Damisol Kft.

2010. február 02. kedd
Administrator
4463

DAMISOL® levél- és talajtrágyák alkalmazása az uborkatermesztésben

 

I.Vetés vagy ültetés előtti alaptrágyázás (lassan ható műtrágyákkal):

- 7-10 nappal a vetés vagy ültetés előtt 10 cm mélyen bedolgozva 100 fm-ként DAMISOL NPK IV. 3 l + DAMISOL Lassanható Nitrogén 3 l

II.A virágbimbók megjelenéséig:

- DAMISOL Kondi 1-2 dl/100 fm (10-20 l/ha), vagy DAMISOL Magnus 0,5 dl/100 fm

III.A virágbimbók megjelenésétől:

- DAMISOL Bórkoncentrátum 0,5 dl/100 fm (5 l/ha)

IV.A kötődéstől a szedések végéig:

- DAMISOL Kondi 1-2 dl/100 fm + DAMISOL Magnézium 0,5 dl/100 fm + DAMISOL Kálcium 0,5 dl/100 fm + DAMISOL® Nitrogén 1-1,5 l/100 fm
- Laza homoktalajon minden második permetezésnél a Magnézium és a Kálcium levéltrágyák helyett DAMISOL Kálium 1-2 dl/100 fm
Készítményeink alkalmazhatók tápoldatos termesztésben is, de ilyenkor az oldatkoncentráció 0,1 %-os legyen a DAMISOLKondi vagy a DAMISOL Zöldség-Gyümölcs,DAMISOL Extra illetve a DAMISOL Kálcium ésKálium használatakor. Hasonlóképpen használhatók a nagy hatóanyag tartalmú N-P-K I., II. és III. oldataink is. A bórigény kielégítését az ilyen termesztési módban is levéltrágyázás formájában javasoljuk.

Amennyiben a tenyészidőszak során bármilyen stressz éri a növényzetet, (pl. erős atka, gombafertőzés, szélkár, jégverés stb.) úgy annak orvoslására kiválóan alkalmas a DAMISOL Magnus, melyből a lombozat nagyságától függően 0,5-1 dl/100 fm mennyiséget kell kiszórni 7-10 napos időközönként.

A vázolt technológiák közepes termésszint eléréséhez (18-20 kg/fm) biztosítják a szükséges tápanyagot 10 kg/fm szerves trágya kijuttatása mellett.

     Az első Damisol levéltrágyát 1982-ben gyártottuk. Ez a gyümölcstermesztésben nélkülözhetetlen Damisol Bór és a Damisol Kálcium volt. Ma már több mint negyven féle levél- és talajtrágyát gyártunk, melyeket a mezőgazdaság minden ágazata használ.

     Termékeinket a környező országokban is ismerik, és nagy megelégedéssel használják. Minden levéltrágyánk valódi oldat, tehát semmilyen lebegő, szilárd fázist nem tartalmaz, ezért bátran használhatóak tápoldat formájában is a hidrokultúrás termesztésben. Minden készítményünk hormon- és nátriummentes, ezért felhasználhatók az öko-, illetve a biotermesztésben is.

     Levéltrágyáink kiszerelése kielégíti a kistermelők és a nagy felhasználók igényét is, mert 0,5, 1, 5, 10, 20, és 60 literes műanyag flakonokban, kannákban hozzuk forgalomba.

     Tevékenységünk egyenletesebbé tétele érdekében, 1998-tól gyártunk más termékeket is. Ezek különböző háztartásvegyipari termékek, nevezetesen: penészölő készítmények, penészölő festékadalék, salétrom kivirágzás eltávolító, sírkő- és emlékműtisztító anyag, valamint faanyagkezelő folyadék.

     Honlapunkhoz jó böngészést kívánunk:               A Damisol Kft munkatársai           Kattintson a képekre     www.damisol.hu

 
             
       
           
           
           
           

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Damisol Kft.

DAMISOL® levél- és talajtrágyák alkalmazása az uborkatermesztésben

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK