AgroFIELD Akadémia Konferencia

2019. január 10. csütörtök
Oláh Margó
1521

AgroFIELD Akadémia Konferencia – Dr. Abdul M. Mouazen
Dr. Abdul M. Mouazen a precíziós talajművelés és növénytermesztés professzora, valamint a Ghenti Egyetem Környezetvédelmi Tanszék SCoRing csoportjának vezetője.
Munkássága kiterjed a talaj és a vízgazdálkodásra, különös tekintettel a precíziós növénytermesztésre, a talajdinamikára, a talajművelésre, tömörödésre, a mechanikai gyomirtásra és a talajjavításra.
Húsz éves tapasztalattal rendelkezik a proximális talajérzékelésben, és a Global Proximal Soil Sensing Committe tagja.
A spektroszkópiai és a kemometriai eszközök által szerzett tapasztalatai lehetővé tették számára, hogy kifejlessze a három, nemzetközileg szabadalmaztatott, on-line mérési platformot. Abdul két nagy európai projektet vezetett (FarmingTruth és FarmFUSE), illetve több országos és nemzetközi precíziós mezőgazdasági projektben vett részt.
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE: https://agrofil.hu/kiemelt/agrofield-akademia-konferencia-dr-abdul-m-mouazen-eloadasanak-elozetese-video

Konferenciánkon a talajtömörödöttég-érzékelési eljárásokról és a helyspecifikus talajművelésről tart előadást.
Regisztráljon!           www.agrofield.hu   


AgroFIELD Akadémia Konferencia – Tyler J. Nigon

Tyler J. Nigon a Minnesotai Egyetem Tudományos segédmunkatársa. Munkásságának fő irányvonala a távérzékelés és az egyéb precíziós mezőgazdasági eszközök megismerése és értékelése. Ezen belül nagy hangsúlyt kap a fenntarthatóság: a műtrágya-veszteség csökkentése, valamint a talaj- és a vízkészletek tisztaságának és termékenységének megőrzése.
Előadásának témája a mezőgazdaságban használt drónok, azok múltja, jelene és jövője, illetve felhasználási lehetőségei a mezőgazdaságban a szakértő szemszögéből.
Regisztráció:         www.agrofield.hu   

 

 

AgroFIELD Akadémia Konferencia – Dr. Kovács Péter
Dr. Kovács Péter egyetemi adjunktus a Dél-Dakota Állami Egyetemen (South Dakota State University; SDSU). Tanulmányait többek között a Szent István Egyetemen, és a Purdue Egyetemen folytatta mielőtt csatlakozott az SDSU-hoz. A precíziós gazdálkodás és termelési technológia rendszerek tartozik a fő érdeklődési és kutatási területei közé. A genetikai, környezet és a termelési technológia kölcsönhatásainak megértésén keresztül tovább fejleszteni a termelési rendszereket. Jelenlegi kutatási területei közé tartozik a tápanyagfelhasználás és hasznosítás javítása kukoricában, valamint a szója termesztés technológia vizsgálata. Ezen felül a kutató csoport állandóan keresi a lehetőséget az új technológiák értékelésére és a termelési rendszerbe való beépítésére.
Konferenciánkon a no-till tartamkísérletek eredményei és tapasztalatokról Dél-Dakotában hallhatják előadását.
Regisztráció:       www.agrofield.hu           

 AgroFIELD Akadémia Konferencia – Dr. James J. Camberato
Dr. James J. Camberato előadása is szerves részét képezi az AgroFIELD Akadémia Konferencia programjának.
Előadásában a változó dózisú tápanyagpótlásról, különös tekintettel a kukorica hibridek eltérő nitrogén reakciójára hallhatják előadását.
Talaj tápanyag specialista a Purdue Egyetemen. Kutatásainak központjában általánosan a talajtermékenység, a műtrágyázás és a növénytáplálás áll.
Különös hangsúlyt fektet a megfelelő nitrogén mennyiség kijuttatásának meghatározására kukoricában és a finomhangolású nitrogén ajánlások meghatározásban segítő eszközök értékelésére. Tájékoztató programokat tart Indiana államban.
Kutatási területek: A talaj és az alkalmazott alapvető tápanyagok hatásvizsgálata a növénytermesztésre és jövedelmezőségre.
Ne feledje, még két napig elérhetőek kedvezményes áron a jegyek a konferenciára!
Kattintson a részletes programért és a regisztrációhoz:         www.agrofield.hu   

AgroFIELD Akadémia Konferencia – Dr. Robert L. Nielsen
Dr. Nielsen a Purdue Egyetem Agrártudományi Intézetének professzora.
Főbb kutatási tevékenységei közé tartoznak: összefüggések vizsgálata a növényállományok reflexiója és a kukoricában optimálisan alkalmazható nitrogén dózisok között; tőszámvizsgálatok, nitrogén utánpótlási vizsgálatok és a helyspecifikus növénytermesztési eszközök produktív hasznosítása.1982-ben csatlakozott a Purdue Egyetem munkatársaihoz. A mester és a Ph.D. fokozatot a Minnesota Egyetemen szerezte meg. Aktívan részt vesz a Purdue Crop Diagnostic Training Center működtetésében, amely egy gyakorlati oktatási létesítmény a Purdue Egyetem Tangazdaságában. Az egyik fő tevékenysége a kukorica információs weboldalak fejlesztése és karbantartása. Két legnépszerűbb oldala a Corn Growers’ Guidebook és a Chat’n Chew Café
Precíziós technológiák és koncepciók a növénytermesztésben, tőszámkísérletek és eredmények kukoricában című előadását hallhatják Kecskeméten a kedves résztvevők.     VIDEÓ MEGTEKINTÉSE: https://agrofil.hu/hirek/dr-robert-l-nielsen-a-corn-guy-magyarorszagon-video?fbclid=IwAR3B1k171khiwUq2Pqpjf0JtHIYWqVkni-90Ba5peEIoCN4_DX8kZE0OFlk
Regisztráció:         www.agrofield.hu  

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Az év első nagy híre

Az év első nagy híre: a SAMSON csoport átveszi a PICHON INDUSTRIES...

Bővebben...

Digitalizálás a rakodástechnikában

 Q-Companion – Digitalizálás a rakodástechnikábanModern gazdálkodóként a...

Bővebben...

A gazdálkodás jövője

AZ ÚJ  Q   S O R O Z AT A GAZDÁLKODÁS JÖVŐJEWORK SMARTER. NOT...

Bővebben...

Tárolási megoldások a RICHEL segítségével

GRAVETTI megoldás a magyar mezőgazdaság számára a RICHEL segítségévelŐszintén...

Bővebben...

Megőrizni az energiát a szilázsában!

Megőrizni az energiát a szilázsában! A jó szilázskezelés kulcs a jövedelmező...

Bővebben...

A jó gépeket díjazzák

A Valtra A4-es széria nyerte el a 2018 évi Red Dot dizájn díjatA Valtra...

Bővebben...

A sokoldalú művelőeszköz

A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható...

Bővebben...

Álmokból tervek

Üdvözöljük!Miért éppen minket válasszon?Talán azért, mert "Nálunk közös A...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK