Légáramos és modulos tisztítók

2019. augusztus 28. szerda
Oláh Margó
127590

Légáramos tisztító
A GRLT rotációs légáramos tisztító alkalmas a betakarított szemestermények (gabona, kukorica, olajos magvak) szennyeződéseinek levegőárammal való tisztítására. A berendezés a légáramlás és porleválasztás elvén működik.


A berendezés tartozéka a szélszekrény a légleválasztóval és garat adagolóval.
tisz A fogadóba hulló tisztítandó mag a garat adagolón keresztül a szélszekrénybe kerül. A kúpos kialakítású szélszekrénybe oldal irányú bevezetéssel kerül a garattérből a termény. A mag tisztítása, a léhától, szár-levél daraboktól és portól való szétválasztása a rotációs terítő forgó mozgása segítségével a szélszekrényben valósul meg. A szélszekrénybe a levegő a rotációs terítő alatt szívó ventilátor hatása által tud beáramlani. A levegőáram teljesen átöblíti a rotációs terítőn áthulló termény áramot. Ennek következtében a magban lévő, annál könnyebb és lebegő tisztátalanságot az átáramló levegő kiszívja.A beáramló levegő mennyisége a szélszekrény kúpos kialakítású falának rés szélességével fokozat mentesen állítható. A ventillátorból kiáramló és a tisztátalanságot tartalmazó levegő a porleválasztó ciklonba kerül. Az áramlás intenzitása pillangó szeleppel állítható.
A mag tisztítása a szélszekrényben a rotációs terítő fölötti részen és a függőleges légcsatornában valósul meg. Az elszívott szennyeződés és por a ciklonba (légleválasztó) kerül leválasztásra. A por és szennyeződés kiadagolása a ciklon alján felszerelt cellás adagolóval történik.
Modulos tisztítók
A tisztító etetése az egyenletes terítıdés érdekében adagoló dobbal történik. Az adagoló dob kiválasztja a nagymérető szennyezıdéseket. Az adagolón, valamint a kitárolócsatornán átáramló terményen keresztül elszívó ventilátor szívja át a levegıt. Az elsıdleges levegı ülepítı elszívó-csatornából csiga távolítja el a szemetet. A ventillátoron keresztül kiáramló levegı általános esetben egy csatolt ciklonon (ülepítı) keresztül áramlik a szabadba. A keretrendszer két rostaszekrénybıl áll. Azon belül 1 sor törtszem rostából (2 rostaelem) és egy sor (2 rostaelem) por rostából áll. A két rostaszekrény párhuzamosan üzemel. Egyenletes etetésüket áramosztó biztosítja. A rosta gumigolyós tisztítású. A vázszerkezet acélból, a rostaszekrények fa rétegelt-lemezbıl készülnek.A tisztítási teljesítmény száraz (14% nedvességtartalom) 800kg/m3 térfogatsúlyú 95% tisztátalanságú búzára vonatkozik.
A tisztító etetése az egyenletes terítıdés érdekében cellás adagolóval történik. Az adagolón, valamint a kitároló-csatornán átáramló terményen keresztül elszívó ventilátor szívja át a levegıt. Az elsıdleges levegı ülepítı elszívó-csatornából csiga távolítja el a szemetet. A ventillátoron keresztül kiáramló levegı általános esetben egy csatolt ciklonon (ülepítı) keresztül áramlik a szabadba. A keretrendszer egy rázóasztalból egy sor rövid rostahosszú (1 rostaelem) rögrostából 1 sor törtszem rostából (2 rostaelem 1 sorban) és két sor (2×2 rostaelem 2 sorban) por rostából áll. A két sor porrostára az egyenletes eloszlást, termény áram osztó biztosítja. A rosta gumigolyós tisztítású. A vázszerkezet acélból, a rostaszekrény laminált fából készül.A tisztítási teljesítmény száraz (14% nedvességtartalom)800kg/m3 térfogatsúlyú 95% tisztátalanságú búzára vonatkozik.
SC típusú univerzális-modulos-tisztítóModern design porbiztos, egyszerűen nyitható ajtókkal – Robosztus keret építési mód, a hosszú élettartam érdekében – Egyszerű kezelés és beállítás – Gyors tisztítás és átállíthatóság más minőséghez, más treményfajtához – Kiváló tisztítási eredmény minden terményfajtánál – Univerzális adagoló elő- és finomtisztításhoz – Megszívórendszer távozólevegős, vagy forgatottlevegős kivitelben – Nagy hatékonyságú be- és kifolyási tarár, az egzakt levegővel történő szortírozáshoz – Rostarendszer 3 vagy 4 rostafekvéssel, variálható rostadiagram – 5 különböző rostaszélesség 1000-2000 mm – Gumigolyós rostatisztítás, hatékony, karbantartást nem igényel – Rostaszekrény falaminátból, halk működés – Excentermeghajtás ellensúlyos tömegkiegyenlítéssel – A meghajtás optimálisan kiegyensúlyozott, nagyon alacsony dinamikus terhelés.
4 Hungar Agri-Tech Kft.
7622 Pécs, Rákóczi út 46. 1. emelet 21. Tel.: (36) 72 511 600; Fax: (36) 72 511 601; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
MŰSZAKI ADATOK ÉS KÉPEK: http://www.4hungar.hu/termekek/tisztitok/

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Jó lenne jól csinálni...

Jó lenne jól csinálni már a kezdetektől, hogy ne érje veszteség.Az alacsony...

Bővebben...

Meddig hat?

Meddig hat? - Új ismeretterjesztő program és honlap indult az...

Bővebben...

Díjat kaptunk

Hazai Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában Omikron Kft. - ORS-6/3 FM...

Bővebben...

Széna- és szalmatárolásra!

Gravetti megoldás széna- és szalmatárolásra! A legdrágább takarmány az, ami...

Bővebben...

A Väderstad bővíti...

A Väderstad bővíti gyárát és növeli kapacitását az új gyárközponthoz...

Bővebben...

Újabb vetőgép...

Újabb vetőgép modellekhez érhető el a Väderstad SeedEye magszámláló rendszerA...

Bővebben...

Nagy mennyiségű...

Nagy mennyiségű műtrágya kiadagolásaA front függesztésű FH 2200...

Bővebben...

Vízelvezetési gondokra

Vízelvezetési gondokra megoldást kínálatunk, Veneroni szivattyúk...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK