Kovászoljunk télen is!

2019. október 05. szombat
Oláh Margó
50713

Kenyér helyett a probiotikumok végzik a dolgukat. Nem csak finom, de sokkal EGÉSZSÉGESEBB is!
Páran nem értik, hogy miért szórom bele egyik élőflórás termékünket a kovászos uborkámba. Hiszen kenyérrel is elkészülne és finom. Ez így van, az élesztőgombák is megcsinálják.
Vagy mi a különbség, az élesztő és a kovász között?
A kovász nemcsak élesztőgombákat hanem tejsav termelő baktériumokat is tartalmaz. Tejsavas erjedésnél lactobacillus baktériumok dolgoznak, szaporodnak. Az élesztőben Saccharomyces fajták. Ez a gomba is cukrot vagy keményítőt eszik. S szaporodik.
De térjünk vissza a koviubihoz. A hozzáadott baktériumok is az uborkában lévő cukorral táplálkoznak és szaporodnak. S nem mindegy gombatörzseket vagy lactobacillus törzsek elszaporodása eredményét esszük meg. A Lactobacillusokra a belünkben nagyobb szükség van! A bélben elszaporodott élesztőgombák károsak!
Az egészségünk szempontjából a jótékony hatású mikroorganizmusok, az úgynevezett probiotikumok a legfontosabbak. Az ismertebb baktériumtörzsek közé tartoznak a bifidobaktériumok és a lactobacillusok. A baktériumok mellett kisebb arányban néhány gombafajta is megtalálható a beleinkben.
Visszaszorítják a káros, betegséget okozó (patogén) mikroorganizmusok szaporodást. A bélbaktériumok hozzájárulnak az egészséges emésztéshez és szabályozzák a belek mozgását is.
A bifidobaktériumok hatékonyak a hasmenés és a székrekedés elleni védelemben, savanyítják a székletet és a béltartalmat, így gátolják a rothasztó baktériumok elszaporodását.......
Lactobacillusok növelik a szervezet ellenálló-képességét, Erősítik a bélflóra működését számos allergiát kiváltó tényezővel szemben, valamint enyhítik a gyulladásos bélbetegségek tüneteit.......
A lactobacillusoknak köszönhetjük a joghurtot, bizonyos sajtféléket, a savanyú káposztát, a sört és még rengeteg finomságot! Persze. ha megfelően fermentálják! Javulást hoznak az életminőségben.
Az élőflóra (probiotikumok) immunrendszert serkentő, egészségmegőrző szerepe évtizedek óta bizonyított.
Így nem bízom a véletlenre, az első képen látható probiotikumok szaporodnak el s végzik el a második, harmadik képen látható eredményt :-)
One Year Product D-vitamin 4000 NE + Kalcium + Inulin + élőflóra étrend-KIEGÉSZÍTŐ
https://www.nics.hu/Default.aspx?felulet=oldal_termekek_oyp_d_vitamin&reklam_tanacsado_id=680B00000000000000000000    

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Gyors, egyszerű

Gyors, egyszerű állattszállításA Fliegl cégcsoport tovább bővítette...

Bővebben...

A Väderstad élettartam garanciát vállal

A Väderstad élettartam garanciát vállal tárcsáira A Väderstad a minőség és a...

Bővebben...

Szálastakarmány betakarító...

Szálastakarmány betakarító-kezelő gépek skandináv minőséggel!Az Oy ELHO Ab,...

Bővebben...

Kisebb romlási veszteség

Bivaly TK-300/11 szilázstömörítő hengerA szilázstömörítés nem egyszerű feladat...

Bővebben...

Megoldás a dinamikus...

BIOTRONIC®A megoldás a dinamikus savanyításraBIOTRONIC® TOP TERMÉKCSALÁDA...

Bővebben...

Az élőflóra jelentősége

Mikrobiom: mindenhol jelen van, és szinte mindenre hatással vanA bélben élő...

Bővebben...

Körmöző kaloda

SZARVASMARHA KÖRMÖZŐ KALODA FESTETTMűszaki leírás Szarvasmarha kezelőkaloda...

Bővebben...

Egy Pöttinger vetőgép

A talaj előkészítéseA PÖTTINGER forgóboronák előnye a kiváló porhanyítás és...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK