Optigép Kft.

2010. február 03. szerda
Administrator
3439


OptiCorn Premium kukorica-betakarító adaptercsalád


Az Optigép Kft. évtizedekre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkezik a napraforgó- és kukorica-betakarító adapterek fejlesztésében és gyártásában. Termékpalettáján ezeknek az adaptercsoportoknak széles választéka megtalálható fix és összecsukható vázú, szárzúzós és anélküli, a különböző országokban alkalmazott sortávolságú és sorszámú gépek formájában.

Az OptiCorn Premium kukorica-betakarító adaptercsalád fejlesztésénél az alábbi fő célokat tűztük ki, amihez az alapvető tapasztalatokat a szériákban gyártott OptiCorn típusú adapterek szolgálták:
- kiemelkedően magas minőség
- karbantartás-mentesség
- maximális üzembiztonság
- jelentős tömegcsökkentés.

A célok megvalósulásával a kukoricabetakarító adapterek piacán olyan gépekkel tudunk megjelenni, amelyek megfelelnek a magas elvárású felhasználók igényeinek is, biztosítva számukra a hatékony, gazdaságos munkavégzést.
A célok megvalósítása két fő szálon indult:
- megfelelően kiválasztott anyagok felhasználása,
- együttműködés prémium kategóriájú hajtáselem-gyártóval.
Felhasznált anyagok hatása a konstrukcióra
Az OptiCorn Premium adapterek alapvető jellemzője, hogy az összes részegységük (váz, összehordócsiga, törőegység) alumínium és korrózióálló acél anyagok felhasználásával készül. Ezen anyagok kombinálásával, adott helyen előnyös tulajdonságaik kihasználásával nagyon könnyű gép építhető. A könnyű gép kevésbé terheli a kombájn ferdefelhordóját, és a tengelynyomásokra is kedvezően hat, főként a hátsó kormányzott kerekeknél. Csökken a talajtaposási kár, és az őszi, csapadékos időszakban történő betakarításkor a felázott talajon való elakadás veszélye is, illetve betakaríthatóvá válnak olyan területek, ahol ez nehezebb gépekkel nem lehetséges. A kisebb tömeg a tüzelőanyag-felhasználás csökkenésében is megmutatkozik.
A rozsdásodásra egyáltalán nem hajlamos anyagok miatt a gépek tökéletesen időtállóak, hosszú idő után is esztétikus maradnak. Ez egyedülálló tulajdonság a kukoricaadaptereknél.
A gépekbe beépített (később részletezett) hajtóművek háza is alumíniumból készül, amely szintén jelentős tömegcsökkentő tényező.
A gépek oldalsó burkolati elemei, illetve a sorok között elhelyezett sorválasztók és burkolatok rotációs öntéssel készült műanyag elemek. Ezek alkalmazása is nagy mértékben csökkenti a gép össztömegét, illetve esztétikusak maradnak hosszú időn keresztül.

Hajtásrendszer
A betakarítógépeken sokszor alkalmazott lánchajtások helyett a német GKN Walterscheid GmbH prémium kategóriájú hajtóműgyárával együtt tervezett és általuk gyártott alumínium házú hajtóművek garantálják a maximális üzembiztonságot.

A ferde felhordóról a gépet a szokásos módon kardántengellyel hajtjuk meg. Ezután a gép oldalán két darab szöghajtómű található, amelyekben az áttételek a felhasználó által meghatározott kombájn szerint vannak meghatározva úgy, hogy a második szöghajtómű kimenő fordulatszáma már minden gép esetén azonos. A szöghajtóművek a gépvázhoz viszonyítva állíthatóak annak érdekében, hogy a ferde felhordóról lehajtó kardántengely törési szöge minél kisebb lehessen. Ezekkel a beállítási lehetőségekkel a gép bármilyen típusú kombájnon alkalmazható, és lehetőséget ad arra, hogy minden lehetséges vevő számára elérhető legyen.
A második szöghajtómű egy háromfokozatú váltóhajtóművet hajt, amellyel a felhasználói szokások illetve a betakarítandó anyag minőségének függvényében a gép forgó elemeinek fordulatszáma a gyári értékhez képest 5%-kal csökkenthető és növelhető.
A váltóhajtóműből a törőegységek hajtóműveihez a hajtás kardántengelyeken, illetve nagy teherbírású, speciális szögkiegyenlítő tengelykapcsolókon át jut el. Minden törőegység behajtó csonkján egy, szintén a Walterscheid GmbH által gyártott biztonsági tengelykapcsoló van elhelyezve, ami az elemeket védi a túlterheléstől.
A törőegységeket meghajtó tengelysorról kapja hajtását a gyűjtőcsiga, szintén egy homlokkerekes hajtóművön és beépített biztonsági tengelykapcsolón keresztül.
A gép ilyen módon felépített hajtásrendszere, amiben természetesen minden hajtómű zárt olajkenéssel, illetve minden további hajtáselem speciális tömítésekkel rendelkezik a szennyeződések kizárása érdekében, a betakarítási szezon közbeni karbantartástól teljesen mentes. A megfelelő helyekre beépített túlterhelésgátlók a teljes hajtásrendszer védelmét ellátják.
Az OptiCorn Premium adapterek további tulajdonságai

Törőegység:
A szárzúzó a kukoricaszárat kb. 6 cm-es darabokra aprítja, megfelelő tarlót hagyva a szántáshoz. A törőegységben lévő szárzúzó soronként kikapcsolható, ami a zúzókés sérülésekor vagy bérbetakarításnál a szárzúzást nem igénylő területtulajdonos esetében előnyös. A törőhengerek és szárzúzók kései keményfém felrakással ellátottak a hosszú élettartam érdekében. A kanalaslánc krómbevonatú, amely több betakarítási szezonon keresztül véd a korróziótól. A törőhenger hosszabb a más gyártóknál használtaknál, ami nagyobb haladási sebességet, ezzel nagyobb területteljesítményt enged a betakarításkor. A törőhengerek első megtámasztásánál nem tűgörgős, hanem 2 db mélyhornyú, tömített golyóscsapágy van beépítve, ami teljesen karbantartásmentes megoldás. A törőlécek közötti rés állítható a betakarítandó állomány minőségétől függően. Az állítást végző rudazatot egy elektromos tolómotor mozgatja, amely egyszerűen, a kombájnhoz könnyen csatlakoztatható, megbízható megoldás.

Gyűjtőcsiga:
A hajtóművel meghajtott gyűjtőcsiga biztonsági kapcsolóval védett. A csiga közepén elhelyezett, az anyagot a ferdefelhordóba továbbító bedobóujjakra lapátok is felszerelhetők gyengébb állomány esetén a kicsi kukoricacsövek beetetésére.

Váz:
A gépváz univerzális kialakítású, bármely típusú kombájnra adaptálható a megfelelő felszerelőkészlet (és a fentebb leírt fordulatszám-beállítás) segítségével. Szükség esetén a váz és a kombájn ferde felhordójának egymáshoz viszonyított állása billentéssel változtatható, és ezzel az adapter megfelelő munkapozíciója beállítható. Ez egy nagyon fontos tényező a kis veszteségű, és hatékony betakarítás szempontjából.
További jellemzők:
A gépek alaptartozéka a szártaposó, amely a szárzúzó után hátrahagyott nagyon merev szárcsonk előredöntésével a kombájn gumiabroncsait védi a gyors elhasználódástól. A szintén alaptartozék oldalmagasító száraz kukoricaállomány esetében a kukoricacsövek oldalra történő kipattanását akadályozza meg.
A külön rendelhető talajkövető a munkasebességének és a szárzúzás minőségének növelését teszi lehetővé.
 A gépekhez nyújtott szolgáltatások közül az állandó raktárkészletről biztosított pótrészellátás is tovább növeli a hatékonyságot.

Az OptiCorn Premium adaptercsalád jelenleg elérhető tagjai: fix vázzal 4, 6, 8 és 12 soros, 70 és 76,2 cm osztással.

  5630 Békés  Vésztői út 1/1.   Tel: 66/411-833     Fax: 66/411-045    E-mail:   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.     http://www.optigep.hu                        
Az OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. 1993-ban alakult, 100%-ban magyar személyek tulajdona. Tevékenységi körünk a mezőgazdasági és erdészeti gépek gyártására és értékesítésére terjed ki.
 Elsősorban a napraforgó és kukorica betakarításához, az intenzív szántóföldi zöldség- és gyümölcstermesztéshez, a bioenergia hasznosításhoz, valamint a szénaféleségek és cséplési melléktermékek bálázásához gyártunk és fejlesztünk gépeket. A társaság 106 fővel dolgozik. Cégünk öt fejlesztőmérnököt foglalkoztat, valamint éves árbevételének 8-10 %-át fordítja gyártmányfejlesztésre. A gyártástechnológiánkat is folyamatosan fejlesztjük új gépek vásárlásával, új beruházásokkal. Szintén nagy hangsúlyt fektetünk a gépeink minőségére, melyet a dolgozóink szakértelme, valamint az alkalmazott ISO 9001: 2008 –es minőségtanúsítási rendszer biztosít. Az OPTIGÉP Kft. a mezőgazdaság gépigényeit figyelembe vevő fejlesztési munkájának eredményeként korszerű termékskálával áll megrendelői rendelkezésére.                                                Ajánlatunk:

NAS típusú napraforgó betakarító adapter család.

 Immár 15 éve van piacon. Ismert a hazai és külpiacon USA-tól Novoszibirszkig. Hatékonyan és minimális veszteséggel végezhető velük a napraforgó betakarítás. Hatsoros géppel 20 ha/nap. Fém vagy műanyag orral kapható. Univerzális, valamennyi kombájntípusra adaptálható.

Széles választék kínálat!

 - Fix változat:              4 sorostól 16 sorosig    (50-55-60-70-76,2 cm-es sortávval)

 - Csukható változat:    6-8 soros                     (76,2 cm-es sortávval)

-  Szárzúzós változat:    6-8 soros                     (76,2 cm-es sortávval).

Az adapterek szabadalommal védett rázóasztalos megoldásúak, mely lehetővé teszi az alacsony adapter építést, ezáltal a ledőlt vagy esetenként beteg napraforgó is a legkevesebb veszteséggel takarítható be. Ebben segítenek a mozgatható orrok is. A veszteségcsökkenés következtében már egy év alatt megtérülhet az adapter ára. (6 soros gép kb. 350 ha). A veszteségcsökkenés a 100-150 kg-ot is elérheti hektáronként.

A szárzúzós változat biztosítja, hogy a talajművelés már közvetlenül a betakarítás után elvégezhető. Az összecsukható és a szárzúzós adaptereket 6 és 8 soros változatban 70 és 76,2 cm-es sortávval gyártjuk

PSM típusú szárzúzós napraforgó betakarító adapter

 A folyamatos, tervszerű fejlesztés eredményeként 2009-től megjelentünk a piacon a PSM típusú szárzúzós napraforgó betakarító adapter 6-8 soros 76,2 cm sortávolságú fix változatával. 2010-től a PSM 8 soros csukható változatával is szolgálhatunk kedves megrendelőinknek. Az új fejlesztésű PSM szárzúzós napraforgó betakarító adapter a korábbi, s meglévő NAS változatok minden előnyével rendelkezik. Újdonsága az alacsony építésű szárzúzó – a zúzási magasság hidraulikával állítható – így alacsony, dőlt állományban is használható. A PSM adapterek használatával megtakarítható:  - a külön erő- és munkaigény - külön menetben történő szárzúzás munkaidő igénye, költsége, - a talajtaposási kár is csökken

OptiCorn típusú kukorica betakarító adapter

 Az utóbbi években fejlesztettük ki OPTICORN típusú kukorica betakarító adapterünket, melytől jelentős sikereket várunk. Az új, szabadalmazott soronkénti kikapcsolható szárzúzási technológiával ellátott adaptereink jelenleg 4, 5, 6 és 8 soros kivitelben 70, 76,2 és 80 cm-es sortávolsággal készülnek. Univerzálisak, bármely ismert kombájntípusra adaptálhatóak. Speciális törőhengerek biztosítják a hatékony szárlehúzást. Törőlécek központi vezérléssel állíthatók. Törőegységek védelme soronkénti biztosítással történik. A zúzók egységenként, igény szerint kikapcsolhatók. 2010-től a műanyag burkolatos kialakítású, valamint az összecsukható kukorica betakarító adapterek 6-8 soros változatai is kaphatóak.

OPTI-RAK 150/M szemestermény felszedő és rakodógép

 

Optimális választás a nagy teljesítményű terményrakodáshoz. Traktorral üzemeltetett, mellyel a gép telepen belül mozgatható, így könnyen, gyorsan lehet átállni az egyik rakodási helyről a másikra. Garat nélküli változat, sík területen tárolt szemestermény felszedésére, szállító járműre való rakodásra, szellőztető átrakodásra alkalmas. Rakodógarattal szerelt változat alkalmas a szemes termények szállítójárműről közvetlenül vagonba történő berakodására, silóba vagy tárolóba való rakodásra.

 Teljesítményigény: 37 kW.

Rakodási teljesítmény búzából: 150 t/óra

 

Ajánlatunk kiterjed a szántóföldi zöldségtermesztés gépeire is. Bakháthúzó gépek: 2 és 4 soros kivitelben készülnek.

Bakhát készítés: sárgarépa, petrezselyem és hasonló gyökérnövényeknek.

Burgonyaültetéshez bakhátkészítésre és töltögetésre is alkalmas. Alkalmas szélesebb ágyás készítésére is: dinnye, paprika, hagyma számára.

 Az Optigép Kft. a gyártmányok kifejlesztése mellett a gyártás fejlesztését is fontos feladatnak tartja, hogy a gépeink jó minőségben legyártva kerülhessenek a felhasználókhoz. Az elmúlt évek során az alábbi fontosabb fejlesztések történtek a gyár területén:

– 2006-ban lézervágó és CNC élhajlító került beszerzésre.

A lézervágó gép 4 kW vágóteljesítménnyel 20 mm lemezvastagságig tud nagy pontossággal lemezalkatrészeket gyártani. A mellette működő 160 tonnás élhajlító gép 3 m hosszban képes hajlítani a lemezeket. Ezek elősegítik a nagyon jó lemeztábla kihasználást, különböző lemezalkatrészek egy darabból gyártását.

– 2008-ban Fadal 4020 FX típusú megmunkálógépet vásároltunk, amely 21 szerszámhelyes tárával és nagy fordulatszámra képes főorsójával igen hatékony marási, fúrási műveletek elvégzésében.

 2009 a nagy és jelentős beruházások éve volt az Optigépnél: 600 m2-es tárolócsarnokot építettünk, amely alkatrészeink tárolását szolgálja. Emellett az új, 2009-ben felépített, több célú 1000 m2-es daruzott csarnokunk nagyban növeli a teljes gyár áteresztő képességét.

További 2 db CNC eszterga beszerzésével, illetve egy új forgácsoló műhely kivitelezésével növeltük tovább termelékenységünket, illetve gyártmányaink minőségét. A hatékony működés érdekében az informatikai hálózat is folyamatos fejlesztés alatt áll. Egyre szélesebb körben aknázzuk ki a számítástechnika nyújtotta lehetőségeket a tervezéstől a gyártáson keresztül a kereskedelemig. Az ezek általi egyértelműség, nyomonkövethetőség a cég alkalmazott ISO 9001/2008 minőségirányítási rendszerének működését is elősegíti. 2010-ben és 2011-ben további megmunkálógépek és CNC esztergák kerülnek beszerzésre.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Magtár Kft.

Holmer T3 » A legismertebb cukorrépa betakarító önjáró technika...

Bővebben...

Selector Export-Import Kft.

Páratlan sokoldalúság Minden kukoricamező más és más. A feltételek és...

Bővebben...

Linamar Hungary Zrt. OROS

A Linamar Hungary Zrt.  divíziója 2016-ban is a piaci igényeknek...

Bővebben...

Alfa-Gép Kft.

Reméljük az általunk kínált termékekből sikerül megtalálnia az Önnek...

Bővebben...

Prillinger Hungária Kft.

A PRILLINGER Hungária Kft. alkatrészválasztékában mind eredeti, mind minőségi...

Bővebben...

General-Agri Hungary Kft.

INNOVATÍV BETAKARÍTÁSI MEGOLDÁSOK A CAPELLO KOMBÁJN ADAPTEREIVELKIZÁRÓLAGOS...

Bővebben...

BARGAM V-TRACK Szőlőkombájn

BARGAM V-TRACK SZŐLŐÜLTETVÉNYES MUNKAGÉPV-TRACK_TRS30BARGAM V-TRACK TRS30 Az...

Bővebben...

Optigép Kft.

OptiCorn Premium kukorica-betakarító adaptercsalád Az Optigép Kft....

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK