Gazdaszemmel

2018. augusztus 02. csütörtök
Oláh Margó
43357

3 nap, 3 különböző helyszín, 3 típus
Az ország három pontjában adtunk át három KRAMER teleszkópos rakodót. A kompakt méretekkel rendelkező KT276 típust, a középkategória csúcsát képviselő KT507-est és a legek urát a KT559 gépet.
KRONE, VALTRA és most pedig egy KRAMER
Akik figyelemmel követik cikkeinket, olvashattak már a Krone gépek történetéről és a gépekről született tapasztalatokról 2015-ben (http://www.valkon.hu/hirek/kronerol-gazdaszemmel/). Takács Zoltán volt az idegenvezetőnk, aki azóta is nagy elégedettséggel beszél róluk.
Régóta érett már a gondolat bennük, hogy szükség lenne egy megbízható teleszkópos rakodógépre, ami által a termelékenységet és a bálák behordásának idejét is fejleszteni lehetne. A választás egy kompakt méretű KRAMER teleszkópos rakodógépre esett a KT276 típusra. A kompakt, fürge gép 2,7 tonna emelésre és 6 méteres gémkinyúlásra képes. A gép szíve egy 75 lóerős KOHLER motor, a megfelelő mennyiségű olajszállításról pedig egy 90 liter/perc teljesítményű hidraulika szivattyú gondoskodik. Az állattartó telepeken fontos, hogy a géppel könnyedén és gyorsan lehessen a trágyázást, almozást végrehajtani. A fokozatmentes hidrosztatikus hajtásnak köszönhetően finoman, de mégis pörgősen lehet a géppel dolgozni. A bálák behordásánál is nagy segítség lesz, hiszen így egy gép felrakja kint a földön a pótkocsira a bálákat, egy pedig bent a telephelyen leveszi, így a folyamatot a legköltséghatékonyabban és időtakarékosabban megoldva.

A Somló hegy oldalában gazdálkodva
Somlószőlősön jártunk, ahol egy KRAMER KT507 típusú teleszkópos rakodógépet adtunk át új tulajdonosának. A gép 5 tonna emelési képességgel rendelkezik és 7 méterre tudja a gémét kitolni. A gépben egy 136 lóerős DEUTZ motor teljesít szolgálatot és az olajszállításról egy 140 l/perc teljesítményű Load Sensing szivattyú gondoskodik.
A Joda 2000 Bt. 500 ha saját területen gazdálkodik, valamint mellette bérszolgáltatást is végez a közeli gazdálkodóknak. 1992 óta magán gazdaságként működnek és 2015 óta csak a saját földekre és bérmunkára összpontosítanak. A cég 4 fővel üzemel, a géppark igen fejlett, viszont rakodógép fronton szükség volt egy nagyobb teljesítményű hidrosztatikus hajtással rendelkező teleszkópos gépre. Ezért döntöttek a KRAMER KT507 típusú gép mellett.
A gazdaság éves szinten körülbelül 3000 tonna terményt mozgat meg. A legfőbb termények a búza, kukorica, szója, repce, napraforgó, de a gazdaság művel olyan területeket is, ahol cirok és bíbor növekszik.
A Somló hegy oldalában segítenek a szőlős gazdáknak ültetvény telepítésben, valamint nagy mennyiségben rakodnak és szállítanak el szerves trágyát is a közelben lévő állattartó telepekről is.
A harmadik KRAMER gép
Lehetőségünk nyílt visszatérni Nagykamarásra, ahol már a harmadik KRAMER gépet adhattuk át új tulajdonosának. Első alkalommal egy KT276 típusó kompakt méretű teleszkópos rakodógépet adtunk át, amit követett egy KT357 közepes méretű rakodógép, júliusban pedig átadtuk a KT559 óriás rakodót. A Valkon Kft. palettáján megtalálható legnagyobb rakodógép 5,5 tonna emelési képességgel és 9 méteres géppel rendelkezik. A motorháztető alatt egy 156 lőerős DEUTZ erőforrás duruzsol, mindezt pedig egy 187 liter/perces Load Sensing hidraulika szivattyú egészíti ki. A rakodógép légfékkel felszerelve érkezett a partnerhez, így akár egy 20 tonnás pótkocsi vontatására is alkalmas gép. Vetésnél a pótkocsit megrakja vetőmaggal, kihúzza a tábla szélére és ott segít a vetőgépbe betölteni, nincs szükség még ez plusz vontató alkalmazására.
A Kamarás-Agro Kft. éves szinten 40-50.000 tonna anyagot mozgat meg rakodógépéivel. Sok típust kipróbáltak már, de a végső választás a KRAMER-WERKE által gyártott típusokra esett, hiszen ezek a gépek bizonyultak a legmasszívabb és leggyorsabb gépeknek. A közel 50 ezer tonna nagy részét mezőgazdasági termények uralják, de igen nagy mennyiségű sódert, kohósalakot, műtrágyát és szerves trágyát is kezelnek.
http://www.valkon.hu/hirek/3-nap-3-kulonbozo-helyszin-3-tipus/

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Az élet kezdete

Az élet kezdete meghatározza a teljesítménytA kutatások egybehangzóan...

Bővebben...

Az új Tempo L 24

A Väderstad piacra bocsájtja a Tempo L 24 vetőgépetA Väderstad bemutatja az...

Bővebben...

Szívesen vezetnél...

Szívesen vezetnél egy Triotrac-et?Látogass el standunkra az AGROmashExpo-n (A...

Bővebben...

Elindult a nyári gyűjtés

Elindult a nyári gyűjtésA Cseber Nonprofit Kft. az idei évben is meghirdeti...

Bővebben...

Egy munkaeszköz sokoldalúsága

A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható...

Bővebben...

Tavasszal is lehet...

Bemutatjuk bála tároló sátrainkat. Etessen egész évben tiszta, jó minőségű...

Bővebben...

Väderstad újdonságok

Újdonságok 2019Tudta Ön, hogy az Väderstad NZ új kategóriát teremtett a...

Bővebben...

A mobil tárolás új korszaka

Nálatok is el kellene választani a síktárolóban a felületeket?Jön az aratás,...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK