Der-Agro Kft.

2012. február 01. szerda
Oláh Margó
4095

deragro160.jpg
Mezőgazdasági gépek értékesítése, ezen belül terményszárító berendezések, terménytisztítók, kiszolgáló anyagmozgató berendezések forgalmazása, kivitelezése.

16 év mezőgazdasági gépkereskedelmi tapasztalat birtokában 2011 januárjában megalapítottam a Der-Agro Kft.-t. 
A vállalkozás tevékenységi köre: mezőgazdasági gépek értékesítése, ezen belül terményszárító berendezések, terménytisztítók, kiszolgáló anyagmozgató berendezések forgalmazása, kivitelezése.
 Mobilszárítóból, az Olaszországban piacvezető Fratelli Pedrotti vállalkozás termékeit kínáljuk vásárlóinknak. Évente 150-160 db-t gyártanak és értékesítenek ezekből a gépekből szerte a világban. Megbízható, egyszerűen kezelhető, hosszú élettartamú, energiatakarékosan üzemelő berendezések.
 Stabil szárítóból a szintén olasz IM.AG.IN. Solutions s.r.l vállalkozás berendezéseit ajánljuk kedves vevőinknek. A Bonfanti szárítók rendkívül energiatakarékos működésükkel vívták ki az ilyen típusú szárítókkal rendelkező ügyfelek megelégedését. 
 A fentieken túl, termékkínálatunkban megtalálható a szántóföldi növénytermesztés gépei is.
 Bízunk benne, hogy rövidesen Önt is vevőink között köszönthetjük.         www.deragro.hu

basic280.jpg

A mobilszárító önmagában működőképes berendezés, mert egy egységben található a fogadógarat, a betárolást végző szállítók, porleválasztó berendezés, maga a szárító, és a kitároló egység. Az ilyen gépek lényegesen kedvezőbb áron beszerezhetők, mint a stabil szárítók….
Basic széria
Befogadó kapacitás 8,5 m³-19 m³ (≈5,5 t és 14,0 t) között
Palást átmérő 2,5 m és 3,0méter
Nagyobb csigák, ventilátor és égő.
Kompakt méret, nagy mobilitás.
Ideális méret vállalkozók számára.

Super széria
Befogadó kapacitás 8,5 m³-19 m³ (≈5,5 t és 14,0 t) között
Palást átmérő 2,5 m és 3,0méter
Teljesítmény igény 22,5 kw (30 LE)-30 kw (65 LE) között
Centrifugális ventilátor 1450 ford/perc, 18.000 m³/óra-30.000 m³/óra
Alapfelszereltségben nyomásporlasztásos olajégő, kétpontos vezérléssel (gáz égő opció)
Égő maximális hőteljesítménye 320.000kcal/óra-400.000 kcal/óra között
Központi csiga átmérője Ø 280mm
Központicsiga teljesítménye 45 t/h
Behordó (fogadó) csiga átmérője Ø 125mm
Behordó (fogadó) csiga teljesítménye 30 t/h
 1 liter víz elpárologtatásához 900 kcal hőmennyiség szükséges
Fogyasztás: 28%-14%-ra tonnánként 15 liter
A kihozatalra vonatkozó minden adat a külső hőmérséklet, a levegő relatív páratartalma, érettség minősége, és a szárítandó gabona tisztaságának függvénye.
super200.jpg
large200.jpg Large széria
Az MR/LARGE modellek, nagy teljesítményű, megbízható berendezések, melyek iránt a legnagyobb a kereslet.
 Befogadó kapacitás 23,0 m³-40,0 m³ (≈16,0 t és 30,0 t) között
Palást átmérő 3,20 m és 3,35 méter
Teljesítmény igény 45,0 kw (80 LE)-45 kw (90LE) között
Centrifugális ventilátor 1450 ford/perc, 45.000 m³/óra-55.000 m³/óra
Alapfelszereltségben nyomásporlasztásos olajégő, kétpontos vezérléssel (gázégő opció)
Égő maximális hőteljesítménye 950.000 kcal/óra között
Központi csiga átmérője Ø 350mm
Központicsiga teljesítménye 65 t/h
Behordó (fogadó) csiga átmérője Ø 250mm
Behordó (fogadó) csiga teljesítménye 90 t/h
 

1 liter víz elpárologtatásához 900 kcal hőmennyiség szükséges
Fogyasztás: 28%-14%-ra tonnánként 15 liter
 A kihozatalra vonatkozó minden adat a külső hőmérséklet, a levegő relatív páratartalma, érettség minősége, és a szárítandó gabona tisztaságának függvénye.

XL széria
Az XL sorozat a szárítók felsőtartományába tartozik. Ezek a gyár legnagyobb és leghatékonyabb modelljei. Ezeket a berendezéseket a nagyobb gazdaságok igényeinek kielégítésére tervezték. Egyre népszerűbbek, egyre nagyobb a kereslet irántuk.
 Befogadó kapacitás 45,0 m³-7,50 m³ (≈33,0 t és 55,0 t) között
Palást átmérő 4,0 m és 4,5 méter
Teljesítmény igény 75,0 kw (120 LE)
Az XL 500 csak elektromos hajtással gyártják, teljesítmény igénye 90 kw.
Centrifugális ventilátor 1450 ford/perc, 75.000 m³/óra-150.000 m³/óra
Alapfelszereltségben nyomásporlasztásos olajégő, kétpontos vezérléssel (gázégő opció)
Égő maximális hőteljesítménye 1.300.000 kcal/óra-2.000.000 kcal/óra között
Központi csiga átmérője Ø 350mm (opcióban Ø 450 mm) Az XL 500 alap felszereltség a 450 mm-es csiga  Központicsiga teljesítménye 65 t/h (opció 120 t/h)
Behordó (fogadó) csiga átmérője Ø 250mm Behordó (fogadó) csiga teljesítménye 90 t/h
xl200.jpg 

1 liter víz elpárologtatásához 900 kcal hőmennyiség szükséges     Fogyasztás: 28%-14%-ra tonnánként 15 liter
 A kihozatalra vonatkozó minden adat a külső hőmérséklet, a levegő relatív páratartalma, érettség minősége, és a szárítandó gabona tisztaságának függvénye.

rizs200.jpg Rizs széria
Ezek a gépek mindent tudnak, amire szükség van, hogy kíméletesen szárítsák a legértékesebb gabonát. Több, mint 30 éve foglalkozik a Pedrotti rizs szárítók gyártásával. A gépek speciálisan ennek a gabonának a kíméletes szárítására lettek kialakítva, melynek eredménye a tiszte sértetlen végtermék, kedvező energia felhasználás mellett.
 Befogadó kapacitás 19,0 m³-75,0 m³ között
Palást átmérő 2,5 m és 4,5 méter
Teljesítmény igény 30,0 kw (50 LE)
Az XL 500 csak elektromos hajtással gyártják, teljesítmény igénye 50 kw. Centrifugális ventilátor 1450 ford/perc, 24.000 m³/óra-55.000 m³/óra.  Alapfelszereltségben nyomásporlasztásos olajégő, kétpontos vezérléssel (gázégő opció)
Égő maximális hőteljesítménye 300.000 kcal/óra-700.000 kcal/óra között. Központi csiga átmérője Ø280mm- Ø 350mm között
Központicsiga teljesítménye 45 t/h- 65 t/h között
Behordó (fogadó) csiga átmérője Ø 125mm  -Ø 250mm között
Behordó (fogadó) csiga teljesítménye 30 t/h-90 t/h között

1 liter víz elpárologtatásához 900 kcal hőmennyiség szükséges.     Fogyasztás: 20%-14%-ra tonnánként 5 liter. A kihozatalra vonatkozó minden adat a külső hőmérséklet, a levegő relatív páratartalma, érettség minősége, és a szárítandó gabona tisztaságának függvénye.

STABIL SZÁRÍTÓK
A Bonfanti olasz gyártmány.  A szárító felépítése, kialakítása, működése alapján egyedinek számít, kevés hasonló van a kínálatban. A szárító kombinált vezérléssel, hő és nedvesség mérésen alapuló szabályzás elvén működik, és az egész folyamatot számítógép vezérli.
A szárító tulajdonképpen két egymásra helyezett szárító, mint az a mellékelt működési ábrán is látszik, fizikálisan középen ketté van választva, (felső zóna, ahol megindul az izzadás, és alsó zóna, ahol a készre szárítás történik) csak a terményoszlop van egy térben. Működése hasonló a toronyszárítókhoz, vagyis az a szárítandó termény a torony tetején kerül be a szárítóba, és gravitációs úton halad lefelé. A haladás sebességét az ürítés időtartama határozza meg.
A szárítóba kerülő terményt fent egy csiga ossza el egyenletesen. Szintjelző van beépítve  a töltöttséghez, mely jelet ad a számítógépnek, e jel vezérli a szállító berendezések működését . A felső zónába kerül sor a nedvesség tartalom leadásának megindítására, az úgynevezett izzadásra. Középtájon van egy pihentető zóna, ahol semmilyen hőhatás nem éri a terményt, itt kiegyenlítődik a hő és nedvesség tartalom, míg az alsó zónában történik a készre szárítás és a termény visszahűtése.
prosibonf.jpg
bonfantistab250.jpg Mégis mitől egyedi ez a szárító?
Attól, hogy nem csak a hűtő levegőt használja fel, hanem az alsó zóna teljes „hulladék hőjét””, és ezzel rendkívül gazdaságosan üzemeltethető.
A berendezés két égővel és két ventillátorral működik, szívott-nyomott rendszerben. A ventillátorok a talajra vannak elhelyezve, nem érintkeznek a szárító testtel, igy rendkívül halkak (10 méterről mért zajhatásuk 55 db(A) éjjel nappal), a két égő a szigetelt szerkezeten belül található, zajhatásuk elhanyagolható. A szigetelőanyag úgynevezett FONTIEC (kiterjesztett melamin, tűzálló szintetikus szigetelő), vastagsága 8 mm, közvetlenül a szárító külső részére van rakva és alucink panelekkel van burkolva.
Az égők hőteljesítménye a szárítás folyamán változik. A kéményen távozó nedves levegő hőmérsékletét egy hőmérsékletmérő szonda méri és a vezérlő számítógép ennek ismeretében változtatja az égő teljesítményét. (ha hidegebb a távozó levegő hőmérséklete nagyobb a nedvesség tartalom, több hőre van szükség, és fordítva)   A kukoricánál a nedvesség leadás megindításához 100 ºC feletti levegő hőmérsékletre van szükség. Nem mindegy, hogy ezt hogyan állítjuk elő. A szárítók többsége csak a hűtőlevegőt tudja csak visszaforgatni az égőhöz. Az általunk forgalmazott szárító a teljes alsó zóna „hulladék” hőjét. Ezt a szárító szerkezeti kialakítása teszi lehetővé.
Mint a mellékelt ábrán látszik a szárítóba beszívott levegő egy része a termény hűtésére kerül, a többit az egyes égő felmelegíti 100 ºC hőmérsékletre (az alkalmazott terelőlemezek részben fékezik, részben keverik a forró levegőáramlási sebességét).

Mint látható a felfelé áramló forró levegő közvetlenül nem érintkezik azzal a fallal, amely mögött a terményoszlop van, nem „égeti” a fal túloldalán levő szemeket. A fokozatos hűtést az biztosítja, hogy a meleg és a hideg (hűtő) levegő az alsó zóna középtáján érintkezik. Innentől kezdve fokozatosan hűl vissza a termény a környezeti levegő hőmérsékletére. (a hűtő levegő mennyisége szabályozható)
A hővezető csatornák (lenti ábra) úgy vannak kialakítva (több éves kutatás és kísérletezés eredménye), hogy a nagy sebességgel belépő levegő a táguló csatorna hatására fékeződik, lassul, ezáltal egyenletesen adja le a hőt minden ponton, így a hősérült szemek aránya elhanyagolható.

A szárító középtáján van egy pihentető zóna, ahol a hő és nedvesség különbözetek kiegyenlítődnek. Mint fentebb említettem a szárító hőmérséklet és nedvesség szabályzással működik és az egész folyamatot számítógép vezérli. A számítógép Siemens plc és touch screen – érintő képernyős operációs panel, NET , USB és memória kártya csatlakozásokkal. Lehetséges közvetlenül számítógéphez vagy internetre csatlakoztatni, akár a gyártó is ellenőrizheti a működést.
A számítógépnek a jelet szondák adják, melyek a szárító több pontján vannak elhelyezve. Az első a pihentető zónánál, az utolsó a hűtő zónába. A számítógépbe receptúrák vannak beprogramozva. Kiválasztom a terménynek és a termény nedvesség tartalmának megfelelő receptúrát, és a számítógép ez alapján vezérli a folyamatot. Felhasználók véleménye, hogy a rendszer képes 10% nedvesség eltérésű terményt is kezelni. A nedvesség tartalmat ±0,5 %-s tűréshatáron belül, automatikusan biztosítja a rendszer.
Az alsózóna „hulladék” hőjét egy „kamrában” fogja meg és azt a második ventilátor nyomja át a kettes égőn keresztül a szárító felső részébe. Itt is terelőlemezek fékezik a forró levegőt és egyben keverik is azt. Azzal, hogy kb 50-55 ºC-os levegőt kell felmelegíteni 110- ºC-ra nagyon kedvező energia felhasználást érünk el.
bonfantistab2_200.jpg

Három érv, ami a Bonfanti szárítók mellett szól
Alacsony porkibocsátás
A környezetbe való porkibocsátás a megengedett alsó értékhatár alatt van, kisebb, mint 20 mg /Nm³ (az európai unióban a megengedett érték 50 mg/Nm³), Ez az alacsony érték az egyedi konstrukciónak köszönhető:
 A por a nedves gabonaszemekre tapadva kerül a szárítótoronyba. A szárítás folyamata alatt a terményoszlop mozdulatlan, csak a kitárolás ideje alatt mozog a terményoszlop lefelé. E művelet közben a surlódás következtében válnak le a porszemek a gabonaszemekről.
 A ventilátorok nyomó oldalára beépített pneumatikus szelepek, kitároláskor automatikusan záródnak, ezzel megakadályozzák a levegőáramlást, ezzel a por környezetbe kerülését, a kitárolás befejeztével nyit a tolózár.
 Változó, növekvő keresztmetszetű légcsatornák, a túl gyors levegőáramlás elkerülése érdekében. Nagy keresztemetszetű, külső gyűjtők, a levegő gyűjtésére, a levegőelosztás és távozó por ülepítésére. Gyűjtő kémény a telített levegő összegyűjtésére
Alacsony zajszint
A szárítóberendezés legrosszabb akusztikai nyomásértéke, 10 méter távolságról, működés közben mért adat, éjszaka és nappal egyaránt : 55 dB (A) 
Normál körülmények között a fő zajforrások a gabonaszárító berendezésekben az alábbiak:
Ventillátorok. Földszinten elhelyezett centrifugál ventillátorok, egyedi csillapítással,  fordított nagy méretű lapáttal, ( a forgási sebesség max. 1400 forgás/perc), vagy csavart alakú (forgási sebességük 2800 fordulat /perc)
Égők. A modern szőnyegégők a szárító belső szerkezetében vannak elhelyezve. A szárító a hővisszanyerős technológia miatt szigetelt.
Alacsony tüzelőanyag fogyasztás
A Bonfanti szárító a teljes meleglevegő visszaforgatás elvén, így rendkívül gazdaságosan működik. Mint a mellékelt hőtechnikai rajzon is látható az alsó hűtő zóna hulladék hőjét hasznosítja azáltal, hogy azt, egy kamrában felfogja és a ventilátor a második égőhöz onnan szívja a levegőt. Tehát szemben más szárítókkal, a Bonfanti nem csak a termény hűtésére szolgáló levegőt hasznosítja, hanem a teljes alsó szekció hulladék hőjét, ezáltal 55-60 ºC-s levegőt kell kukoricánál 100-110 ºC-ra felmelegíteni a szárítási folyamat (izzadás) megindításához.
Az alsó és felsőrész között van egy pihentető zóna, ahol a hőmérséklet és a nedvesség kiegyenlítődik.
Speciális kialakítású hővezetőcsatornák, amelyek alul nyitottak, változó (növekvő) keresztmetszetűek. Így biztosított, hogy a hőleadás egyenletes, nincs alul vagy túl szárítás, a hősérült szemek aránya 0,5 % alatt van.
 Tény adat a fogyasztásra: 
 Szárító típusa: Bonfanti L205 CE-HU 7000 modell. Óránkénti teljesítmény 24%-14%-ra 32,6 tonna, napi teljesítmény 785 tonna.
 2008. év leszárított kukorica mennyisége 20.670 tonna. Szárítás átlag 19% nedvesség tartalomról 13 % nedvesség tartalomra. Átlagos vízelvonás 6%. Ebben az esetben tonnánként 69 kg vizet kellett elvonni
Egy tonna nedves anyag leszárításához felhasznált földgáz mennyisége átlag 7,2 m³ volt, amiből az következik, hogy 1 kg víz elpárolagtatásához 104 liter földgázra volt szükség 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

4 Hungár Agri-Tech Kft.

4 Hungar - GRLT Rotációs légáramos tisztító.

Bővebben...

Der-Agro Kft.

Mezőgazdasági gépek értékesítése, ezen belül terményszárító berendezések,...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK