Dél-Amerikában hoz létre...

2022. május 19. csütörtök
Oláh Margó
48115

Dél-Amerikában hoz létre gyáregységet a Dr. Bata Zrt.
Brazíliában terjeszkedik az ócsai telephelyű, takarmányadalékokat gyártó Dr. Bata Zrt. Fejlődésének következő lépcsőfokaként a vállalat saját telephelyet alakít ki, gyáregységet hoz létre és feldolgozó, valamint laboratóriumi kapacitásokkal is bővül. A gyáregység alapkövének letételére Braziliában, Chapecó városában került sor, ünnepélyes keretek között. A fejlesztés a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Külpiaci Növekedési Támogatás pályázatának keretében valósul meg.
Piacának megerősítéséért Dél-Amerikában, azon belül is a kontinens legnagyobb állattenyésztő országában terjeszkedik a Dr. Bata Zrt. Brazíliát az állattartás volumenét tekintve a világ első öt termelőinek egyike között tartják számon, itt szinte minden haszonállat jelentős egyedszámmal rendelkezik, kiemelkedő méretű csirke, sertés és szarvasmarha telepekkel és integrációkkal is találkozhatunk. 10 éves munka eredménye, hogy a brazil piac megnyílt a továbblépésre, ehhez szükségessé vált a gyártás részleges Brazíliába telepítése.
„Eddigi tapasztalataink szerint termékeink nagyon jó hatásfokkal működnek ezekben a gazdaságokban, az országban jelen lévő többi konkurens vállalathoz képest sok esetben már most is magasabb hatékonyságot nyújtanak. A tervünk az, hogy a helyi sajátosságok figyelembevételével egy kutató és ellátó bázis segítségével ezt tovább fejlesszük, hogy a termékeinket a helyi igényekre és kihívásokra tudjuk szabni. Célunk, hogy kiváló minőségű produktumokat állítsunk elő és magas színvonalú szaktanácsadást nyújtsunk az állattenyésztés hatékonyságának és jövedelmezőségének növelése érdekében”- mondta Bata Gábor, a Dr. Bata Zrt. projektért felelős vezetője.
A cég a termelőegység és laborközpont kivitelezése által jelenlétet tud biztosítani az innovatív mezőgazdasági megoldásaiknak és lehetőségük van a termékeiket a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági termelő országában piacra bocsátani és megmérettetni. Ez a profitabilitás mellett a végfelhasználóktól kapott termék visszajelzések miatt is rendkívül fontos, hiszen ezek a fejlesztések iránymutatást adnak az optimális és leghatékonyabb megoldások kereséséhez.
A takarmányüzem ünnepélyes alapkövének letételére rendezett eseményen jelen voltak továbbá a Dr. Bata Brazil Ltda vezetői, Thiago Felipe Etges, a chapecói önkormányzat kormányzati kapcsolatokért felelős titkára, László Zsuzsanna főkonzul, Balázs József külgazdasági attasé, Christina Vasconcelos Lago, Santa Catarina-i magyar tiszteletbeli konzul.
Jorge Winokur a brazil partnercég a Vetanco S.A. elnöke megnyitó beszédében elmondta:
„Szeretnénk köszönetet mondani minden vásárlónak, barátnak, valamint a brazil és magyarországi csapatnak. Valóban egy régóta dédelgetett álom vált valóra, büszkék és hálásak vagyunk mindenkinek, aki részese ennek a fontos projektnek. Ügyfeleink egyértelműen profitálnak majd az új gyár működéséből.”
Mivel Dél-Amerika környezeti és klimatikus viszonyai jelentősen eltérnek Európától, ezért az optimális hatékonyságú termékek fejlesztéséhez (pl. mikotoxin inaktivátorok) felállított laboratóriumban megvalósul a takarmányminták és a termékek gyors optimalizálása a helyi kihívásokra, a jelenlévő gyártó kapacitás pedig lehetővé teszi az optimális összetételű termékek azonnali leszállítását. A laborban továbbá kiértékelik az állattartó telepekről beérkezett mintákat és bekalibrálják a takarmánykiegészítő adagolását és összetételét. Hosszútávú előnye, hogy olyan adatokat nyerhetnek ki a brazil piacról, amely hatékonyabbá teheti a jövőben a további kutatásokat.
A Dr. Bata Zrt. az elmúlt 30 évben állategészségügy új kihívásaira válaszolva számos növényi kivonatokon és fermentációs folyamatokon alapuló szabadalmaztatott takarmány-adalékanyagokat fejlesztett.
A jelenlegi terjeszkedés időszerűségét adja, hogy az időjárásváltozásból adódóan jelentősen megnőtt a takarmánybiztonságot és az állatok egészségi állapotát negatívan befolyásoló mikotoxin szennyezettség, továbbá egyre fokozódnak az antimikrobiális szerek használatának csökkentésére irányuló törekvések, amelyek összességében hatalmas lehetőséget teremtenek a cég termékei számára ezen a piacon is.
A projekt a tervek szerint 2024.07.31-én zárul. A megvalósításhoz a vállalat 1.070.404.285 Ft támogatást kapott a HEPA Külpiaci Növekedési Támogatás programjának keretében.
Dr. Bata Zrt.
Az ócsai székhelyű Dr. Bata Zrt.-t 1987-ben magyar vegyészmérnökök alapították fermentációs folyamatokkal történő takarmányadalékok előállítására. Céljuk az állati termék előállításához kiegészítő anyagok kutatása, fejlesztése, gyártása és forgalmazása. A cég ócsai telephelyén magasan felszerelt K+F laboratóriummal és speciális takarmánykiegészítőkre specializált kiegészítő gyártóüzemmel rendelkezik. A Dr. Bata forgalmának nagyobb részét elsősorban ázsiai, dél-amerikai országok piacain való stabil jelenlét biztosítja, míg 25-30 százaléka az EU-n belüli értékesítésből származik. A Dr. Bata Zrt. az első olyan magyar takarmányipari vállalat, amelyik Kínába regisztrációval rendelkezik.

Elérhetőség Központi iroda: 2364 Ócsa Bajcsy-Zs. u. 139.
Tel/Fax: +36 29 378 150 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://drbata.com/

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Járható utak

Járható telepi utak egész évben, a megoldást a Gravetti Mobilút...

Bővebben...

Nem csak gazdáknak

Mobilút – nem csak a gazdáknakA Gravetti mobilút – a sátorhoz hasonlóan –...

Bővebben...

Ajándék talajkondicionáló

Most minden leszállított folyékony műtrágya adapterrel szerelt sorközművelő...

Bővebben...

Hatékony és professzionális

ELHO SC Pro rézsűzúzókSC 420/460 Pro rézsűzúzókHatékony,professzionális...

Bővebben...

Agro-ökológia

Az egyre szélsőségesebbé váló környezeti tényezők, -mint például az időjárás,...

Bővebben...

Megelőzhető...

Megelőzhető kampányt indított a Nébih az Élelmiszerbiztonsági Világnap...

Bővebben...

Digitalizálás a rakodástechnikában

 Q-Companion – Digitalizálás a rakodástechnikábanModern gazdálkodóként a...

Bővebben...

24-ben is lesz

2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK