Damisol Kft.

2010. február 02. kedd
Administrator
3769

DAMISOL® levéltrágyák alkalmazása a hagymatermesztésben

 

A hagymafélék tápanyagigénye közepes, de a jól tárolható, magas illóolaj és szárazanyag tartalmú termés eléréséhez biztosítani kell a növény egyes speciális mikroelem igényét.

A magas illóolaj tartalom eléréséhez biztosítani kell a növénynek ként és egyéb mikroelemeket, amelyek a DAMISOL® levéltrágyákban megtalálhatók, ezért van szükség a megfelelő levéltrágyák alkalmazására. Azt a területet, amelyből a tárolásra szánt termést kívánjuk szedni, a vegetáció második felében kell kezelni magas kálium, bór és foszfor tartalmú levéltrágyával, azért hogy növekedjen a szárazanyag tartalom és megfelelő vastagságú és színű legyen a külső buroklevél.

A DAMISOL levéltrágyák alkalmazása a következő:

DAMISOL® Szuper Flóra a növényvédelmi kezelésekkel együtt alkalmanként 5 l/ha mennyiségben július végéig, összesen 15-20 l/ha mennyiségben. Ugyanígy alkalmazható a DAMISOL® Natúr is.

Augusztustól a szárazanyag tartalom fokozására, a tárolhatóság javítására egy alkalommal DAMISOLBórkoncentrátum 5 l/ha mennyiségét szükséges kijuttatni, amelyet célszerű kombinálni 3-5 l/ha DAMISOLFoszfor Plusz készítménnyel. Ugyancsak jól beilleszthető a termesztéstechnológiába új termékünk, a DAMISOL® Elixír amelyből 3-5 l/ha mennyiség kijuttatását javasoljuk. (0,5 : 1 : 1,7 N:P:K arány mellett mikroelemeket is tartalmaz)

    Az első Damisol levéltrágyát 1982-ben gyártottuk.  Ez a gyümölcstermesztésben nélkülözhetetlen Damisol Bór és a Damisol Kálcium volt. Ma már több mint negyven féle levél- és talajtrágyát gyártunk, melyeket a mezőgazdaság minden ágazata használ.

     Termékeinket a környező országokban is ismerik, és nagy megelégedéssel használják. Minden levéltrágyánk valódi oldat, tehát semmilyen lebegő, szilárd fázist nem tartalmaz, ezért bátran használhatóak tápoldat formájában is a hidrokultúrás termesztésben. Minden készítményünk hormon- és nátriummentes, ezért felhasználhatók az öko-, illetve a biotermesztésben is.

     Levéltrágyáink kiszerelése kielégíti a kistermelők és a nagy felhasználók igényét is, mert 0,5, 1, 5, 10, 20, és 60 literes műanyag flakonokban, kannákban hozzuk forgalomba.

     Tevékenységünk egyenletesebbé tétele érdekében, 1998-tól gyártunk más termékeket is. Ezek különböző háztartásvegyipari termékek, nevezetesen: penészölő készítmények, penészölő festékadalék, salétrom kivirágzás eltávolító, sírkő- és emlékműtisztító anyag, valamint faanyagkezelő folyadék.

     Honlapunkhoz jó böngészést kívánunk:               A Damisol Kft munkatársai           Kattintson a képekre     www.damisol.hu

 
             
       
           
           
           
           

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Alfa-Gép Kft.

JJBroch Fokhagymafej roppantó-fosztó gép, fokhagyma csávázó, ültető,...

Bővebben...

Fitohorm Kft.

TERMELŐI AJÁNLÁS FOKHAGYMÁRA4 éves használat tapasztalatai alapján...

Bővebben...

Hanki-Ker kft.

A HANKI-KER Kft. 1992-ben alakult. Célunk - földrajzi helyzetünkből...

Bővebben...

Damisol Kft.

DAMISOL® levéltrágyák alkalmazása a hagymatermesztésben

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK