Mobil mezőgazdasági terményszárító

2019. augusztus 28. szerda
Oláh Margó
1333

Mobil mezőgazdasági terményszárító
A COMPETITOR 100–as szériájú, választható üzemű mezőgazdasági terményszárító berendezések alkalmasak a kukorica, búza és egyéb gabonafélék, hüvelyesek, olajos és apró magvak szárítására. Apró magvak szárítása esetén speciális perforációjú elemekkel szállítjuk.A legkülönfélébb teljesítményigények kielégítésére kialakított Competitor 100-as szériájú mobil mezőgazdasági terményszárító berendezések választható funkciósak, ugyanaz a berendezés szakaszos illetve folyamatos üzemmódban is működtethető.
A COMPETITOR Dryer terményszárító működése
A Competítor 100-as széria könnyen kezelhető, működtetéséhez nem kell különleges elektronikai ismeret. A 100-as szériának – mondhatni – saját agya van. Egy szárítót sem lehetett működtethetni még könnyebben. A könnyen kezelhető és jelző fénnyel ellátott mérők és kapcsolók minden működési funkcióhoz gyors előrejelzést és kontrollt biztosítanak.
A rugalmas kezelhetőség lehetővé teszi, hogy a felhasználó igény szerint válasszon folyamatos, vagy szakaszos szárítási mód között. Ehhez mindössze egy kapcsolót kell használni.
Az összes irányítási funkció; szárítási idő és hőmérséklet – beleértve a mag és szárítóközeg hőmérsékletet – adag időzítő, töltő és ürítési időzítő, nedvességtartalom beállítási pont szabályzó könnyen beállítható és kontrolálható a 6 érintő kapcsolós LCD kijelző panelon. A Competitor szárítóknál alkalmazott 2000-es szériájú irányító komputer 99%-ban mellőzi a más elektromos kapcsoló szekrényekben egyébként használatban lévő mozgó alkatrészeket, mint például a folyton meghibásodó kioldókat, mechanikus reléket, hőmérséklet szabályozókat (termosztátokat) és időreléket, megtakarítja az ezek beállításával elvesztegetett rengeteg időt, ezzel is növelve a szárítás hatékonyságát.
Megrendelői igény szerint alakítható a szárító cellák száma az egyéni teljesítmény elvárások függvényében. A különleges, perforált nedves termény előtároló lehetővé teszi a szárítás hatékonyságát növelő előmelegítést, valamint a termény áramlásának szabad szemmel való megtekintését.
Köszönhetően a nedves előtárolóval együtt 442 cm magasságuknak, a Competitor 100 szériájú terményszárítók olyan épületekbe is beférnek, amelyekbe más terményszárítók nem. A nedves termény előtároló minden Competitor 100-as szárítótípusnál alap kiépítésként tartozék.
A berendezés tetején lévő perforált lemezű, nyeregtető jellegű előtárolóba csiga illetve serleges felhordó tölti a nedves terményt. A egyenletes anyagellátást a gerinc alatt végigfutó terítő csiga biztosítja. A nedves termény előtároló alsó része egyben az előmelegítő-előszárító funkciót is ellátja.
Az előszárító zónából a termény saját súlyánál fogva halad lefelé. A termény a továbbiakban két oszlopra oszlik. A terményoszlopok méhsejt formában, hatszög alakú cellás csatorna kiképzéssel körül ölelik a szárító légteret.
A 14” – 35,6 cm –terményréteg vastagságú cella-csatornák kialakítása biztosítja az adott forma melletti legkedvezőbb terménybefogadást és a hatékony száradást. A cellacsatornák mindkét oldala perforált acél lemez.
A ventilátor/hősugárzóhoz kapcsolódóan lég-mixer csatorna biztosítja a hősugárzóból jövő hő és a levegő tökéletes keveredését. Egyben biztosítja azt, hogy a hősugárzóból kiáramolva kiegyenlített hőmérsékletű szárítóközeg érintkezzen a száradó terménnyel.
A szárítóberendezésnek fokozat mentes fordulatszabályozós bordás kitároló szerkezete van. A száradó terményoszlop haladási sebessége, valamint a kitárolás az adott száradási foknak megfelelően a vezérléssel változtatható. A rendszer a folyamatot mint a szakaszos, mint a folyamatos üzemmódban automatikusan figyeli és szabályozza. A száradt termény a berendezés alján lévő erősített levélzetű kitároló csigával jut a kitároló garathoz.
A belső tér könnyen és tökéletesen tisztítható, ezért vetőmagszárításra is előszeretettel használják.
A COMPETITOR Dryer terményszárító felépítése

1. Kitároló csiga alsó szerviz ajtók
2. Cellás adagoló szerviz ajtók
3. A kitároló csiga feletti 38 cm-es ajtók
4. A hatékony szárítást biztosító 35,6 cm vastag termény oszlop
5. 1,27 mm furatú perforált acél lemez apró magok szárításához
6. 2,38 mm furatú perforált acél lemez
7. Perforált lemezű nedves mag előtároló
8. Különlegesen csapágyazott felső csiga
9. Munka és biztonsági világítás
10. A forgást vizuálisan ellenőrizhetővé teszi a perforált ékszíjhajtás fedél
11. Lég-mixer csatorna biztosítja a hő és a levegő tökéletes keveredését mielőtt az a szárítótérbe jut.
12. Teljesen galvanizált ventilátor ház, ideális korrózió védelem
13. Biztonsági elektromos főkapcsoló és elektromos elosztó szekrény
14. A könnyű és nagy hatásfokú ventilátor lapátok kímélik a hajtó villanymotort
15. Ciklus szabályozású hősugárzó
16. Magas szintű megfigyelő irányító és hőmérséklet ellenőrző rendszer
17. SCR szöghajtómű, fordulatszabályozós hajtással, ötvözött alumínium bordás kiadagolókkal
18. Hosszú élettartamú, erősített csiga, ¼” (6,3 mm) vastag levelekkel.
19. Állítható termény áramlás szabályzó
4 Hungar Agri-Tech Kft.
7622 Pécs, Rákóczi út 46. 1. emelet 21. Tel.: (36) 72 511 600; Fax: (36) 72 511 601; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
BŐVEBBEN: http://www.4hungar.hu/termekek/szaritok/competitor-mobilszarito/  

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Hunduna S.R.O

Mobil és fix kivitelű termény szárítók.

Bővebben...

Der-Agro Kft.

Mezőgazdasági gépek értékesítése, ezen belül terményszárító berendezések,...

Bővebben...

Mobil mezőgazdasági terményszárító

Mobil mezőgazdasági terményszárítóA COMPETITOR 100–as szériájú, választható...

Bővebben...

Alfa-Gép Kft.

ZAFFRANI - mobil szemestermény szárító.

Bővebben...

4 Hungár Agri-Tech Kft.

Mobil mezőgazdasági terményszárító berendezés.

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK