Egy vetőgép - többféle növényre

2019. március 25. hétfő
Oláh Margó
100703


A hazai földeken hamarosan induló vetési szezonban újabb 90 Tempo vetőgép bizonyíthatja a nagy menetsebesség mellett is páratlan precizitását.
A 2018-ban értékesített Tempo vetőgépek hazai piaci részaránya 43% volt (VDMA statisztika, 12 gyártó adatai alapján). Tudjon meg

Páratlan precizitás nagy menetsebességgel
A Väderstad Tempo a szemenkénti vetőgépek új generációja, mely páratlan precizitásra képes a hagyományos vetőgépekre jellemző vetési sebesség kétszerese esetén is. A Tempo a hagyományos és a csökkentett menetszámú talajművelési technológia esetén éppúgy kiválóan teljesít, mint akár direktvetésben.

Új generációs magadagoló egység
A Tempo lelke az egyedi Gilstring magadagoló egység, amely a nagy vetési sebesség esetén is páratlan precizitás letéteményese. A tények hátterében az áll, hogy a Tempo a magadagolótól egészen a talajig végig kontroll alatt tartja a magok mozgását. Ennek köszönhetően sem a vibráció, sem pedig a lejtésszög megváltozása nem befolyásolja a vetőgép pontosságát.

Három dimenziós pontosság
A Tempo hossz- és keresztirányban, valamint vetésmélység tekintetében is verhetetlen pontossággal rendelkezik.
1. Hosszirányú egyenletesség - pontos tőtávolság a sorban lévő magok között
2. Vetésmélység - minden egyes mag azonos mélységbe kerül
3. Sorról sorra – mag-, műtrágya-, valamint mikrogranulátum-adagolás soronkénti lezárása

PowerShoot – A sebesség nem tényező többé

A hagyományos szemenként vető gépek esetében a magok gravitációs úton jutnak el az adagolótól a magvezetőcsövön át a talajig. A sebesség növelése esetén fellépő vibráció miatt a magok többször nekiütköznek a magvezetőcső falának, így a magadagolás elveszti pontosságát.
Ez az, amiben a Tempo - nyomott levegős adagolási rendszerének köszönhetően - kitűnik a többi vetőgép közül.
Az ún. PowerShoot magadagolási rendszernek köszönhetően a nyomott levegő – a gravitációt kizárva - végig kontroll alatt tartja a magokat egészen a magárokig, ezért a sebesség többé nem tényező a Tempo számára.


A pontosság eredménye

A nagy sebességű vetés magasabb szintre való emelése a kihagyások és a kettős vetések gyakoriságán múlik. A kihagyás értelemszerűen kevesebb számú termőnövényt jelent a betakarítás idejére, ami mindenképpen terméscsökkentő tényező. A kettős vetés szintén korlátozó tényező, hiszen az egymáshoz túl közel lévő növények versenyeznek a napfényért, a tápanyagért, ami egyenetlen fejlődést és terméscsökkenést okoz. A kihagyást több külső tényező idézheti elő, a kettős vetés viszont mindig a vetőgép hibája. A Tempo vetőgéppel minden egyes növény kelése és fejlődése számára azonos feltételeket teremthetünk. Egyenletes tőtávolság azonos fejlődési feltételeket teremt minden egyes növény számára, ami segíti a maximális termőképesség kihasználását.

Kiváló számos növényhez
A változtatható rugóterhelésű nyomókerékből, valamint a 7 különböző helyzetbe állítható zárókerékből álló aprómagvető-készlet kiváló eredményeket biztosít aprómagvú növények, mint pl. a repce és a cukorrépa vetésekor.
Mindez magasabb termésátlagokat eredményez és lehetővé teszi a vetőgép mind jobb kihasználhatóságát.


Egy vetőgép – többféle növényre

Kukorica, cukorrépa, szója, napraforgó, repce, gyapot, cirok és még néhány növényfaj azok közül, amelyek kiváló pontossággal vethetők a Tempo vetőgépnek köszönhetően. Az állítható sortávolságnak és a különféle beállításoknak köszönhetően a Tempo vetőgép nagyfokú rugalmasságot biztosít a gazdálkodók számára, ami hatékonyság növelést és költségcsökkenést eredményez. A magtárcsák cseréje másodpercek alatt elvégezhető szerszámok használata nélkül.

Az elektromos hajtás növeli a pontosságot
A magadagolókat villanymotorok hajtják, lehetővé téve, hogy szabálytalan alakú táblák vetésekor az egyes vetőkocsik lekapcsolásával elkerüljük a rávetést.
Az elektromos motorok alkalmazásával lehetővé válik az, hogy az egyes vetőkocsik eltérő magrátával vessenek, ami lényeges szempont vetőmagelőállítás során. Az elektromos magadagolás alkalmazásával elkerülhető a kerekek csúszásából és/vagy a lánchajtás kopásából, meghibásodásából eredő pontatlanság.

Művelés nélkül vagy hagyományosan
A Tempo maximális 325 kg-os csoroszlyanyomása lehetőséget ad a vetőgép széles spektrumban való alkalmazására a talajtípustól és a talajelőkészítés körülményeitől függetlenül.
A munkaszervezés szempontjából hektikus időszakokban és/vagy a talajnedvesség veszteség hatékony csökkentése érdekében akár direktvetésben is használhatjuk a vetőgépet.
A tartós vázkialakítás és a hatékony sortisztítók is garantálják a vetőgép eltérő feltételek melletti használhatóságát.
TUDJ MEG TÖBBET:    https://www.vaderstad.com/hu/szemenkenti-vetes/tempo-szemenkenti-vetgepek/?fbclid=IwAR1PZenjePNkOQRw1XafcS4QDOYVjfk1pXKRi5L_LImCXnavVPdUkw3O-d0

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Optimális magágy

Az Omikron Kft (https://omikronkft.hu ) több évtizede folyamatosan fejlesztett...

Bővebben...

Segítség belvizes területekre

Tellus talajlazítók a Valkon Kft. kínálatában!Megkezdük a Tellus talajlazítók...

Bővebben...

Régi szerelem...

Régi szerelem már nálunk a Wiedemann rakodógép, hiszünk benne, hogy minden...

Bővebben...

Vonóbekötés rendszerek

Vonóbekötés rendszerek – Scharmüller A SCHARMÜLLER GmbH & CoKG cég, mint...

Bővebben...

Vízelvezetési gondokra

Vízelvezetési gondokra megoldást kínálatunk, Veneroni szivattyúk...

Bővebben...

Speciális területek gépei

Célunk az, hogy olyan speciális területekhez biztosítsunk gépeket,...

Bővebben...

Önitató szaküzlet

Az Önitató Kft. 1993 óta áll az állattartók szolgálatában. Vállalkozásunk az...

Bővebben...

Az állatokról...

Az állatokról való gondoskodás a szántóföldön kezdődik, miért is az ELHO...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK