Bendőegészség és élettartam

2018. június 07. csütörtök
Oláh Margó
4355

BENDŐEGÉSZSÉG ÉS ÉLETTARTAM
A sikeres termelés elsődleges feltétele az, hogy optimális pH-t és magas baktériumszámot biztosítsunk a bendőben az optimális bendőegészség érdekében. Az optimális bendőegészség indikátorai az élettani bendő pH (pH 5,8-6,8) és az együtt élő baktériumok magas száma, amely magas mikrobiális fehérjetermelést eredményez. Az optimális bendőegészség biztosítása jobb emészthetőséghez és takarmányfelvételhez vezet.
A bendőegészség javítása felé tett első lépés azoknak a mikotoxinoknak a szabályozása, melyek hatással lehetnek a bendőbeli populációra. A mikotoxinok gyakran akkor is jelen vannak, ha nem észlelünk klinikai tüneteket. Ez kihangsúlyozza a mikotoxin kockázatkezelési stratégiák végrehajtásának szükségességét. Ebben a stratégiában létfontosságú a Mycofix® terméksor alkalmazása, mivel az közvetlenül közömbösíti a mikotoxinok hatását.
A bendőegészség javításának következő lépése a bendőflóra fejlesztése. Az újszerű, autolizált élesztő, a Levabon® Rumen E közvetlenül befolyásolja a bendő mikroflóráját és a bendőegészséget.
A javuló bendőegészség és fermentáció nem csak a növekvő tejhozamban mutatkozik majd meg, hanem a jobb általános egészségi állapotban és szaporodási mutatókban is, pozitív hatással a tehén élettartamára és termelékenységére.
TERMÉKEK: http://www.biomin.net/hu/fajok/kerodzok/bendoegeszseg-es-elettartam/  

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Csak természetesen

A BIOMIN állatok kiemelkedő takarmányozására szánt termékeket (minőségi...

Bővebben...

Változó mélységű

Változó mélységű talajművelés – AutoDepthA talajművelés során a talaj fizikai...

Bővebben...

Wielton pótkocsik

Wielton pótkocsikA Wielton Lengyelország legnagyobb pótkocsi és utánfutó...

Bővebben...

A Väderstad élettartam garanciát vállal

A Väderstad élettartam garanciát vállal tárcsáira A Väderstad a minőség és a...

Bővebben...

A gazdálkodás jövője

AZ ÚJ  Q   S O R O Z AT A GAZDÁLKODÁS JÖVŐJEWORK SMARTER. NOT...

Bővebben...

Vetés előtt

JJBROCH fokhagyma roppantó-fosztó...

Bővebben...

Takarmány és vízhigiénia

TAKARMÁNY- ÉS VÍZHIGIÉNIAA biobiztonságot érintő viták során gyakran...

Bővebben...

Trágyalé kivitele és bedolgozása

Közösen dolgozunk a sikeres jövő érdekében.A PÖTTINGER az elmúlt években...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK