Lemken Hungária Kft.

2010. február 03. szerda
Administrator
2614

Hatékonyság és pontosság nagy területeken is. Lemken sorvetőgép-konfiguráció vetéshez és trágyázáshoz.

2351 Alsónémedi. Északi-Ipari Park 058/66 hrsz. PF: 53 Tel:29 537 200    Fax: 29 537 202
 E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.               www.lemken.com

Azon földművelők számára, akik olyan vidékeken dolgoznak, ahol a tél  hosszú és hideg, a nyár rövid és száraz, fontos, hogy a rendelkezésre álló nagyon rövid időszakban megteremthessék a bő termés feltételeit. Az olyan a tájakon, mint a „fekete kelet” Oroszország középső és keleti részén, a mezőgazdasági vállalkozások általában nagyon nagyok. A vetéstechnológia speciálisan e követelmények kielégítéséhez van szabva, hogy a lehető legjobban kihasználja a rövid időszakot az óriási területek beműveléséhez. Egyidejűleg a növényeknek szüksége van megfelelő trágyázásra is, hogy a fiatal növények gyorsan fejlődhessenek.
Ezen követelményeknek megfelelően fejlesztette ki a Lemken a Jantar (Borostyán) vetőrendszert, amely ugyanolyan hatékony, mint a különálló vető- és talajművelő gépek. A Jantar garantálja a sokkal gyorsabb és egyenletesebb kelést és fejlődést, mint a kis- és közepes gazdaságokban használt hagyományos csoroszlyás vetőgépek, melyek nem alkalmasak a tökéletes, egységes magelhelyezésre.

 

A Lemken új, nagy teljesítményű vetőgép-konfigurációja pneumatikus Jantar ültetőgépből („Bernstein”), és Heliodor DS tárcsás boronából áll, egybeépített trágyázó és vetőcsoroszlya-egységgel. Többféle talajművelési módra használható, egyidejű trágyázással, vagy anélkül. A Jantar 12.200 literes, három szekcióra osztott tartállyal rendelkezik, így minden vetésnél különböző trágya használható. Egyik fajta trágya elhelyezhető a magokkal együtt, azokkal egy időben kerül kiszórásra, akár a vetőmag szintje alatt is. Alternatívaként lehetséges két különböző trágyatípus kiszórása is. Utóbbi esetben, az egyik trágyatípus a vetőmaggal együtt helyezkedik el, a másik a mélytrágyázáshoz a trágyatartályban, amely kissé mélyebben, a sorok közé kerül kiszórásra. Amennyiben trágyázás nélkül akarunk vetni, a teljes tartály vetőmaggal tölthető fel.
A Heliodor tárcsás borona ideális a minimális talajművelési eljárásokhoz, amelyeknél a bordás tárcsák teljesen bedolgozzák a szerves összetevőket egyenesen a talajba. Kis méretének köszönhetően ideális vetőágyat készít, ha az eke mögé kapcsolva használjuk.

A Jantar vetőgép-konfiguráció fő előnye a sűrített levegős, fogas csoroszlyás gépekhez viszonyítva a Heliodor ingafelfüggesztésű szerszám talajhoz való jobb alkalmazkodása, és a trapéz tárcsagörgőknek köszönhető stabilizáció a vetőgép előtt. Ez az elő-stabilizációs eljárás különösen a száraz években lehetővé teszi a csapadék könnyebb eljutását a növényekhez, amint azt a nyugat-európai magas terméshozamú területek tapasztalatai mutatják. Emellett, a rendszer, a parallelogramma formán, egyedileg felfüggesztett, kettős tárcsával lehetővé teszi az egyenletes vetési mélységet. A magok bepréselése mellett a mélységszabályzó görgők még hatékonyabbak, mivel nagyobb vetési sebességet tesznek lehetővé anélkül, hogy a mélység rovására menne.

A mélységszabályzós dupla tárcsarendszer a túlterhelés-védelemmel, a vetési mélységnél mélyebb trágyázási mélységgel a vetési sorok között dolgozik. A 400 mm-es tárcsaátmérővel a trágya a vetőmagnál mélyebbre kerül. Ez azt jelenti, hogy a magoncok gyökere hozzájuthat a tápanyaghoz, mielőtt károsodást szenvedne. A beépített csiga lehetővé teszi a garat rendkívül könnyű töltését.

A Jantar / Heliodor kombináció kilenc- és tizenkét méteres munkaszélességben is elérhető. A kilencméteres változat három méternél keskenyebbre csukható össze a közúti mozgatáshoz, így megfelel az EU-s közúti közlekedési előírásainak.
A mezőgazdaság profi specialistájaként a Lemken Európa egyik vezető cége, több, mint 850 alkalmazottal világszerte, több, mint 215 millió eurós bevétellel. Eredetileg 1780-ban alapították kovácsműhelyként, a központja a németországi Alpenben, műhelyei Hezerathban és Meppenben voltak. A családi vállalkozás most csúcsminőségű és hatékony mezőgazdasági gépeket gyárt talajműveléshez, vetéshez és növényvédelemhez. Filozófiánkat és üzleti módszereinket innovatív ötletek és a vásárlóinknak nyújtható legnagyobb  előnyök határozzák meg.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Kverneland Group Hungária Kft.

Kverneland u-drill univerzális vetőgép kombináció - új, merevvázas modell

Bővebben...

Väderstad Kft.

Magasabb szint a precíziós vetésben.     A Tempo-t széles...

Bővebben...

Szemenkénti vetéstechnika

PRECISION COMBI SEEDING – szemenkénti vetéstechnikaEgy vetőgép – négy...

Bővebben...

Alfa-Gép Kft.

Gabona- aprómag vetőgép, kézi szemenkénti vetőgép, fokhagymaültető gép,...

Bővebben...

Hamarosan szezon, mi készülünk!

SOLA PROSEM-K 300/6-75teleszkópos vázas függesztett 6 soros szemenkénti...

Bővebben...

A legnagyobb precizitással!

Legnagyobb precizitással! Még pontosabban és egyenletesebb a vetőmagok...

Bővebben...

Forradalom a vetéstechnikában

Pneumatikus vetőgépekForradalom a vetéstechnikábanA PÖTTINGER AEROSEM...

Bővebben...

Aprómagszóró a zöldtrágya vetéshez

QUIVOGNE PD aprómagszóró a zöldtrágya vetéshez A QUIVOGNE (ejtsd: kivon) cég,...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK