Fermentáljunk egész évben!

2019. október 05. szombat
Oláh Margó
71824


Kenyér helyett a probiotikumok végzik a dolgukat. Nem csak finom, de sokkal EGÉSZSÉGESEBB is!

Páran nem értik, hogy miért szórom bele egyik élőflórás termékünket a kovászos uborkámba. Hiszen kenyérrel is elkészülne és finom. Ez így van, az élesztőgombák is megcsinálják.
Vagy mi a különbség, az élesztő és a kovász között?
A kovász nemcsak élesztőgombákat hanem tejsav termelő baktériumokat is tartalmaz. Tejsavas erjedésnél lactobacillus baktériumok dolgoznak, szaporodnak. Az élesztőben Saccharomyces fajták. Ez a gomba is cukrot vagy keményítőt eszik. S szaporodik.
De térjünk vissza a koviubihoz. A hozzáadott baktériumok is az uborkában lévő cukorral táplálkoznak és szaporodnak. S nem mindegy gombatörzseket vagy lactobacillus törzsek elszaporodása eredményét esszük meg. A Lactobacillusokra a belünkben nagyobb szükség van! A bélben elszaporodott élesztőgombák károsak!
Az egészségünk szempontjából a jótékony hatású mikroorganizmusok, az úgynevezett probiotikumok a legfontosabbak. Az ismertebb baktériumtörzsek közé tartoznak a bifidobaktériumok és a lactobacillusok. A baktériumok mellett kisebb arányban néhány gombafajta is megtalálható a beleinkben.
Visszaszorítják a káros, betegséget okozó (patogén) mikroorganizmusok szaporodást. A bélbaktériumok hozzájárulnak az egészséges emésztéshez és szabályozzák a belek mozgását is.
A bifidobaktériumok hatékonyak a hasmenés és a székrekedés elleni védelemben, savanyítják a székletet és a béltartalmat, így gátolják a rothasztó baktériumok elszaporodását.......
Lactobacillusok növelik a szervezet ellenálló-képességét, Erősítik a bélflóra működését számos allergiát kiváltó tényezővel szemben, valamint enyhítik a gyulladásos bélbetegségek tüneteit.......
A lactobacillusoknak köszönhetjük a joghurtot, bizonyos sajtféléket, a savanyú káposztát, a sört és még rengeteg finomságot! Persze, ha megfelően fermentálják! Javulást hoznak az életminőségben.
Az élőflóra (probiotikumok) immunrendszert serkentő, egészségmegőrző szerepe évtizedek óta bizonyított.
One Year Product D-vitamin 4000 NE + Kalcium + Inulin + élőflóra étrend-KIEGÉSZÍTŐ
https://www.nics.hu/Default.aspx?felulet=oldal_termekek_oyp_d_vitamin&reklam_tanacsado_id=680B00000000000000000000    

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Egy Pöttinger vetőgép

A talaj előkészítéseA PÖTTINGER forgóboronák előnye a kiváló porhanyítás és...

Bővebben...

Hogy miért is! 2. rész

Felejtsük el a rémhírkeltő posztokat!Józan paraszti ésszel gondolkodva nézzük...

Bővebben...

Kicsi a bors, de erős!

"Kicsi a bors, de erős"- tartja a mondás. Igaz ez a GIANT Tendojára is....

Bővebben...

Egyedülálló BreakMix kopóhegy

A Väderstad bemutatja ez egyedülálló BreakMix kopóhegyet Az új BreakMix...

Bővebben...

Väderstad újdonságok

Újdonságok 2019Tudta Ön, hogy az Väderstad NZ új kategóriát teremtett a...

Bővebben...

Nagyszüleink egészségéről

Ezért volt ismeretlen a nagyszüleinknél az ételallergia A nagyszülők,...

Bővebben...

Okos techológiák

Okos technológiák a füvesföldeken : ágyazás. Fűnyírási kombinációink a...

Bővebben...

Az új Väderstad ProStop

A Väderstad egy új innovatív nyomókerék típust mutat be a Tempo vetőgépekhezA...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK