Egy munkaeszköz sokoldalúsága

2019. május 30. csütörtök
Oláh Margó
100487


A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható tárcsás talajművelő eszköz. A mellső művelőeszközök, a tárcsák, valamint a tömörítő hengerek széles választékának köszönhetően a Carrier képes megbirkózni a modern talajművelés összes kihívásával, az ultrasekélytől a mélyművelésig. A munkaeszköz sokoldalúsága csökkenti a szükséges menetszámot, ezáltal a hektárra eső művelési költséget, ugyanakkor a lehető legjobb csírázási és kelési feltételeket teremti a soron következő növényállomány számára.
A sokoldalúság
A Carrier XL 425-625 vontatott, 4,25-6,25 méter munkaszélesség tartományban rendelhető, 510 vagy 610 mm átmérőjű tárcsával rendelkező munkagép.
Nagyobb művelési mélység
A Carrier XL 510 vagy 610 mm átmérőjű tárcsákkal szerelhető fel. Az 510 mm-es tárcsák körüli nagyobb hely egyben nagyobb átömlési keresztmetszetet is jelent, míg a 610 mm-es tárcsával elérhető nagyobb munkamélység különösen nagy mennyiségű szármaradvány - mint például kukorica esetén - előnyös.
A tárcsa átmérője alkalmassá teszi a Carrier XL 425-625 rövidtárcsákat mélyebb művelésre és/vagy nagyobb mennyiségű szármaradvány bedolgozására. A változtatható tárcsaszög teszi igazán sokoldalúvá a munkagépet.
A MultiSet a sokoldalúság kulcsa
Az ún. MultiSet tárcsaagynak köszönhetően a tárcsák szöge három fokozatban állítható, 11 és 17 fok között, ami megteremti a munkamélység és a művelési intenzitás közötti összhangot.
Így biztosított a tökéletes szármaradvány aprítás a sekély művelés során, valamint a könnyű talajba hatolás nagyobb munkamélység esetén.
Könnyű beállítás
A maximális munkamélységet a munkagépen állítjuk be, míg a köztes módosításokat az erőgép hidraulika rendszerével hajtjuk végre a traktor fülkéjéből. Az optimális aprító és talajművelő hatás elérése érdekében az első tárcsasor oldalirányban eltolható egy csavarorsó segítségével.
Járókerék vagy tömörítő hengersor
A Carrier XL 425-625 munkagépek szállításra használatos kerekei munkahelyzetben is leengedhetők, ami segíti a rövidtárcsa manőverezhetőségét.
A táblavégi fordulókban a gép a tömörítőhengeren és a járókerekeken egyaránt meg tud fordulni. A járókerekek akkor is leengedhetők, amikor kissé nyirkosabb a talaj, vagy amikor sekélyebb művelésre van szükség. A járókerekek segítségévél könnyű a tábla sarkainak megművelése is.
Állítható szárnynyomás
A Carrier XL 625 modell hidraulikusan változtatható szárnynyomással készül, ami biztosítja az azonos talajművelő hatás elérését a teljes munkaszélességben.
Szárrendező az egyenletes szárterítés érdekében
A széles vágóasztallal rendelkező kombájnok egyenetlenül terítik a szármaradványt, ami a soron következő növényállomány eltérő kelését eredményezheti. A szárrendező felszerelésével a Carrier nem csupán aprítja, de egyenletesen el is oszlatja a növényi maradványt, mely így táblaszinten hasonló kelési feltételeket teremt a következő növény számára.

CrossCutter Knife - széleskörű használhatóság
A CrossCutter késes hengerrel felszerelt Carrer XL 425-625 a szármaradványt egyidőben a haladási iránnyal párhuzamosan és arra merőlegesen is aprítja, mindez felgyorsítja a talajba lejátszódó bomlási folyamatokat.
A késes henger zöldtrágya növény állományának felszámolásában is kiválóan használható. Az aprómagvú növények, mint például a repce árvakelés csírázása is stimulálható az ultrasekély művelésnek köszönhetően.

CrossBoard Heavy – hatékony talajegyengetés
A CrossBoard Heavy hidraulikus simító páratlan porhanyító és felszínegyengető eszköz. A kettős működésű stabilizáló rúd fokozza a talajegyengető képességet.
A CrossBoard simító ún. Master and Slave hidraulika rendszere az egyengető sor egyes szekcióinak helyzetétől függetlenül ugyanazt a talajművelő hatást biztosítja a teljes munkaszélességben.

Könnyű szállíthatóság
A Carrier XL 425-625 szélessége szállítási helyzetben nem haladja meg a 3 métert.
A szállító kerekek hidraulikus felfüggesztése biztonságos közúti közlekedést tesz lehetővé és egyben csökkenti a gépet ért erőhatások mértékét.
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE: https://www.vaderstad.com/hu/talajmveles/rovidtarcsak/carrier-xl-425-625/
Vaderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék Összekötő út 1. +36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Fúró-, vágó- és...

Fúró-, vágó- és csiszolóanyagok a tökéletes eredmény érdekében Professzionális...

Bővebben...

A mobil tárolás új korszaka

Beton legó, súly támfalak, térelválasztó falak, depók, épület oldalfalak...

Bővebben...

Bonfanti szárítók

A mezőgazdasági gépkereskedelmi tapasztalat birtokában 2011 januárjában...

Bővebben...

Tavasszal is lehet...

Bemutatjuk bála tároló sátrainkat. Etessen egész évben tiszta, jó minőségű...

Bővebben...

Az ország első lombikborjai

Megszülettek az ország első „lombikborjai”, Campus Cili, Campus Csongor és...

Bővebben...

Kihagyhatatlan...

Legyen Ön is boldog tulajdonosa egy NAS 6 soros napraforgó-betakarító...

Bővebben...

Körmöző kaloda

SZARVASMARHA KÖRMÖZŐ KALODA FESTETTMűszaki leírás Szarvasmarha kezelőkaloda...

Bővebben...

Kötött talajok műveléséhez

Väderstad bemutatja a kötött talajok művelséhez szánt, új Marathon 15/25...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK