Minőségi lazítók az Omikrontól!

2018. március 02. péntek
Oláh Margó
161344

Az OMIKRON KFT 1990. november 22-én lett alapítva, 100% - ban magyar családi vállalkozás. Székhelye a Kecskeméttől 7 km-re lévő Hetényegyháza. Tevékenységi köre Magyarországon nagy hagyományokkal rendelkező mezőgazdasági gépgyártás. E hagyományt szeretné az Omikron Kft. tovább folytatni, az alábbi szlogen iránymutatásával:
MINŐSÉG + MEGBÍZHATÓSÁG + SZOLID ÁRAK = OMIKRON
A társaság talajművelő gépgyártásban elért eredményeit a termékskála folyamatos fejlesztésének, az erőteljes marketing tevékenységének és nyereség visszaforgatásának köszönhetően a mai napra egy országos és szűkebb nemzetközi (Horvátország, Szerbia, Szlovákia, Románia) hírnév elérését tette lehetővé.
Gépeink saját fejlesztésűek melyekkel 80LE-től 250LE-ig a legszélesebb igényeket ki tudjuk elégíteni, figyelembe véve a korszerű talajművelési technológia energiatakarékos, környezetkímélő elvárásait.
Bizonyos termékcsoportban az FVM Műszaki Intézet adatai alapján piacvezető a vállalkozás. Az elmúlt évek során üzemcsarnokunk alapterületét 600m²-ről 1250m²-re bővítettük. Ezen belül helyet kapott egy 360m²-es környezetkímélő elektrosztatikus porszóró technológiával rendelkező felületkezelő üzemcsarnok.
Nagykereskedelmünk országos lefedettségű kereskedő partnereink által.
Kiskereskedelmi tevékenységet telephelyünkön végezzük.
Alkatrész beszerzéseinket az Európai Unió belüli legnevesebb gyártóktól szállítjuk. (Bellota Spanyolország: tárcsalap és egyéb kapák, Gaspardo Olaszország: műtrágya adagoló)
Marketing tevékenység az interneten www.omikronkft.hu, írott sajtóban, magyarországi és nemzetközi kiállításokon (Agro+Mashexpo Budapest, Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok, OMÉK) folyik.

Középmélylazítók elmunkálóval szerelve

Készülnek 2, 3, 4, 5, 7 késes kivitelben 82 – 250 LE-ig.
Főbb jellemzőik: Robosztus váz, melyben a késtartó gerendák 2 sorban – párhuzamosan – helyezkednek el, lehetőséget biztosítva a kések tetszés szerinti osztástávolság állítására illetve a talaj átömlése biztosított. A kések 1 sorban történő elhelyezésével szemben a talaj ellenállása csökken az erőgép igénybevételével arányosan. Ez a kialakítás nagyon fontos tényező a megfelelő munkamélység kialakításánál és a rendelkezésre álló erőgép kihasználásánál. Pl. ha egy 5 késes lazítót 160 LE erőgéppel üzemeltetünk 500mm osztással és az erőgép nem bírja az általunk beállított 500mm munkamélységet, a kések osztását 400mm-re állítjuk, ezáltal a munkaszélesség csökken – a munkamélység növekszik.
A kések nyírócsavaros kialakításúak, öntéstechnológiával és kopásálló réteg felhegesztésével kerülnek felszerelésre.
Késszár kialakítása lehetőséget biztosít szárnyak felszerelésére. Szárnyas kivitel esetén a talaj alsó rétegét síkban vágja el, tökéletesebb az alsó réteg átművelése.
 
A fellazított talaj elmunkálására több éves tesztelés után 470 mm átmérőjű tüskés törőhenger kerül kialakításra. Törőhenger felépítése: Ø355 mm-es vastagfalú csőre vannak a tüskék felhegesztve. A tüskék közötti felületek sárkaparóval tisztítottak. Az így kialakított törőhenger a lazító által felrepedeztetett nagyobb rögöket a tüskék által szétszúrja. A szétszúrt apróbb rögöket a cső szétroppantja, illetve az egyenletes talajfelszínbe nyomja, sík talajképet kialakítva.
Beállítása: a törőhengert a rugóterhelésű állítóorsó segítségével felemeljük. Az erőgépen beállítjuk a megfelelő munkamélységet, majd belehúzzuk a talajba a beállított munkamélységbe. A törőhengert a rugóterhelésű orsóval a talajfelszínhez szorítjuk. A beállítást addig végezzük, amíg a talajfelszín számunkra megfelelő képet mutat.
A törőhenger nem mélységhatároló, (a munkamélységet az erőgéppel állítjuk be) természetesen bizonyos mértékig besegít a mélységhatárolásba is.
OMIKRON KFT.  6044 Kecskemét – Hetényegyháza,  Hetényvezér u. 7-9.
  Tel.: +3676/509-150           Tel/Fax.: +3676/473-200       
 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ;   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;   www.omikronkft.hu 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Őszi munkálatok

Őszi munkálatok a földekenAz őszi időszak minden évben nagyon fontos a...

Bővebben...

Gépriport egy profi tollából

Gépriport egy profi tollábólHatala László írása Az eddigiektől eltérően, most...

Bővebben...

Mi mindenre lehet használni sátrainkat?

15 éves tapasztalat birtokában!A Gravetti Kft.-t Tatár Kálmán kollégánk hozta...

Bővebben...

Kisebb romlási veszteség

Bivaly TK-300/11 szilázstömörítő hengerA szilázstömörítés nem egyszerű feladat...

Bővebben...

A HE-VA Top-Cutter

Szóló front és hátsó hárompont függesztésű Top Cutterek a He-Va kínálatábanA...

Bővebben...

Tejtaxi

A mobil tejkiosztó kocsik előnyei a vödrös borjúitatásban A tejtaxi...

Bővebben...

Nem csak gazdáknak

Mobilút – nem csak a gazdáknakA Gravetti mobilút – a sátorhoz hasonlóan –...

Bővebben...

Hatékonyan teljesít

Az új Väderstad CrossCutter Disc hatékonyan teljesít a modern gazdálkodás...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK