Fokhagyma lombtrágyázási technológia

2018. június 05. kedd
Oláh Margó
25947

Fokhagyma lombtrágyázási technológia

FitoHorm termékek ajánlásával

A tavaszi, őszi fokhagyma termesztés technológia esetén, fejesedés kezdetén, majd 14 nap múlva 3 liter/ha oldattal javasoljuk a FitoHorm Turbo Foszfor kezeléseket a betegségek megelőzésének erősítésére /húsváltás elősegítésére/ és tápanyagellátásra. A speciális „foszfit” forma beindítja a növények védekező mechanizmusát bizonyos gomba-fertőzések ellen, és mérsékli a környezeti stressz káros hatását.
FitoHorm Zölség speciális összetétele formába hozza zöldségnövényeinket. Mikroelem-tartalma erőteljes hajszálgyökér-növekedést, az erre jellemző növények esetén serkenti a hagymák képződését. Felszívódó hatású növényvédő szerekkel használva, segíti azok növénybe jutását és növényen belüli szállítását. A termékben lévő mikroelemek hozzájárulnak a talajból felvett nagy mennyiségű tápelemek beépüléséhez. Ezáltal a kezelt növények egészségesebben és gyorsabban fejlődnek. Mikromaxal kiegészítve még jobb hatást lehet elérni.
A FitoHorm Turbo Makro kiegyenlített hatóanyag arányoknak köszönhetően minden fenológiai fázisban használható, de igazán a hagymatest kialakulása idején kijuttatva van jelentősége. Nincs szükség oldásra, ezért a pH szint vagy a kemény víz nem befolyásolja az oldódását. Mikromaxal kiegészítve teljes tápanyag kijuttatás, serkenti a tápanyagok felvételét a talajból.
A FitoHorm Turbo Kálcium a kalciumot, a magnéziumot és a káliumot a növények számára a legkedvezőbb arányban tartalmazza. A készítmény nitrát tartalma pedig a kationok növénybe való gyorsabb beépülését stimulálja. Javul a gyökérszőrök képződése, ezáltal a tápanyag-, és vízfelvétel is. Újabb vizsgálatok szerint igen nagy jelentősége van a kalciumnak is a fokhagyma termesztés során. A tárolhatóság, héjvastagság kialakulásában fontos szerepet tölt be. Valószínűleg a barna héjcsíkosság színeződés is összefügghet kalcium hiánnyal.
FitoHorm Turbo Kálium fokozza a termések minőségét, színeződését és beltartalmát, javítja a növények betegséggel, hideg és szárazsággal szembeni ellenálló képességét. Segíti a hagymatest kialakulását, növeli méretét és tömegét. A termék magas kéntartalma kedvező, mivel az allil vegyület alkotórésze, ami az eltarthatóságot javítja.
FitoHorm Mikromax
Mikromax sárgulást megelőző, növekedést serkentő komplex, mely mikroelemekkel segíti a növények zavartalan fejlődését, környezeti stressz tűrésé. A mikroelemek a fokhagyma minőségében, az élettani folyamatokban fontos szerepet töltenek be, mint más növényekében.
Polybór 140 szárazanyag beépülésében ez által a termés tárolhatóságára, fejsúlyra és tárolási súlyapadáscsökkenésében játszik szerepet. Kiváló tapadásfokozó hatással rendelkezik. Őszi ültetésű fokhagyma, ha túl erős lombozattal indul a télbe szintén szükséges ősz folyamán 2-3 liter/ha kijuttatni télállóság fokozása miatt.
Fitohorm Herbál
A Herbál a gyökérzet megerősítésével elősegíti a talajban lévő tápanyagok ásványi sók és nyomelemek hasznosítását. A tápanyagok felvételét gyorsítja, a növekedést serkenti, ezáltal a növény erősebb lesz, tápanyagcseréje fokozódik. A növény – vízgazdálkodásának javításával – jól hasznosítja az egyenlőtlen csapadék mennyiségét, átsegíti a növényzetet az átmeneti szárazabb időszakon. A kezelt levélzet erőteljesebb, zöldebb, ami a további fejlődéshez szükséges fotoszintézis elengedhetetlen. Immunrendszert erősíti, ellenállóvá teszi a növényt a különböző időjárási viszonyokkal szemben. Hatására a megerősített növény könnyebben viseli el az erős napfényt és a szélsőséges körülményeket. 
 http://fitohorm.hu/fokhagyma-lombtragyazasi-technologia/   
6500 Baja, Iparos u. 12. Telefon: +36-79/321-244 Fax: +36-79/424-378  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Gumiabroncsnyomás szabályozás

Új gumiabroncs nyomásszabályozó készlet AIRBOOSTER Plus.Bevezető áron...

Bővebben...

Növényszenzorok: a valós igényeket mérik

Növényszenzorok: a valós igényeket mérik         ...

Bővebben...

Gumós termények zsákolásához

KrumplizsákolóA mezőgazdasági termékek kiszerelésében speciális területet...

Bővebben...

OptiCorn premium

OptiCorn Premium kukorica-betakarító adaptercsalád Az Optigép Kft....

Bővebben...

Fokhagyma lombtrágyázási technológia

Fokhagyma lombtrágyázási technológiaFitoHorm termékek ajánlásávalA tavaszi,...

Bővebben...

Környezet-hatékony technológia

Omikron ORS FM sorközművelő tápkultivátor, mely mezőgazdaságunk...

Bővebben...

Időt és pénzt spórol

OPTImális választás!Az OPTIGÉP Kft. gépeivel időt és pénzt spórol. Az OPTIGÉP...

Bővebben...

Az alaptrágyázás elmélete...

Az alaptrágyázás elmélete és gyakorlataBeszélgetés Lajos Mihállyal, az...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK