Sokoldalú felhasználás

2024. január 29. hétfő
Oláh Margó
2752

Az öntött rácspanelek sokoldalú felhasználása
Ipari, termelői környezetben a biztonság fő kérdés. Ebben a környezetben a munkavégzés speciális veszélyeket rejt, ezek közé tartozik a közlekedés is. Nagymértékben növelhetjük a munkabiztonságot akkor, ha a magas, vagy egyéb szempontból veszélyes helyeken javítjuk a közlekedési körülményeket. Ebben segítenek a GRP szerkezetek, az öntött rácspanelek, illetve a különböző korlátrendszerek.

A rácspanelek előnyei

Az öntött rácspanelek olyan speciális struktúrák, amelyek merev, szilárd és tartós felületeket képeznek. Számos közlekedési infrastruktúra megerősítésére alkalmasak. Stabilitásuk mellett rendkívül könnyűek, illetve – lévén lyukacsos szerkezetről van szó – a szél, illetve hulló csapadék sem okoznak problémát.
A rácspanelek alkotta szerkezetek nagyon magas terhelési kapacitással rendelkeznek, és kifejezetten alacsony a karbantartási igényük. Ennek köszönhetően élettartamuk kiemelkedően hosszú, ami a fenntartható és gazdaságos infrastruktúra létrehozásának egyik kulcsfontosságú eleme.
A termékek nem korrodálnak, nem korhadnak csúszásmentes. Könnyűek és mérettartóak. A belőlük kialakított rendszer ergonomikus, elektromosságot nem vezeti és nem mágnesezhető, ami számos iparágban elengedhetetlen kritérium.
A szerkezetek mechanikai tulajdonságai a hőmérséklet-, illetve a páratartalom változás hatására nem romlanak, az UV-sugárzással szemben pedig nagy mértékben ellenállnak.
Sokoldalú felhasználás
A rácspanelekből készült rendszerek modulokból épülnek fel. Ami egyrészt azt jelenti, hogy a szerelés kiemelkedően gyors, egyszerű és költséghatékony. Másrészt pedig a végső szerkezet nagy mértékben variálható a felhasználási terület fényében.

Rendkívüli stabilitása és szélállósága miatt előszeretettel alkalmazzák magas helyen található szervízutak, folyosók kialakítására, például óriásplakátok esetén. A termékpalettában megtalálhatóak a kémiailag agresszív környezetben is felhasználható panelek. Az adalékanyagoktól mentes, tiszta, izoftál, illetve vinilészter gyanta felhasználásával készült rácspanelek a legmagasabb műszaki követelményeknek is megfelelnek. Illetve bármely termék rendelhető csúszásgátló felülettel.
Előszeretettel alkalmazzák lépcsők, folyosó, járófelület, gyalogos híd, belső szervizút, csatorna burkolat, szennyvízkezelő, illetve elektromos védőpanel kialakítására is. A “tűsarok biztos” kivitel pedig nem csak ipari, de lakossági környezetben is felhasználható.
A járófelületek, lépcsők, illetve hágcsók kialakítása mellett érdemes a korlát rendszerekkel is foglalkozni, hiszen ezeknek köszönhetően a szerkezet által nyújtott biztonság nagy mértékben növelhető.
Különböző típusok
A rácsok három kategóriára oszthatók: nyitott, burkolt és FRP (üvegszál erősítésű polimer). Ezen belül a nyitott készül négyzethálós, téglalap alakú és mikrohálós szerkezettel. Ezek közül már mindenki ki tudja választani, a felhasználási célnak leginkább megfelelő megoldást.
A négyzethálós rács, könnyen pozícionálható és ideális nagy terheléshez. A szerkezet vastagságnak növelésével a teherbíró képessége is nagymértékben növelhető.
A téglalap alakú, hálós üvegszálas rács olyan ipari és lakossági környezetben használható, ahol az üvegszál erősítésű polimer általános jellemzőire van szükség. Ide tartozik a korrózióállóság, diamágnesesség, UV-állóság és az alacsony súly, illetve az elektromosságot sem vezeti. A mikrohálós szerkezet az EU legszigorúbb szabályozásaihoz igazodik. Ideális magasított járdák építéséhez, akár lakossági szektorban is, mert “tűsarok biztos”.
A burkolattal ellátott rács ideális betonból vagy fémből készült fedlapok helyettesítésérére. Jellemzői a könnyű súly és a magas mechanikai teljesítmény. Előszeretettel alkalmazzák szennyvíztisztító telepeken a bioaeroszol jelenség csökkentésére, szerelőaknák fedésére. A telepítési költsége alacsonyabb, mint a rozsdamentes acélból készült hasonló termékeké és számos előnyös tulajdonságot biztosít. Ellenáll a vegyi és légköri anyagoknak, nem vezeti az elektromosságot, csúszásgátló, könnyen tisztítható.
Miben segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal!
2072 Zsámbék, Petőfi Sándor utca 108. (+36) 20 2244 242 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
https://gravetti.hu/blog/az-ontott-racspanelek-sokoldalu-felhasznalasa 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Készüljön a télre Ön is!

ISEKI Téli kommunális összeállításokSXG 323+/326+3 hengeres, vízhűtéses...

Bővebben...

A vevők bizalmáért

Az Sz-Agro 2007 Kft. 2007 év elején alakult cég győrzámolyi központtal....

Bővebben...

A gazdálkodás jövője

AZ ÚJ  Q   S O R O Z AT A GAZDÁLKODÁS JÖVŐJEWORK SMARTER. NOT...

Bővebben...

Nem csak gazdáknak

Mobilút – nem csak a gazdáknakA Gravetti mobilút – a sátorhoz hasonlóan –...

Bővebben...

Tudtad, hogy a...

Deraland Kft.Tudtad, hogy a Bema Kommunal 450 Dual seprőgép hozzákapcsolható...

Bővebben...

Szársértő dilemma

Szársértő dilemma, avagy mit is tud az ELHO ütőujjas szársértőjeHamarosan...

Bővebben...

Díjat nyertek

Bemutatjuk A 2024. évi AGROmashEXPO Termékfejlesztési díjak nyerteseitHazai...

Bővebben...

Kicsi a bors, de erős!

"Kicsi a bors, de erős"- tartja a mondás. Igaz ez a GIANT Tendojára is....

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK