Fokhagyma lombtrágyázási technológia

2018. június 05. kedd
Oláh Margó
2742

Fokhagyma lombtrágyázási technológia

FitoHorm termékek ajánlásával

A tavaszi, őszi fokhagyma termesztés technológia esetén, fejesedés kezdetén, majd 14 nap múlva 3 liter/ha oldattal javasoljuk a FitoHorm Turbo Foszfor kezeléseket a betegségek megelőzésének erősítésére /húsváltás elősegítésére/ és tápanyagellátásra. A speciális „foszfit” forma beindítja a növények védekező mechanizmusát bizonyos gomba-fertőzések ellen, és mérsékli a környezeti stressz káros hatását.
FitoHorm Zölség speciális összetétele formába hozza zöldségnövényeinket. Mikroelem-tartalma erőteljes hajszálgyökér-növekedést, az erre jellemző növények esetén serkenti a hagymák képződését. Felszívódó hatású növényvédő szerekkel használva, segíti azok növénybe jutását és növényen belüli szállítását. A termékben lévő mikroelemek hozzájárulnak a talajból felvett nagy mennyiségű tápelemek beépüléséhez. Ezáltal a kezelt növények egészségesebben és gyorsabban fejlődnek. Mikromaxal kiegészítve még jobb hatást lehet elérni.
A FitoHorm Turbo Makro kiegyenlített hatóanyag arányoknak köszönhetően minden fenológiai fázisban használható, de igazán a hagymatest kialakulása idején kijuttatva van jelentősége. Nincs szükség oldásra, ezért a pH szint vagy a kemény víz nem befolyásolja az oldódását. Mikromaxal kiegészítve teljes tápanyag kijuttatás, serkenti a tápanyagok felvételét a talajból.
A FitoHorm Turbo Kálcium a kalciumot, a magnéziumot és a káliumot a növények számára a legkedvezőbb arányban tartalmazza. A készítmény nitrát tartalma pedig a kationok növénybe való gyorsabb beépülését stimulálja. Javul a gyökérszőrök képződése, ezáltal a tápanyag-, és vízfelvétel is. Újabb vizsgálatok szerint igen nagy jelentősége van a kalciumnak is a fokhagyma termesztés során. A tárolhatóság, héjvastagság kialakulásában fontos szerepet tölt be. Valószínűleg a barna héjcsíkosság színeződés is összefügghet kalcium hiánnyal.
FitoHorm Turbo Kálium fokozza a termések minőségét, színeződését és beltartalmát, javítja a növények betegséggel, hideg és szárazsággal szembeni ellenálló képességét. Segíti a hagymatest kialakulását, növeli méretét és tömegét. A termék magas kéntartalma kedvező, mivel az allil vegyület alkotórésze, ami az eltarthatóságot javítja.
FitoHorm Mikromax
Mikromax sárgulást megelőző, növekedést serkentő komplex, mely mikroelemekkel segíti a növények zavartalan fejlődését, környezeti stressz tűrésé. A mikroelemek a fokhagyma minőségében, az élettani folyamatokban fontos szerepet töltenek be, mint más növényekében.
Polybór 140 szárazanyag beépülésében ez által a termés tárolhatóságára, fejsúlyra és tárolási súlyapadáscsökkenésében játszik szerepet. Kiváló tapadásfokozó hatással rendelkezik. Őszi ültetésű fokhagyma, ha túl erős lombozattal indul a télbe szintén szükséges ősz folyamán 2-3 liter/ha kijuttatni télállóság fokozása miatt.
Fitohorm Herbál
A Herbál a gyökérzet megerősítésével elősegíti a talajban lévő tápanyagok ásványi sók és nyomelemek hasznosítását. A tápanyagok felvételét gyorsítja, a növekedést serkenti, ezáltal a növény erősebb lesz, tápanyagcseréje fokozódik. A növény – vízgazdálkodásának javításával – jól hasznosítja az egyenlőtlen csapadék mennyiségét, átsegíti a növényzetet az átmeneti szárazabb időszakon. A kezelt levélzet erőteljesebb, zöldebb, ami a további fejlődéshez szükséges fotoszintézis elengedhetetlen. Immunrendszert erősíti, ellenállóvá teszi a növényt a különböző időjárási viszonyokkal szemben. Hatására a megerősített növény könnyebben viseli el az erős napfényt és a szélsőséges körülményeket. 
 http://fitohorm.hu/fokhagyma-lombtragyazasi-technologia/   
6500 Baja, Iparos u. 12. Telefon: +36-79/321-244 Fax: +36-79/424-378  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Gumiabroncsnyomás szabályozás

Új gumiabroncs nyomásszabályozó készlet AIRBOOSTER Plus.Bevezető áron...

Bővebben...

Krone előrendelés

Krone előrendelés akció indulElindítottuk a következő évi KRONE előrendelési...

Bővebben...

Gumós termények zsákolásához

KrumplizsákolóA mezőgazdasági termékek kiszerelésében speciális területet...

Bővebben...

A tarlómaradványok beforgatásához

A talaj szellőztetéseA PÖTTINGER SYNKRO kultivátorok az időszerű tarlóhántásra...

Bővebben...

Az alaptrágyázás elmélete...

Az alaptrágyázás elmélete és gyakorlataBeszélgetés Lajos Mihállyal, az...

Bővebben...

OptiCorn premium

OptiCorn Premium kukorica-betakarító adaptercsalád Az Optigép Kft....

Bővebben...

Költségtakarékos, talajkímélő

Költségtakarékos, talajkímélő és biztonságos megoldások a...

Bővebben...

Precíziós fejtrágyázás

Precíziós fejtrágyázásAgroFIELD – Perfect solutionsA helyspecifikus...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK