

Az ország első lombikborjai

Megszülettek az ország első „lombikborjai”, Campus Cili, Campus Csongor és...

Bővebben...

Antibiotikumok nélkül...

Antibiotikumok nélküli intenzív állattartás?Ha az állattartó és az állatorvos...

Bővebben...

Járható utak

Járható telepi utak egész évben, a megoldást a Gravetti Mobilút...

Bővebben...

Fitoservice talajvizsgálat

Fitoservice talajvizsgálat Növényeink mikroelem ellátottsága szorosan...

Bővebben...

Szálastakarmány betakarító...

Szálastakarmány betakarító-kezelő gépek skandináv minőséggel!Az Oy ELHO Ab,...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK