Minőségi lazítók az Omikrontól!

2018. március 02. péntek
Oláh Margó
161361

Az OMIKRON KFT 1990. november 22-én lett alapítva, 100% - ban magyar családi vállalkozás. Székhelye a Kecskeméttől 7 km-re lévő Hetényegyháza. Tevékenységi köre Magyarországon nagy hagyományokkal rendelkező mezőgazdasági gépgyártás. E hagyományt szeretné az Omikron Kft. tovább folytatni, az alábbi szlogen iránymutatásával:
MINŐSÉG + MEGBÍZHATÓSÁG + SZOLID ÁRAK = OMIKRON
A társaság talajművelő gépgyártásban elért eredményeit a termékskála folyamatos fejlesztésének, az erőteljes marketing tevékenységének és nyereség visszaforgatásának köszönhetően a mai napra egy országos és szűkebb nemzetközi (Horvátország, Szerbia, Szlovákia, Románia) hírnév elérését tette lehetővé.
Gépeink saját fejlesztésűek melyekkel 80LE-től 250LE-ig a legszélesebb igényeket ki tudjuk elégíteni, figyelembe véve a korszerű talajművelési technológia energiatakarékos, környezetkímélő elvárásait.
Bizonyos termékcsoportban az FVM Műszaki Intézet adatai alapján piacvezető a vállalkozás. Az elmúlt évek során üzemcsarnokunk alapterületét 600m²-ről 1250m²-re bővítettük. Ezen belül helyet kapott egy 360m²-es környezetkímélő elektrosztatikus porszóró technológiával rendelkező felületkezelő üzemcsarnok.
Nagykereskedelmünk országos lefedettségű kereskedő partnereink által.
Kiskereskedelmi tevékenységet telephelyünkön végezzük.
Alkatrész beszerzéseinket az Európai Unió belüli legnevesebb gyártóktól szállítjuk. (Bellota Spanyolország: tárcsalap és egyéb kapák, Gaspardo Olaszország: műtrágya adagoló)
Marketing tevékenység az interneten www.omikronkft.hu, írott sajtóban, magyarországi és nemzetközi kiállításokon (Agro+Mashexpo Budapest, Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok, OMÉK) folyik.

Középmélylazítók elmunkálóval szerelve

Készülnek 2, 3, 4, 5, 7 késes kivitelben 82 – 250 LE-ig.
Főbb jellemzőik: Robosztus váz, melyben a késtartó gerendák 2 sorban – párhuzamosan – helyezkednek el, lehetőséget biztosítva a kések tetszés szerinti osztástávolság állítására illetve a talaj átömlése biztosított. A kések 1 sorban történő elhelyezésével szemben a talaj ellenállása csökken az erőgép igénybevételével arányosan. Ez a kialakítás nagyon fontos tényező a megfelelő munkamélység kialakításánál és a rendelkezésre álló erőgép kihasználásánál. Pl. ha egy 5 késes lazítót 160 LE erőgéppel üzemeltetünk 500mm osztással és az erőgép nem bírja az általunk beállított 500mm munkamélységet, a kések osztását 400mm-re állítjuk, ezáltal a munkaszélesség csökken – a munkamélység növekszik.
A kések nyírócsavaros kialakításúak, öntéstechnológiával és kopásálló réteg felhegesztésével kerülnek felszerelésre.
Késszár kialakítása lehetőséget biztosít szárnyak felszerelésére. Szárnyas kivitel esetén a talaj alsó rétegét síkban vágja el, tökéletesebb az alsó réteg átművelése.
 
A fellazított talaj elmunkálására több éves tesztelés után 470 mm átmérőjű tüskés törőhenger kerül kialakításra. Törőhenger felépítése: Ø355 mm-es vastagfalú csőre vannak a tüskék felhegesztve. A tüskék közötti felületek sárkaparóval tisztítottak. Az így kialakított törőhenger a lazító által felrepedeztetett nagyobb rögöket a tüskék által szétszúrja. A szétszúrt apróbb rögöket a cső szétroppantja, illetve az egyenletes talajfelszínbe nyomja, sík talajképet kialakítva.
Beállítása: a törőhengert a rugóterhelésű állítóorsó segítségével felemeljük. Az erőgépen beállítjuk a megfelelő munkamélységet, majd belehúzzuk a talajba a beállított munkamélységbe. A törőhengert a rugóterhelésű orsóval a talajfelszínhez szorítjuk. A beállítást addig végezzük, amíg a talajfelszín számunkra megfelelő képet mutat.
A törőhenger nem mélységhatároló, (a munkamélységet az erőgéppel állítjuk be) természetesen bizonyos mértékig besegít a mélységhatárolásba is.
OMIKRON KFT.  6044 Kecskemét – Hetényegyháza,  Hetényvezér u. 7-9.
  Tel.: +3676/509-150           Tel/Fax.: +3676/473-200       
 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ;   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;   www.omikronkft.hu 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

A legújabb fejlesztés

Tisztelt Gazdálkodó! Örömmel osztjuk meg Önnel a legújabb fejlesztést az...

Bővebben...

Digitalizálás a rakodástechnikában

 Q-Companion – Digitalizálás a rakodástechnikábanModern gazdálkodóként a...

Bővebben...

A megelőzés

A megelőzés a legfontosabbA madárinfluenzát egy külső környezeti hatásoknak...

Bővebben...

Szervestrágya - jó minőség - jó áron!

"MIÉRT VENNE MAGASABB ÁRON, HA JÓ MINŐSÉGET JÓ ÁRON IS KAPHAT KÖZVETLENÜL A...

Bővebben...

Hatékony és professzionális

ELHO SC Pro rézsűzúzókSC 420/460 Pro rézsűzúzókHatékony,professzionális...

Bővebben...

Régi szerelem...

Régi szerelem már nálunk a Wiedemann rakodógép, hiszünk benne, hogy minden...

Bővebben...

Széna- és szalmatárolásra!

Gravetti megoldás széna- és szalmatárolásra! A legdrágább takarmány az, ami...

Bővebben...

A legjobb takarmányminőség

A legjobb takarmányminőség KörbálázóIMPRESS körbálázónkkal növeljük az...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK