Az év első nagy híre

2019. január 15. kedd
Oláh Margó
3857

Az év első nagy híre: a SAMSON csoport átveszi a PICHON INDUSTRIES vállalatot
2019. január 4-től a SAMSON csoport átvette a PICHON INDUSTRIES vállalatot. A PICHON Industries két gyárában, Franciaországban és Lengyelországban gyártja a széles kínálatot adó hígtrágya tarálykocsikat, kijuttató egységeket és trágyaszórókat.
Megnövekedett környezettudatosság és iparági konszolidáció
A szerves trágya hasznosításának Európa szerte történő erősödésére való tekintettel a viborgi SAMSON cég tulajdonosa, a Glerup család, a vállalkozást európiai piacvezetővé kívánja fejleszteni. A PICHON Industries átvételével a SAMSON csoport Európa legnagyobb hígtrágyakijuttató tartálykocsi gyártójává válik. „Mindkét cégcsoport tökéletesen egészíti ki egymást termékeivel, termelési lehetőségeivel és földrajzi jelenlétével” – mondja Lars Henriksen a SAMSON GROUP vezérigazgatója.

A két márka és a termékportfóliók optimálisan egészítik ki egymást. A viborgi gépek elsősorban bérvállalkozóknak és nagygazdaságoknak készülnek, amelyeknél a hatékonyság és a teljesítmény állnak előtérben. A PICHON termékek elsősorban a kisebb és közepes gazdaságok, valamint közepes bérvállalkozók igényeinek megfelelően lettek tervezve. Ezt jól jelképezi, hogy a PICHON tartálykocsik 5 és 30 m3 közötti vákuumos kocsik, míg a SAMSON egyedülálló vákuum nélküli ejektoros tartálykocsik 16 m3-nél indulnak és 35 m3-es a legnagyobb. Hasonló a kép a trágyaszóróknál. A PICHON legkisebb gépe 8 m3-es, míg a SAMSON legújabb, amerikai piacra készült trágyaszórója 40 m3-es.
Három gyár három országban

A SAMSON viborgi gyárának gyártási volumene és forgalma már évek óta emelkedik, s ez belátható időn belül gyártási kapacitási problémákat idéz elő. A PICHON Industries francia és lengyel gyárának átvételével ezek a viborgi kapacitásbeli problémák is megoldódnak, mivel a francia és lengyel gyárak jelenleg szabad kapacitásokkal rendelkeznek. A teljes francia gyár mindössze néhány éve készült el, a lengyelországi gyárat pedig csak néhány éve modernizálták. „A jövőben a szinergiák és kapacitás-átfedések kihasználásra kerülnek” – hangsúlyozza Lars Henriksen.
Egy termék mindenkinek
A két márka termékei együttesen egy eddig még el nem érhető termékportfóliót tesznek lehetővé. A SAMSON GROUP a jövőben az európai állattenyésztők és mezőgazdasági bérvállalkozók full-liner gyártója lesz a hígtrágyakijuttató tartálykocsik, kijuttató egységek és szervestrágyaszórók területén.
http://www.valkon.hu/hirek/az-ev-elso-nagy-hire-a-samson-csoport-atveszi-a-pichon-industries-vallalatot/?fbclid=IwAR3sHy7O6TVI63BMpGfClBENVW6gg6w0ffijnO0FrktstUnOug5_-KTi0sI   

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

A sokoldalú művelőeszköz

A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható...

Bővebben...

Hogyan érjünk el...

Hogyan érjünk el kiemelkedő minőséget a fű szilázsban?A fűféléknek a...

Bővebben...

Egy tisztább jövő felé

Konkrét lépések egy tisztább jövő feléA Valtra új traktorai első feltöltésénél...

Bővebben...

A gazdálkodás jövője

AZ ÚJ  Q   S O R O Z AT A GAZDÁLKODÁS JÖVŐJEWORK SMARTER. NOT...

Bővebben...

Gumiabroncs-nyomásszabályozó

Gumiabroncs-nyomásszabályozó rendszerek a mezõ- és erdõgazdálkodók...

Bővebben...

Tárolási megoldások a RICHEL segítségével

GRAVETTI megoldás a magyar mezőgazdaság számára a RICHEL segítségévelŐszintén...

Bővebben...

A Väderstad bemutatja Ferox 500-900

A Väderstad bemutatja a Ferox 500-900 könnyű kultivátortAz új Väderstad Ferox...

Bővebben...

Tejtaxi

A mobil tejkiosztó kocsik előnyei a vödrös borjúitatásban A tejtaxi...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK