Az állatokról...

2023. március 10. péntek
Oláh Margó
14749

Az állatokról való gondoskodás a szántóföldön kezdődik, miért is az ELHO gépeket ajánljuk?
Ma már közhelynek számít, hogy aki szarvasmarhát tart, az nem a szarvasmarhát takarmányozza, hanem a bendőjét (meg egy kicsit a vékonybelet is…). Tehát, ha a bendőt kiszolgálom, akkor az állattal már nagy baj nem lehet takarmányozási szempontból és az állategészségügyi problémák jelentős részének is elejét vettük.
Az elmúlt év egyértelműen rávilágított arra, hogy van olyan, hogy nem annyi takarmány terem, amennyit a vetésterv kialakításakor beterveztünk, ilyenkor életbevágó mértékben értékelődik fel a betakarított takarmány minősége, mert, ha a kevés is rossz, akkor a gazdaság túlélése is veszélybe kerülhet. Viszont, ha legalább a saját tökéletes, akkor az esetleg gyengébb minőségű vásárolttal is legalább közepes szinten tudjuk tartani a takarmányozásunkat. Mi a Gravetti-nél elköteleztük magunkat a takarmányhigiénia iránt, ezért tettük le a voksunkat a Finn ELHO gépei melett. Az ELHO volt az első cég a világon, akik gépgyártóként, rendszer szinten mindent alávetettek a tökéletes takarmány higiéniának, emellett viszont földrajzi okok miatt a megszokottól erősebb gépeket gyártanak, mivel Finnországban, de az egész skandináv régióban is jellemzően köves egyenetlen talajokon gazdálkodnak. Ez az oka annak, hogy az ELHO kaszáinál - a hidrodraulikus ütközésbiztosítás, vagy a hardox csúszótalpak és az, hogy a kasza nem a gerendelyen jár, hanem a gerendelyt egy acél keret tartja - Ezek a megoldások más gyártóknál, még a csúcs termékek esetében is opciós kiegészítők, míg az ELHO esetében az alapfelszereltség részei, ami záloga tud lenni a gép hosszú élettartamának.

Kínálatunkban megtalálhatóak a fent leírt minőségű kaszák 2,4 méter munkaszélességtől 10,7 méter munkaszélességig. Egyedül a világon, kizárólag az ELHO ütőujjas rendszere alkalmas arra, hogy pillangós növényen is az elvárt kíméletesség mellett maximális hatékonysággal kezeljen a szársértés tekintetében, mivel a megszokott „lapos vas” megoldás helyett kovácsolt acélból készült, íves kialakítású ütőujjakkal szerelik a kaszákat. Tehát, ha úgy tetszik, akkor egy áráért kettőt kapunk. Természetesen gumihengeres szársértővel, vagy szársértő nélkül is kérhetik a kaszájukat.

Szintén megtalálható az ELHO kaszakiegészítők kínálatában a SIDEFLOW csigás középrehordó rendszer, amivel szükség esetén, akár 10,7 méterről tudunk egy menetben egy rendet képezni.
Az ELHO képzeletbeli koronájának vitathatatlan ékkövei a V-TWIN kosaras rendképzők, amelyekkel 3-tól 9,5 méterről tudunk könnyen, jól száradó, szennyeződésektől mentes rendeket képezni, mivel az ELHO kosaras rendképzői kialakításukból adódóan gyakorlatilag leképezik a termény kézzel történő rendre rakását, csak ezt olyan sebességgel végzik, amennyit a traktoros a traktorban még kibír, anélkül, hogy kiesne belőle. Saját tesztünkön egy kiváló partnerünk 22 Km/h sebességgel vontatta a gépet és itt még bőven hiba nélkül dolgozott.
Kevés nagyobb bosszúság érheti az állattenyésztőt, mint, amikor bálázás előtt a renden megázik a rend. Erre a problémára jelent „tűzoltás jellegű” megoldást az ELHO TR 300 rendszellőztető-rendkezelő gépe. A TR 300 alkalmas a rend forgatására, terítésére, átrakására és összesítésére. A nagy átmérőjű és áteresztőképességű rotor jól szellőző, magas, gyorsan száradó, szennyeződésmentes, jól bálázható rendet képez. Ideális választás ott, ahol elengedhetetlen az extra tisztaságú takarmány előállítása Az ELHO rendképző gépeivel kialakított rendben a talajból származó szennyező baktériumok- Clostridiumok -mennyisége töredéke a hagyományos rendszerekhez képest.

Évről évre szembesülünk vele, hogy amikor valakinél megázik a renden a takarmány, akkor „adj Uram Isten, de rögtön” szeretnének vásárolni egy ilyen gépet, hogy mentsék, ami menthető. Ennek a gépnek az ára töredéke ahhoz képest, amekkora értéket képes megmenteni.
Ne hagyják ennek a gépnek a beszerzését az utolsó pillanatra, szerezzék be előre és inkább ne legyen szükség rá…
További részletekért, ajánlatért keresse szakértő kollégánkat az alábbi elérhetőségeken:
Fülöp Gábor Tel: +36203961020 e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Extract, új termék

Extract, új termék a Väderstad termékportfóliójábanA Väderstad, a világ egyik...

Bővebben...

Erdészeti gépekben utazunk

Erdészeti gépekben utazunkA cég már több mint 25 éve működik a piacon, 13 éve...

Bővebben...

Kötött talajok műveléséhez

Väderstad bemutatja a kötött talajok művelséhez szánt, új Marathon 15/25...

Bővebben...

Díjat kaptunk

Hazai Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában Omikron Kft. - ORS-6/3 FM...

Bővebben...

Négy évszakos gyűjtőhelyek

Négy évszakos gyűjtőhelyekTájékoztatjuk, hogy – gyűjtőhelyeinkkel történő...

Bővebben...

Légáramos és modulos tisztítók

Légáramos tisztítóA GRLT rotációs légáramos tisztító alkalmas a betakarított...

Bővebben...

Optimális magágy

Az Omikron Kft (https://omikronkft.hu ) több évtizede folyamatosan fejlesztett...

Bővebben...

Fúró-, vágó- és...

Fúró-, vágó- és csiszolóanyagok a tökéletes eredmény érdekében Professzionális...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK