Egy tisztább jövő felé

2018. március 24. szombat
Oláh Margó
24665

Konkrét lépések egy tisztább jövő felé
A Valtra új traktorai első feltöltésénél átvált 100 százalékosan megújuló üzemanyag alkalmazására

A Valtra új traktorai első feltöltésénél átvált 100 százalékosan megújuló üzemanyag alkalmazására
A Valtra traktorgyártó a világon elsőként a Neste MY megújuló dízel üzemanyagot alkalmazza mindegyik új traktorának első feltöltésére. Ennek eredményeként mintegy 700.000 liter fosszilis gázolaj helyébe léphet minden évben a 100 százalékosan megújuló üzemanyag.
A Valtra a világ egyik vezető traktorgyártója. Amikor a traktorok legördülnek a szerelő szalagról, akkor töltenek először üzemanyagot a tankjaikba. Ez év márciusa óta minden új Valtra traktor első feltöltését a Neste MY megújuló dízel üzemanyaggal végzik el, és ezt alkalmazzák a gyárban működő targoncákhoz is.
„A mai világban fontos, hogy megmutassuk vásárlóinknak, hogy határozott lépéseket teszünk a környezet védelme érdekében. A Neste MY egy egyszerű módot ajánl nekünk arra, hogy egy környezet-barátabb működés felé haladjunk. Elég nagy Diesel üzemanyag felhasználó vagyunk, így ez egy jelentős lépés,” mondja Mikko Lehikoinen, a Valtramarketing igazgatója.
A Neste MY 100 százalékos megújuló hulladékokból és maradványokból készül, így a fosszilis dízel üzemanyaghoz képest használata akár 90 százalékkal kevesebb üvegházhatást okozó gázkibocsájtás eredményez. A megújuló dízel üzemanyag alkalmazásával elért kibocsátás-csökkenés megegyezik azzal, hogy évente közel 560 személyautót távolítunk el az utakról, vagy évente mintegy 46 000 traktorórát dolgozunk emisszió nélkül.
Az új megújuló dízel üzemanyag minősége kiváló, hidegindító tulajdonságai akár sarkvidéki körülményekre is megfelelőek.
A megújuló dízel üzemanyag alkalmazható traktorokban és targoncákban – mindennemű adalékanyag alkalmazása nélkül – és anélkül, hogy a mai motorokon bárminemű változtatást kellene elvégezni.
A környezetvédelem nagyon fontos szempont vásárlóinknál, akik hagyományosan támogatják az ökológiai értékek. Folyamatosan próbálnak jobb és még jobb döntéseket hozni, és kétségtelenül a prioritásaik a döntőek egy traktor márka megválasztásakor is.
A Neste My alkalmazásának megkezdésével a Valtra tovább erősíti a felelős és innovatív gyártó szerepét. Neste My –nak köszönhetően minden új Valtra traktort 100 százalékosan megújuló üzemanyaggal feltöltve szállítunk ki a jövőben vásárlóinkhoz, melynek kidolgozása a fenntartható gazdaságműködés körforgási elvei alapján történt, és része azoknak a feldolgozott nyersanyagoknak, melyeket maguk a mezőgazdasági termelők állítanak elő.
A Valtra gyárban tízből kilenc új traktorok exportálnak a világ minden tájára, világszerte több mint 75 országba.
„Ez bizonyítja elkötelezettségünket a fenntartható gazdaság és az innováció tekintetében. Meg vagyunk győződve arról, hogy ez az üzenet nagyon vonzó a célközönség számára, függetlenül attól, hogy az Finnországban, Japánban, vagy Chile-ben található e,” summázza Lehikoinen.
„Nagyon örülünk annak, hogy Valtrákkal 75 országban segíthetünk a traktorok szén-dioxid-kibocsátásának mérséklésében. A Neste MY biztonságosan alkalmazható a világ minden táján, és egész évben is, mivel a hőmérsékletnek -34° -ig képes ellenállni. A tankban történő tárolási tulajdonságai is kiválóak,” mondja Mika Hyötyläinen, a Neste Marketing és Szolgáltatások alelnöke.
A Neste MY megújuló dízel üzemanyagról röviden
A Neste My megújuló dízel üzemanyag a hidrogénezett növényi olajokhoz (HVO) van besorolva, és azt nem szabad összekeverni a hagyományos biodízellel (FAME). A Neste MY megújuló dízel üzemanyag egy prémium minőségű termék, bármilyen keverési arányban, mindenféle  dízelmotorban használható.Itt olvashat többet a Neste My-ról: különbség a Neste MY megújjuló diesel és a hagyományos biodiesel üzemanyag között.
Videó megtekintése: http://www.valkon.hu/hirek/konkret-lepesek-egy-tisztabb-jovo-fele/

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Almáskertek figyelmébe

Argiles APLT traktor vontatású léalma felszedő gépARGILES APLT LÉALMA FELSZEDŐ...

Bővebben...

Bendőegészség és élettartam

BENDŐEGÉSZSÉG ÉS ÉLETTARTAMA sikeres termelés elsődleges feltétele az, hogy...

Bővebben...

Precíziós műhely

AgroFIELD Precíziós Műhely a PregánA precíziós gazdálkodás előnyei mindenki...

Bővebben...

Bor- és csemegeszőlő...

Bor- és csemegeszőlő lombtrágyázási technológiáiA szőlő lombtrágyázása kiemelt...

Bővebben...

Hiánytünetek kezelésére

Levél- és talajtrágyák     A DAMISOL® levéltrágya család,...

Bővebben...

A búza rézigénye...

A búza rézigénye és hasznosulása2019-02-20 Szerző: FitoHorm Kft. Az őszi búza...

Bővebben...

Egy géppel mindent!

MOBIL ZSÁKOLÓMÉRLEG Egy géppel mindent! MP-MZ -MO-ZSÁK- szemes anyaghozSzemes...

Bővebben...

Hatékonyan teljesít

Az új Väderstad CrossCutter Disc hatékonyan teljesít a modern gazdálkodás...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK