Ami jár a növénynek

2023. január 10. kedd
Oláh Margó
15287


A KEZDETEK:

A FitoHorm termékek gyártása az 1980-as években kezdődött a Bácska MgTsz-nél. Kifejlesztésüket hosszas kutató- és fejlesztőmunka előzte meg, melynek során egy később szabadalmi oltalom alá vont kelatizált tápanyagkészítményt állítottak elő. A kelátok különleges szerkezetű fémkomplexek, melyek vízoldhatók és mégis stabilak. Ezen termékek környezetkímélő módon tudják biztosítani a növények harmonikus tápanyag ellátását. A mikroelemes levéltrágyák használatával a tápelemek egyenletesebben juttathatók ki, megfelelő tapadás miatt kedvezőbb a hasznosulásuk. A kelatizált készítmények oldatban sokkal hosszabb ideig tárolhatók stabil állapotban a kiválás veszélye nélkül és a növényvédő szerekkel való együttes kijuttatásuk is jóval problémamentesebb. 
Ahhoz, hogy ezt a szabadalmat hasznosítani tudjuk, hosszú éveken át biológiai és kémiai kísérleteken keresztül kellett bizonyítani hatékonyságát, csak ezt követően lehetett forgalomba hozni az illetékes szakhatóság engedélye alapján. Ez a termékcsalád abban az időben újdonságnak számított, mivel monokészítményeink akkor jelentek meg a hazai piacon, amikor még mindenhol makrooldatokat használtak.
A FITOHORM KFT. MEGALAKULÁSA:
A rendszerváltással megszűnt a mezőgazdasági termelőszövetkezet. 
Ekkor (1990-ben) vettük át a 80-as években megkezdett tevékenységet (szakmai tanácsadás és forgalmazás) és alapítottuk meg a Fitohorm Kft-t.
A CSALÁDI VÁLLALKOZÁS:
A Fitohorm Kft. ma is ismert profilja (műtrágyák és lombtrágyák gyártásától a forgalmazásán át, a szakmai tanácsadással bezárólag) 1994-ben alakult ki, mikor a Szabó család megvásárolta az eredetileg munkatársakból alakított céget és átvette a gyártási tevékenységet is. Azért döntöttek a gyártási folyamat átvétele mellett, mert a nagyrészt olasz tulajdonban levő Bácska Agráripari Részvénytársaság élelmiszeripari profiljába nem illett bele a vegyipar, így a fejlesztésre sem fordítottak elég energiát és pénzt. 
A tulajdonosváltást megelőző évtizedben jól bevezetett termesztési technológiák viszont igényelték a Fitohorm termékek piaci jelenlétét. 1994-től 2002-ig bérleményben végezték a termelőmunkát, ekkor vásárolták meg a Bácska Agráripari Zrt-től a ma is a cég székhelyéül és telephelyéül szolgáló telket, üzemet és a benne levő gyártósort. Ez nagyban megkönnyítette a termelőmunkát.
2017 - A GENERÁCIÓVÁLTÁS ÉVE:
Ezen értékek mentén és a folyamatos megújulás fontosságát felismerve alakították át a cég vezetői struktúráját. A Fitohorm Kft. továbbra is a Szabó család tulajdonában van, de új ügyvezetők felügyelete mellett folytatja tovább működését.
A Cég atyjától, Szabó Mártontól fiai, Attila és Balázs vették át az ügyvezetői széket. A szakmai cégvezetéssel pedig Forrai Dusán, eddigi kereskedelmi igazgatót bízták meg.
A FITOHORM TERMÉKCSALÁD EGYEDISÉGE:
Magyarországon elsőként alkalmazták azt a módszert, hogy a szaktanácsadók személyesen keresik fel a termelőket és a közvetlen környezetükben felmerült igényeknek megfelelően látják el a szükséges szakmai tanácsokkal (a legjobb eredmény eléréséhez legalkalmasabb termék, felhasználási idő és mód kiválasztásával). Így a Fitohorm készítmények által az okszerűen kijuttatott tápanyagok a növények mennyiségi és minőségi mutatóit is megnövelték. Ezen felül hatásmechanizmusuknak köszönhetően beindítja a növények védekező képességét a gombás fertőzések és a környezeti stresszek ellen.
Cégtörténet bővebben: https://fitohorm.hu/bemutatkozas/
SZÁNTÓFÖLDI KÍNÁLAT: https://fitohorm.hu/szantofoldi-lombtragyak/
https://www.facebook.com/fitohorm    WEBÁRUHÁZ:   https://webaruhaz.fitohorm.hu/

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Tárolási megoldás

Kelet-Magyarországon készült legújabb, Galebreaker Agridoor Premium kapukkal...

Bővebben...

Weidemann

Weidemann – a vállalat a gép mögöttSokat írtunk már a Weidemann gépek...

Bővebben...

A helyspecifikus...

A Väderstad bemutatja a helyspecifikus táblatérkép alapú talajművelést és az...

Bővebben...

Egy géppel mindent!

MOBIL ZSÁKOLÓMÉRLEG Egy géppel mindent! MP-MZ -MO-ZSÁK- szemes anyaghozSzemes...

Bővebben...

Régi szerelem...

Régi szerelem már nálunk a Wiedemann rakodógép, hiszünk benne, hogy minden...

Bővebben...

Egyszerű és hatékony

Egyszerű és hatékony biológiai védelemA téli időszakban az álló kultúrákban...

Bővebben...

Segítség belvizes területekre

Tellus talajlazítók a Valkon Kft. kínálatában!Megkezdük a Tellus talajlazítók...

Bővebben...

Okos techológiák

Okos technológiák a füvesföldeken : ágyazás. Fűnyírási kombinációink a...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK