Kiegészül a Väderstad palettája

2023. február 09. csütörtök
Oláh Margó
24361

A Väderstad megvásárolja a dán Thyregod A/S sorközművelő kultivátor termékcsaládját
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata felvásárolja a dán Thyregod cég egyes részeit. Ezzel a Väderstad jelenlegi termékportfóliója a sorközművelő kultivátorok teljes termékskálájával egészül ki.
A Thyregod A/S egy dán mezőgazdasági márka, amelynek gyökerei 1918-ig nyúlnak vissza. A Thyregod több mint 25 éve foglalkozik sorközművelő kultivátorok fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével.

A felvásárlás magában foglalja a Thyregod sorközművelő kultivátorokhoz tartozó szellemi tulajdonjogot, a TRV termékcsaládot, beleértve a Swingkinget is. A sorközművelő kultivátor üzletág teljeskörű átvétele, felügyelete, irányítása - a tavaszi átmeneti időszakot követően - 2023. június 1-jén kerül a Väderstadhoz.
- Ez egy nagyon jó üzleti lehetőség. A Thyregod sorközművelő kultivátorai tökéletesen illeszkednek a jelenlegi Tempo vetőgép portfólióhoz, a Proceed koncepciójához és a fenntarthatósággal, hatékonysággal kapcsolatos jövőbeli elvárásokhoz. A felvásárlással jelentősen lerövidítjük a piacra jutási időt ebben a szegmensben. Kiterjedt és jól kiépített kereskedői és importőri hálózatunkat kihasználva, hamarosan számos új és meglévő ügyfelünknek tudjuk majd kínálni ezeket a nagy teljesítményű gépeket a különböző piacokon. Nagyon pozitív fejlődési lehetőséget látunk ebben az új termékcsoportban - mondta Henrik Gilstring, a Väderstad Group vezérigazgatója.
A Väderstad mindig is büszke volt arra, hogy olyan termékeket fejleszt ki, amelyek megfelelnek a minőségi, hatékonysági és agronómia követelményeknek. A TRV termékcsalád tökéletesen megfelel ezeknek az irányelveknek.
Az évek során a Thyregod TRV technológiát a legapróbb részletekig optimalizálták, szabadalmaztatott sorkiemelő egységgel, számtalan beállítási lehetőséggel és a világon elsőként kamerás vezérléssel látták el.
A TRV Swingking két gerendellyel rendelkezik, amelyek egymástól függetlenül képesek mozogni. A magas vázkialakításnak, valamint a soregységek kiemelésére szolgáló szabadalmaztatott megoldásnak köszönhetően elkerülhető a növények sérülése.
- Nagy szükségét láttuk annak, hogy a termékpalettánkat sorközművelő kultivátorokkal egészítsük ki. A Tempo tulajdonosokkal beszélgetve és a jövőbe tekintve úgy látjuk, hogy a mechanikus gyomirtás felé mozdulunk el. A Väderstad így már ezen a területen is megoldást kínál a gazdák számára. A Proceed koncepciójához illeszkedve, gabonafélék termesztése során is kiválóan alkalmazható a sorközművelő kultivátor - mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelési termékmenedzsment igazgatója.
Az átmeneti időszakban a sorközművelő kultivátorokat Thyregod márkanév alatt fogjuk értékesíteni, melyek továbbra is a Thyregod dániai gyártában készülnek. A Väderstad márkanév alatt 2024. júniusától kezdődik a gyártás, ezzel kapcsolatos részletek bejelentésére a 2023-as Agritechnica kiállítás előtt kerül sor.
- Egy ilyen erős termékpalettát a miénknél erősebb kereskedelmi hálózatnak kell a piacon képviselni. A Thyregod csapata a partnerekkel szoros együttműködésben fejlesztette, alakította a technológiát. Erre büszkék lehetünk, és egyúttal örülhetünk, hogy mostantól a Thyregod eszközei a világ nagy részén hozzájárulnak a növényvédő szerek használatának csökkentéséhez - mondta Peter Erik Hansen, a Thyregod A/S igazgatótanácsának elnöke.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00 +36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Szárítótelepi megoldások

Tower Dryer – toronyszárító TOWER DRYER / T-TOWER DRYER Mezőgazdasági...

Bővebben...

Mit tehetünk...

Mit tehetünk a legyeskedő kártevők ellen?Az istállóban és környékén megjelenő...

Bővebben...

Tavasszal is lehet...

Bemutatjuk bála tároló sátrainkat. Etessen egész évben tiszta, jó minőségű...

Bővebben...

Betakarítás és szárzúzás egy menetben

Az OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. 1993-ban alakult, 100 %-ban...

Bővebben...

A talaj életre keltése

Közösen dolgozunk a sikeres jövő érdekében.A PÖTTINGER az elmúlt években...

Bővebben...

Professzionális bozótírtó

Ú J D O N S Á G !!!!!! Végre professzionális bozótirtó 50 – 80 LE-s...

Bővebben...

Ön már felkészült...

Önök már felkészültek a nyári melegekre?Nyári kihívások a termelésben:...

Bővebben...

A HE-VA Top-Cutter

Szóló front és hátsó hárompont függesztésű Top Cutterek a He-Va kínálatábanA...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK