Hogy miért is?

2019. december 07. szombat
Oláh Margó
51612

HOGY MIÉRT IS?     1 rész
Miért is kezdtem el foglalkozni az egészségünk megőrzésével?
Kezdődött azzal, hogy némi kis változás alakult ki deréktájon, amivel a legtöbb ember is szembesül.
Porckorong elváltozás okozott fájdalmat és mozgás-korlátozottságot.
Nem kell bemutatnom mennyire megtudja keseríteni az ember mindennapjait a folyamatos fájdalom, nem beszélve arról, amikor a cipőt sem tudjuk felvenni. De kitartó voltam és a sok gyógymód közül megtaláltam azt ami valóban az okra hat és nem a fájdalomcsillapítók szedésével élem a napjaimat.
No ez kipipálva.
Telnek a hetek, hónapok, észre sem veszed a tested apró jelzéseit.
Kicsit fáradékonyabbak vagyunk, van némi emésztési problémánk, fejfájás stb. Jobban körül tekintek és azt látom, hogy az ismerőseim közül mindenkinek van már súlyosabb egészségi problémája.
Allergiák sokaságát fedezem fel (szénanátha, glutén, tejérzékenység stb.) nem beszélve a cukor, pajzsmirigy, vérnyomás és a bélrendszeri betegségekről.
Elgondolkodom, mit csinálunk rosszul? Miért van ma ennyi beteg ember?
Emlékeztek? Nagyszüleink idejében volt ennyi betegség? Hát nem! Literszám ittuk a házitejet, savanyúságnak ott volt a saját magunk betaposott káposzta, a kertből leszedett alma. Ja, és az a finom télikörte. Ez volt csak az igazi immunerősítés! Sokkal több organikus ételt ettünk.
Ezzel szemben mi van ma?
Beköltöztünk a városba, megvesszük a tömegtermékeket, ami isten tudja mit tartalmaz. De még ha ráírják is, találunk-e benne olyat amire azt mondhatom, no ez kell nekem. Dehogy kell!
A sok E betűs anyagok (színező, tartósító, ízfokozó, állagjavító) toxinok. Olyan egzotikus gyümölcsökkel látnak el bennünket amit gyerekkoromban nem is hallottam. Nincs ezzel semmi gondom, a probléma azzal van, hogy leszedik őket zölden, a héját kezelik, hogy mire ideér beérjen és hogy ne rohadjon meg még egy kis vegyszert neki.
Ezek aztán nem fogják az én egészségemet megtámogatni! Ez a megetetett társadalom! Bizonyára sokat olvastok róla.
Sipos Gazda is kifejtette a mellékelt cikkben a fuzáriumtoxinok jelenlétét. Hasznos kis olvasmány, ajánlom figyelmetekbe.
Toxinokról általában és azok veszélyeiről…
A fuzáriumtoxinok a természetben ősidők óta, rendszeresen előfordulnak. Nagyon kis mennyiségben mind az emberi, mind az állati szervezet ezeket is ártalmatlanítani tudja. A legtöbb mikotoxin esetében megállapítható olyan alacsony érték, amely még nem vált ki semmiféle egészségi elváltozást (az aflatoxin kivétel).
Egyes kísérletekben az immunrendszeri elváltozásokat már kisebb toxinkoncentráció esetén is kimutatták.
https://siposgazda.hu/blog/szaktanacsadas/toxinok-avagy-a-fuzarium-hatasa-az-emberre?fbclid=IwAR2Yc82dTTPsNy8TkaT_Rheg1MukcVPddk7hXz8G_VpomDRWegwi7d7SkcY#.XcGqE_Su-t0.facebook 
A minap olvasom a következő kis szösszenetet.
Már itthon is kapható a Burger King műhúsos burgere
https://index.hu/gazdasag/2019/11/12/burger_king_hamburger_husmentes_muhus_rebel_whopper/?fbclid=IwAR3P-S8yUlzzdu3ou5Xd7TNydR7RwokqLdc5A50fxDaG9MdawmJY9RIQVoQ 
No ez még hiányzott! Mi jön még!? Nem elég beteg ez a társadalom?
Sajnos nem tudjuk kikerülni, hogy ne együnk olyasmit amit nem szeretnénk. Itt a mezőgazdaság területén sem vagyunk kivételek. Vegyünk csak egy példát a sok közül, a kenyér 26 féle adalékanyagot tartalmaz.
A következő cikk jelent meg az Agrárszektor.hu oldalon:
Hatalmas veszélyt jelent, hogy túl sok antibiotikum van a húsban
Egyre többen tapasztalják, hogy valósághűek ezek az információk!
Figyeljünk oda a karácsonyi sütésnél is. Én inkább VAJat használok a margarin helyett. Ez még látott tehenet.
Sütőmargarinok célkeresztben: indulhat az ünnepi sütés-főzés

Nem is elemzem tovább, hogy mit is eszünk valójában.
Térjünk inkább vissza arra mit is tesz szervezetünkkel ez a sok toxikus anyag? Hogyan teszi tönkre az immunredszerünket?
Márpedig az egészséges élet alapfeltétele a jól működő immunrendszer. Hol is található mindez?
Az immunredszerünk több mint 85%-a a bélrendszer körül helyezkedik el.
Több mint 70%-ban a probiotikumok felelősek az immunválaszért. 400 féle probiotikum törzs él a testünkben.
A probiotikumok és gombák olyan baktériumok, amik egészségessé tesznek minket.
A helytelen összetételű tartós étrend következtében az egészséges egyensúly felborul, ennek súlyos következménye lehet: az elhízás, az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség, stb.  továbbá növekedhet egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázata.
Nemzetközi kutatások igazolják, hogy szinte minden betegség kialakulásának oka a bélflóránk felborulása.
Van megoldás! Életképes probiotikumokkal!!           Pótoljuk napi szinten!
Van nekünk hazai, GMP minősített üzemben készül. Megbízható cég és elnyerte az Érték és Minőség nagydíjat is.        
Oláh Imréné Margó agrárbázis szerkesztő

https://www.nics.hu/Default.aspx?felulet=oldal_termekek_nyito_oldal&reklam_tanacsado_id=680B00000000000000000000


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Elindult a nyári gyűjtés

Elindult a nyári gyűjtésA Cseber Nonprofit Kft. az idei évben is meghirdeti...

Bővebben...

Változó mélységű

Változó mélységű talajművelés – AutoDepthA talajművelés során a talaj fizikai...

Bővebben...

A Väderstad bemutatja Ferox 500-900

A Väderstad bemutatja a Ferox 500-900 könnyű kultivátortAz új Väderstad Ferox...

Bővebben...

Legnagyobb kínálat!

LEGNAGYOBB KÍNÁLAT!NIR/NIT infra-vörös beltartalmi gyorselemzők a termény-...

Bővebben...

A sokoldalú művelőeszköz

A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható...

Bővebben...

Mikotoxinok hatásai

MIKOTOXINOK HATÁSAIA kérődzők rendelkeznek bizonyos kapacitással, hogy...

Bővebben...

Bevált tárcsakerekes...

Bevált tárcsakerekes technikaAz előpréselő hengerek, a tárcsakerekes vágó és a...

Bővebben...

A trágyalé kivitele és bedolgozása

Trágyalé kivitele és bedolgozásaFOX 300 D / 350 D / FOX 400...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK