A Biomin legújabb...

2020. május 26. kedd
Oláh Margó
15139

A Biomin legújabb növényi alapú takarmányadaléka
A Biomin Magyarország Kft. a közelmúltban Herceghalmon mutatta be legújabb terméksorát, amely az egyedülálló összetételének és formájának köszönhetően a növénHUyi eredetu takarmányadalékok következô generációjának számít. A cég a termékbemutatót egy olyan konferencia keretében ejtette meg, ahol a növényi eredetu takarmányadalékok összetételét, hatásait, valamint alkalmazásuknak megtéru¨lését is köru¨ljárták.
Ez a terméksor olyan hatásokkal rendelkezik, melyeknek köszönhetően messzemenően beilleszthető az antibiotikumfelhasználás- csökkentési programba, hangsúlyozta bevezetőjében dr. Jakab Gábor, a Biomin Magyarország Kft. ügyvezetője. Az ilyen termékek használatával csökkenthető az antibiotikum-rezisztencia kialakulása, melynek állat- és humán egészségu¨gyi vonatkozásai már régóta fenyegető képet mutatnak.
Jelentős megtérülés
Eric Erber 1983-ban már az antibiotikum- mentes állattartás víziójával hozta létre a Biomint és a termékeit azóta is ennek szellemében fejleszti a cég, jegyezte meg előadásában Gerhard Galsterer, a Biomin GmbH régióigazgatója. Ahogy a tulajdonos mondta „Tudtuk, hogy az antibiotikus hozamfokozók (AGP) kivonásával a teljesítmény csökkenni fog. Viszont az is egyértelmű volt, hogy az AGP-k lecserélése nem egy egy termékes megoldás lesz.” A cég többek között ezért is fektet be egyre több pénzt a kutatás-fejlesztésbe, hogy olyan termékeket adhasson partnereinek, melyeknek együttes hatásával elérhető az a cél, hogy antibiotikum-mentesen, de magas színvonalon termeljenek az állatok.
Szemléletes példákon keresztu¨l mutatta be dr. Ózsvári László, az Állatorvostudományi Egyetem dékánja, hogy milyen gazdasági károkat okoz egy-egy betegség a haszonállat-állományokban. Adataiból nemcsak az deru¨lt ki, hogy a baromfiágazatban a takarmány az összköltség 55-75 százalékát teszi ki (hasznosítástól fu¨ggően), hanem az is, hogy egy takarmányadalékanyag alkalmazásánál annak a megtéru¨lése akár 4-6-szoros is lehet.
A bél védelmi képessége
Az egészséges emésztőrendszer fenntartásáról és a bél védelmi rendszerének szerepéről tartott előadást dr. Nicole Reisinger, a Biomin vezető kutatója. Előadásában egyebek mellett azt emelte ki, hogy az emésztőrendszer egészséges működése elengedhetetlen a tápanyagok megfelelő emésztése és felszívódása érdekében, ugyanakkor ez a szervezet legnagyobb immunrendszere is. Fontos, hogy a bél egy gátat képez a szervezet és a környezet között, azaz az első védelmi vonal a ku¨lönböző toxinok és a patogének elleni harcban. Amennyiben a bélhámsejtek közötti fehérje-összeköttetések (tight junctions) felszakadnak, kialakul a „szivárgó bél szindróma”, mely a bélrendszer gyulladásához vezet, ezáltal csökken az állatok teljesítménye. A különböző stresszhelyzetek (pl. magas hőmérséklet, takarmányváltás, toxinok stb.) gyengítik a bél védelmi képességét, így ennek fenntartása nélkülözhetetlen az állat egészsége és magas szintű termelése érdekében. Ezért fontos olyan növényi alapú adalékanyagokat alkalmazni a takarmányokban, melyek a védelmi képességet erősítik.
A növényi alapú adalékok csupán költséget jelentenek az állattartásban, vagy használhatók jelentős megtéru¨léssel is? – tette fel a kérdést Wolfgang Kaul, a Biomin GmbH kiemelt ügyfélkapcsolati vezetője. Előadásában azokra az előnyös folyamatokra fókuszált, amelyeket a növényi alapú adalékok a szervezetben kiváltanak, ezáltal javítva az állatok általános egészségi állapotát, emésztését, felszívódását, ezzel stabilizálva termelésüket. E termékeknek a legfontosabb hatásai többek között: gyulladáscsökkentő, antioxidáns, antibakteriális, és gombaellenes hatás, az emésztőenzimek aktiválása, az emésztőnedv termelődésének fokozása. Az említettek illusztrálására olyan kísérleti adatokat mutatott be, amelyek jól érzékeltették, hogy a brojlercsirke- termelés során alkalmazott Digestarom® termék 4,8-szoros megtéru¨lést eredményezett. Egy másik kísérleti eredmény szerint a termék használata egy 100 ezres brojlerállományban 7600 euró többletbevételt jelentett. A következtetés tehát az, hogy bátran használjunk növényi kiegészítőt, mert nagyobb megtérülést fog jelenteni.
Hogyan hat?
A Digestarom® DC terméket és hatásait dr. Antonia Tacconi, a Biomin világszintű termékmenedzsere mutatta be. A termék egyik legfontosabb hatása a gyulladáscsökkentés, melyet úgy ér el, hogy leszabályozza az NF-kB rendszer (információhordozó rendszer) működését, amelynek hatására csökken a gyulladásos folyamatokért felelős fehérjék termelődése. A termék ugyanakkor aktiválja az Nrf2 rendszert, amely a sejtek oxidatív károsodása elleni védekezésért felelős. Ha a szervezetnek nem kell energiát fordítania a gyulladásos folyamatok elleni védekezésre és a sejtvédelemre, akkor logikusan a termelés is javul. Ugyanakkor bemutatta azt is, hogy a termék hogyan segíti több oldalról a tápanyagok emésztését, felszívódását, mindezt úgy, hogy a ku¨lönleges kettős kapszulázott forma lehetővé teszi a hatóanyagok fokozatos felszabadulását és hatását a bélrendszer teljes hosszában. A termék az összetett hatásmechanizmusa által (étvágyfokozó és emésztőenzim- elválasztást serkentő, bélbaktériumok kézbentartása, a bél védelmi képességének fokozása) válhatott a világ egyik leghatékonyabb antibiotikum-mentes hozamfokozójává.
BIOMIN Magyarország Kft. 2040 Budaörs, Budapesti út. 55/a
Hungary +36 23 703 016 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. web: http://www.biomin.hu/

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Egyedülálló BreakMix kopóhegy

A Väderstad bemutatja ez egyedülálló BreakMix kopóhegyet Az új BreakMix...

Bővebben...

Elérkezett a drónok kora?

Elérkezett a drónok kora?Úgy tűnik, a folyamat megállíthatatlan, a drónokat az...

Bővebben...

Almáskertek figyelmébe

Argiles APLT traktor vontatású léalma felszedő gépARGILES APLT LÉALMA FELSZEDŐ...

Bővebben...

Szimbiotikus gél naposcsibék számára

A BIOMIN bemutatja a PoultryStar® Hatchery szinbiotikus gél cseppet...

Bővebben...

A legjobb takarmányminőség

A legjobb takarmányminőség KörbálázóIMPRESS körbálázónkkal növeljük az...

Bővebben...

A mobil tárolás új korszaka

Beton legó, súly támfalak, térelválasztó falak, depók, épület oldalfalak...

Bővebben...

Farmgép fejlesztések

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztelte vállalatunkat!Őszintén reméljük, hogy...

Bővebben...

Léalma felszedő

Argiles APLT traktor vontatású léalma felszedő gépARGILES APLT LÉALMA FELSZEDŐ...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK