Zöld hét

2024. február 06. kedd
Oláh Margó
18967

A Väderstad bemutatkozott a 2024-es berlini Zöld Hét rendezvényen
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata 16 másik mezőgazdasági vállalat mellett részt vett a múlt heti berlini Zöld Hét kiállításon. A cél az volt, hogy bemutassák az új innovációk fontosságát a mezőgazdaságban, hogy felgyorsítsák a fenntarthatóbb és hatékonyabb mezőgazdaságra való átállást.

Az Innovationsforum Landtechnik standján a Väderstad bemutatta a növénytermesztéshez használt innovációnkat a Proceed-et. Azzal, hogy a Proceed képes minden egyes vetőmagot milliméteres pontossággal elhelyezni, jelentősen csökkenti a vetőmagrátát, és így kevesebb ráfordításból több termést lehet előállítani. A szántóföldi kísérletek jelentős javulást mutattak a termésszintekben és a vetőmagigényben, miközben csökkent a talajművelés, a vegyszeres kezelések és a műtrágyák használatának szükségessége.
- Fontos tudni, hogy nem a termékeink forgalmazása miatt vagyunk itt. A cél, hogy megmutassuk, hogy a mezőgazdasági ágazat vezető vállalatai egységesen, közösen állnak ki és tárgyalnak a döntéshozókkal, a fontos döntésekben való gyorsabb előrelépés érdekében. Nagyon pozitív hetet töltöttünk itt Berlinben - mondta Elin Iseskog, a Väderstad fenntarthatósági igazgatója.
A 2024-es Zöld Hétnek közel 300 000 látogatója volt. Mintegy 70 mezőgazdasági miniszter is találkozót tartott, hogy megvitassák a mezőgazdaság jövőjét, valamint azt, hogy az új megoldások és a modern technológia milyen szerepet játszhat a jövő mezőgazdaságában.
A Väderstad standját számos politikus látogatta meg, köztük Olaf Scholz német kancellár, aki a fenntartható mezőgazdaságról tárgyalt a résztvevőkkel, és hasznos információkat kapott a Väderstad egyik innovációjáról, amely hozzájárulhat egy fenntarthatóbb jövő kialakításához.
Jelen volt Dan Ericsson, a svéd vidékügyi miniszter államtitkára is.
- A Väderstad mindig is sokat jelentett és jelent majd a svéd mezőgazdaság számára, élen járt a környezetvédelem és az klímavédelem terén, és innovációival segíti a mezőgazdaságot. Nagyon örülök, hogy egy svéd vállalat jelen van egy olyan fontos eseményen, mint a Zöld Hét - mondta Dan Ericsson.
Nagyon eseménydús hét volt Berlinben, ahol sok eredményes megbeszélést folytattunk politikusokkal arról, hogy mind nemzeti, mind uniós szinten szükség van támogató politikai intézkedésekre, hogy a gazdálkodók nagyobb hatékonyságot érjenek el, ami lehetőséget biztosít a világ növekvő népessége számára szükséges élelmiszer előállításához.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Ideje felkészülni...

Ideje felkészülni a hőstresszre!A JOSERA DairyPilot FlavoVital® új...

Bővebben...

Utat mutatunk

Utat mutatunkMegközelítési lehetőséget kell biztosítani a pázsiton, puha...

Bővebben...

Hengerbála etető

Hengerbála etető 12 állásos 2,1 M, Hengerbála etető erősített 12 állásos 2,1 M...

Bővebben...

Mi a polifenol?

A polifenolok alkalmazásának lehetőségei a megelőző takarmányozásbanMi a...

Bővebben...

Hogyan ővjuk...

Hogyan óvjuk állatainkat a nyári kánikulában? Jön a kánikula? Védekezhet a...

Bővebben...

Betakarítás után, tarlóápolás

A talajművelés feladata a talaj termékenységének a fenntartása, illetve...

Bővebben...

Hígtrágya kijuttatása, bedolgozása

Rugalmas alkalmazás hígtrágyáhozA FOX 300 D / 350 D / FOX 400 D csekély...

Bővebben...

Bízzunk a legjobban...

Bízzunk a legjobban, de készüljünk a legrosszabbra.Kevés nagyobb bosszúság...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK