Zöld hét

2024. február 06. kedd
Oláh Margó
6086

A Väderstad bemutatkozott a 2024-es berlini Zöld Hét rendezvényen
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata 16 másik mezőgazdasági vállalat mellett részt vett a múlt heti berlini Zöld Hét kiállításon. A cél az volt, hogy bemutassák az új innovációk fontosságát a mezőgazdaságban, hogy felgyorsítsák a fenntarthatóbb és hatékonyabb mezőgazdaságra való átállást.

Az Innovationsforum Landtechnik standján a Väderstad bemutatta a növénytermesztéshez használt innovációnkat a Proceed-et. Azzal, hogy a Proceed képes minden egyes vetőmagot milliméteres pontossággal elhelyezni, jelentősen csökkenti a vetőmagrátát, és így kevesebb ráfordításból több termést lehet előállítani. A szántóföldi kísérletek jelentős javulást mutattak a termésszintekben és a vetőmagigényben, miközben csökkent a talajművelés, a vegyszeres kezelések és a műtrágyák használatának szükségessége.
- Fontos tudni, hogy nem a termékeink forgalmazása miatt vagyunk itt. A cél, hogy megmutassuk, hogy a mezőgazdasági ágazat vezető vállalatai egységesen, közösen állnak ki és tárgyalnak a döntéshozókkal, a fontos döntésekben való gyorsabb előrelépés érdekében. Nagyon pozitív hetet töltöttünk itt Berlinben - mondta Elin Iseskog, a Väderstad fenntarthatósági igazgatója.
A 2024-es Zöld Hétnek közel 300 000 látogatója volt. Mintegy 70 mezőgazdasági miniszter is találkozót tartott, hogy megvitassák a mezőgazdaság jövőjét, valamint azt, hogy az új megoldások és a modern technológia milyen szerepet játszhat a jövő mezőgazdaságában.
A Väderstad standját számos politikus látogatta meg, köztük Olaf Scholz német kancellár, aki a fenntartható mezőgazdaságról tárgyalt a résztvevőkkel, és hasznos információkat kapott a Väderstad egyik innovációjáról, amely hozzájárulhat egy fenntarthatóbb jövő kialakításához.
Jelen volt Dan Ericsson, a svéd vidékügyi miniszter államtitkára is.
- A Väderstad mindig is sokat jelentett és jelent majd a svéd mezőgazdaság számára, élen járt a környezetvédelem és az klímavédelem terén, és innovációival segíti a mezőgazdaságot. Nagyon örülök, hogy egy svéd vállalat jelen van egy olyan fontos eseményen, mint a Zöld Hét - mondta Dan Ericsson.
Nagyon eseménydús hét volt Berlinben, ahol sok eredményes megbeszélést folytattunk politikusokkal arról, hogy mind nemzeti, mind uniós szinten szükség van támogató politikai intézkedésekre, hogy a gazdálkodók nagyobb hatékonyságot érjenek el, ami lehetőséget biztosít a világ növekvő népessége számára szükséges élelmiszer előállításához.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Változó mélységű

Változó mélységű talajművelés – AutoDepthA talajművelés során a talaj fizikai...

Bővebben...

Hatékony rendszerfelügyelet

Hatékony rendszerfelügyelet és hibaelhárítás mezőgazdasági gépeknélA...

Bővebben...

Pályázati dömping

A Natura 2000-es gyepterületeket kompenzáló kiírás már meg is jelent, de...

Bővebben...

Öntözési közösségek támogatása

Vízfelhasználás hatékonyságát javító mezőgazdasági öntözési közösségek...

Bővebben...

Sorközművelő...

Sorközművelő kultivátorral bővül a VäderstadA Väderstad megvásárolta a dán...

Bővebben...

Az élet kezdete

Az élet kezdete meghatározza a teljesítménytA kutatások egybehangzóan...

Bővebben...

Ajándék talajkondicionáló

Most minden leszállított folyékony műtrágya adapterrel szerelt sorközművelő...

Bővebben...

Borjak téli takarmányozása

Borjak téli takarmányozása és menedzsmentjeDr. T. Turner, Josera CalfCareA...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK