Ferro-Flex Kft.

2011. április 20. szerda
Oláh Margó
2870
ferrologkeretes160.jpg Gabonaszállító, trágyaszóró, szippantó tartállyal, valamint bálaszállító és silószállító teknős felépítménnyel látjuk el.

Ismertetőnket rengeteg izgalom és munka előzte meg, melynek gyümölcsét most Ön olvassa. A Ferro-Flex-től 20 év tapasztalatával!

magunkrl1_250.jpg

Igyekszünk hasznos, érdekes információkkal szolgálni Önöknek cégünkről – a Ferro-Flex Kft.-ről annak érdekében, hogy naprakész lehessen Ön is velünk együtt. Kollégáim cégünk iránti elkötelezettségét mutatja termékpalettánk sikeres bővítése, illetve újabb piacok felkutatása, kereskedelmünk felélénkítése. Igyekszünk újabb és újabb piacokat nyitni a környező országokban illetve Európa távolabbi részén is még ismertebbé válni. Bízunk abban, hogy a válság ellenére is Magyarország ereje mezőgazdaságában rejlik, amit egyrészt termékeinkkel tudunk támogatni, másrészt bízunk abban, hogy az állami támogatások hatására egy komolyabb mezőgazdasági fellendülés az egész ország közérzetén képes lesz válltoztatni még ha lassan is.                               
Horváth Csaba    ügyvezető

A dinamikusan fejlődő cég folyamatosan fejlődő termékpalettájáról és az új fejlesztésekről kérdeztük a Ferro-Flex Kft. kereskedelmi igazgatóját, Benke Lászlót.

Igazgató Úr, Ön az egyik legrégebbi munkatárs a Ferro-Flex Kft.-nél. Hogyan alakult ki a jelenlegi termékpaletta?

- A cég nagy hagyományokkal rendelkezik a mezőgazdasági gépek gyártásában.

A rendszerváltást megelőző években, az országos Mezőgép hálózat tagjaként a Kaposgép gyáregysége voltunk, utána önállósult a cég, ami 1993 óta van magánkézben. Az akkori és mostani főprofilunk is a traktorra szerelhető homlokrakodó és az ehhez kapcsolódó munkaeszközök gyártása,  forgalmazása. Büszkén mondhatom, hogy ebben jelenleg a Ferro-Flex Kft. a piacvezető hazánkban. Közel húsz éves kapcsolatunk van a homlokrakodókat gyártó francia Faucheux céggel, amely száz éves tapasztalattal rendelkezik e téren. Cégünk e kiváló minőségű gépek kizárólagos forgalmazója itthon és a környező országokban.
 Beszéljen egy kicsit a Ferro-Flex Kft. saját fejlesztésű termékeiről!

- A jól bevált francia technológia megismerése után erre a bázisra építve kezdtük el a saját termékpaletta kifejlesztését.

benkel.jpg

Mára már ajánljuk saját gyártmányú rakodóinkat munkaeszközeinkkel a 30 és 120 LE közötti teljesítményű traktorokra.

Közel 60 féle eszközzel próbáljuk a rakodási feladatok pontosabb megoldását. Mindez köszönhető a vevőinknek is, ugyanis sokszor kapunk

ötleteket tőlük, de fogalmazhatnék úgy is, hogy vevőink igényeit mindig teljesíteni tudjuk. E célból cégünk rendelkezik jól képzett műszaki, tervezői szakemberekkel is. Továbbá rendelkezünk olyan technikai háttérrel, hogy rakodóinkat adaptálni tudjuk bármilyen traktortípusra és a vevő telephelyén leméretezve az erőgépet két hét leforgása alatt ellátjuk emelő berendezéseinkkel. A FERRO-FLEX Kft felhasználva több évtizedes tapasztalatát sikeresen gyártja a teleszkópos és önjáró rakodógépekre mindazon munkaeszközeit, melyek sikeresek voltak a traktorra szerelt homlokrakodókra, kibővítve nagyobb kapacitású termékekkel a gépek terhelhetőségét figyelembe véve.

Más jellegű igényeket is figyelembe vesznek? Gondolnak azon gazdálkodókra is, akik nem rendelkeznek homlokrakodóval?

- Természetesen! A van a termékpalettákon: - függesztett zsákemelő Big Bag zsákok mozgatására. Emellett létezik fronthidraulika, melyet szintén bármilyen traktortípusra lehet adaptálni.
Jelenleg mi a cég sikerterméke? - Számtalan keresett és sikeres eszközünk van. Igény esetén egyedi tervezést, kivitelezést is vállalunk.
- A környékbeli gazdák javaslatára illetve kérésére fejlesztettük ki és gyártjuk a közép-mély altalajlazítót. Kések száma, valamint a köztük lévő távolság és a művelési mélység állítható.  Az eszköz ellátva rögtörő hengerrel is.
- Az előző évben fejlesztettük ki a szántóföldi kultivátorainkat, melyeket különböző: 1.5, 2, 2.5, 3, 3.5, 5 méteres szélességben készülnek függesztett és vontatott kivitelben. Az adott talajminőséghez illesztjük a rögtörő és lezáró hengersorunkat.

ptkocsi300.jpg

Milyen új termékek bevezetése várható? - A Ferro- Flex Kft. a közeljövőben tervezi a csere - felépítményes, tandem-es pótkocsigyártás elindítását. Ezt igény szerint ellátjuk majd gabonaszállító, trágyaszóró, szippantó tartállyal, valamint bálaszállító és silószállító teknős felépítménnyel. - Nyárra tervezzük egy hazánkban még nem használatos, sávművelő„strip-till” bevezetését, mely alkalmazható lesz minden olyan kapásnövény művelésénél, ahol 75cm soros vetés történik, (például a kukorica, napraforgó). A berendezés modulelemeinek száma illeszkedik a vetőgép által vetett sorok számához. Összes termékünkre elmondható a minőségi kivitelezés, a felhasznált anyagok jó minősége, a megbízhatóság és emellett természetesen a mérsékelt ár sem elhanyagolható szempont. Nagy hangsúlyt fektetünk termékeink bemutatására: részt veszünk a belföldi és a környező országokban megrendezésre kerülő szakmai kiállításokon.

Idén is megtartjuk Lengyeltótiban a FERRO-FLEX Szakmai napokat. Összefoglalva a Ferro- Flex Gép-és szerkezetgyártó Kft. a mezőgazdaságban mind a növénytermesztés, mind pedig az állattenyésztés számtalan területén segíti a gazdálkodókat és ez a jövőben is így lesz!

Mobil szervíz
• Az ország bármely pontjára

• Vállaljuk mezőgazdasági gépek szerkezeti és hidraulika helyszíni javításait!
Ferro-Flex Kft.  8693 Lengyeltóti, Rákóczi út 30.
Tel: 06 85/330-069 Fax: 06 85/530-027
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  www.ferroflex.hu

mobilszervz.jpg

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Interát Zrt.

DETK tartálykocsik, szippantók. 

Bővebben...

Alfa-Gép Kft.

        DETK-103 szippantó tartálykocsi.

Bővebben...

Hanki-Ker kft.

A HANKI-KER Kft. 1992-ben alakult. Célunk - földrajzi helyzetünkből...

Bővebben...

Ferro-Flex Kft.

Gabonaszállító, trágyaszóró, szippantó tartállyal, valamint...

Bővebben...

BR-Agro Bt.

Európa vezető hígtrágya technológia gyártó és az egyik legtöbb...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK