ELHO TR 300 rendszellőztető

2023. június 29. csütörtök
Oláh Margó
13364

ELHO TR 300 rendszellőztető, avagy bízzunk a legjobban, de készüljünk a legrosszabbra.
Civis pacem para bellum...
Amikor nem esik az eső, az a baj, amikor esik az a baj, de, amikor a száraz, vagy száradófélben lévő rendre esik az a legnagyobb baj főleg az állattenyésztőnek. Ilyenkor lehet gondolkodni, hogy szétdobjuk a rendeket, majd újra össze, kockáztatva ezzel a szálastakarmányunk fizikai tisztaságát, vagy csak átforgassuk, de, akkor meg a közepe nem szárad rendesen és kockáztatjuk a mikrobiológiai tisztaságát, mindkettő öngól, de, amíg nincs jobb megoldás, addig nincs más választásunk.
Finnországban sokat esik az eső, sokszor is találkoznak ezzel a problémával, az ELHO ezért fejlesztette ki a TR 300 rendszellőztetőjét.

Ennél az egyszerű felépítésű, mégis robosztus gépnél erre a feladatra jobbat még nem találtak ki. Egy nagy méretű, ennél fogva nagy áteresztőképességű rotor, ami nagyjából egy rendfelszedőre hasonlít, felveszi és önmagán átdobja a terményt, ezzel egy jól szellőző kicsit "összekócolt" rendet képez, ami ezáltal a rend közepén is jól szárad, mert a levegő könnyen átjárja. Az így készített rendek szélességét a terelő lapok segítségével pontosan a bálázó rendfelszedőjéhez tudunk igazítani, könnyítve ezzel a bálázó munkáját. További előny, hogy miközben átdobja magán a rendet, az esetleges fizikai szennyeződések ki tudnak hullani, így a rend tisztasága is javul, de, ha ez még mind nem lenne elég, a gép oldalra történő járatásával a nedves lenyomott tarlórészről a korábbi rend mellé is át tudjuk rakni a terményt, ahol a kissé megszáradt növény szárak eltartják a földtől, ezáltal még jobban fog száradni a rendünk.
A rendfelszedő acél ujjain áthalad egy acél sodrony, ami megakadályozza, hogy egy esetleges letört ujjal a bálázó kései között találkozzunk legközelebb.

A vásárlás előtti utolsó kérdés az szokott lenni, hogy "O.K., de mi van a lucernával?" A válasz az, hogy köszöni szépen, jól van előtte is, és utána is. A TR 300 nem veri le sem a leveleket, sem az oldalhajtásokat. Kipróbáltuk, láttuk, így van. Annál a gazdánál, akinél kipróbáltuk, ez volt a fő szempont, meg is vette azonnal. Na, de miért nem veri le? Egyrészt, mert olyan a kialakítása, másrészt, mert nem csontszáraz rendnél használjuk.
Na, de mivel fogom üzemeltetni? A legkisebb traktorral, ami a gazdaságban van, csak TLT legyen rajta.
A tapasztalatunk azt mutatja, hogy ezt a gépet többen úgy vásárolták meg, hogy jött egy telefon, és azt mondja a hívó: "Eláztak a rendek, nagy a baj. Elindultam a TR-ért, van még raktáron? Fél úton vagyok, el ne adjátok, mindjárt ott vagyok." Aztán kiderül, hogy egy éve nézegeti, de a biztonság helyett a szerencsében bízott, érdekes módon, ilyenkor az ár is másodlagossá válik, pedig az a 9.680 EURO+Áfa (2023.05.19-én, érvényes 30 napig) békeidőben sem drága, ha azt nézzük, hogy mennyi értéket képes megmenteni...
Őszintén hisszük, hogy mindenkinél kellene lenni egy ilyen gépnek, mert nem biztos, hogy lesz raktáron, amikor beüt a baj.
Szóval, ha szálastakarmánnyal, vagy szalmával foglalkoznak, akkor vegyenek egyet és ne legyen rá szükség, nekünk lesz bevételünk, Ön, pedig egyel nyugodtabb lesz, amikor rosszkor jön az eső, és lesz mihez nyúlni, ha baj van...
https://gravetti.hu/blog/elho-tr-300-rendszellozteto-avagy-bizzunk-legjobban-de-keszuljunk-legrosszabbra 
Tatár Kálmán, +36307050687
További részletekért, ajánlatért keresse szakértő kollégánkat az alábbi elérhetőségeken:Fülöp Gábor
Tel: +36203961020
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Vegye fel velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

A kukoricaszár

TalajművelésA talajművelés a PRILLINGERnél az egyik fő terület, amellyel az...

Bővebben...

Erősebb immunrendszer...

Erősebb immunrendszer természetes eredetű takarmányadalékkal - innovatív...

Bővebben...

Egyenletes vetőmaglerakás

Egyenletes vetőmaglerakásA PÖTTINGER vetőgépek maximális alkalmazhatóságukkal,...

Bővebben...

Speciális területek gépei

Célunk az, hogy olyan speciális területekhez biztosítsunk gépeket,...

Bővebben...

A Väderstad Proceed

A Väderstad Proceed kettős díjat is nyert a SIMA kiállításonA Väderstad, mint...

Bővebben...

Bízzunk a legjobban...

Bízzunk a legjobban, de készüljünk a legrosszabbra.Kevés nagyobb bosszúság...

Bővebben...

Tudtad, hogy a...

Deraland Kft.Tudtad, hogy a Bema Kommunal 450 Dual seprőgép hozzákapcsolható...

Bővebben...

Rugalmas alkalmazás...

Hígtrágya kijuttatása, bedolgozásaRugalmas alkalmazás hígtrágyáhozA FOX 300 D...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK