Csak természetesen

2017. szeptember 25. hétfő
Oláh Margó
125841

A BIOMIN állatok kiemelkedő takarmányozására szánt termékeket (minőségi takarmány-adalékanyagok és premixek) kínál, amelyek magukban foglalják a mikotoxin-kockázatkezelés megoldását, a természetes hozamfokozók úttörő koncepcióját, valamint olyan egyedi megoldásokat, amelyek megfelelnek a sertés, a baromfi, a tejelő és húsmarha, valamint az akvakultúra táplálási követelményeinek.

Vízhigiénia
A víz alapvető fontosságú tápanyag a haszonállatok és a baromfik számára. A biztonságos ivóvíz nélkülözhetetlen az állatok egészségének megőrzéséhez és hatékony termelésükhöz, segítve az emésztési folyamatokat, a tápanyagok szállítását, a testhőmérséklet szabályozását, valamint a bomlástermékek eltávolítását. Az ivóvíz minőségét mikrobiológiai, kémiai és fizikai tényezők határozzák meg.
A víz rezervoárként szolgálhat sok különböző mikroorganizmusnak, mint a coliformok, a Salmonella spp. és a protozonok, hozzájárulva a mikrobiális terheléshez potenciálisan betegséget okozva. A víz magas mikrobatartalma szennyezettségre utalhat. Például a bélsár eredetű coliformok jelenléte a vízben, a trágyával való szennyezettséget jelzi.
Alapelv, hogy az állatok ivóvize milliliterenként összesen kevesebb, mint 100 baktériumot tartalmazhat, 50-nél kevesebbet a koliformokból és nulla szalmonellát. Hovatovább, a patogének szaporodását a kemény víz fokozhatja, mivel a vízvezetékben lerakódó vízkő lehetővé teszi mindenféle mikroorganizmus elszaporodását.
Az ivóvíz egyik legfontosabb kémiai tulajdonsága annak pH értéke, ami a talajvíz esetében 7,4 és 8,8 között változik. A víz túlzott lúgossága fiziológiai és emésztési gondokat okozhat a haszonállatokban. Ehhez járul még, hogy a pH szint befolyásol bizonyos vízkezelési eljárásokat, mint amilyen a víz klórozása, ami hatástalan a magas pH értékek mellett. A klórozás hatékonyabbá válik, ha a víz pH-ja 6,8 alatti, mivel ekkor a klór jobban oldódik és nagyobb mennyiségű hipoklórsav keletkezik.
A modern termelésben elterjedten alkalmazzák a víz savanyítását, mint megelőző eszközt a betegségek kezelésében és az állatok teljesítményének növelésében.
A BIOMIN Biotronic® folyékony savanyító terméksora a pH csökkentésén és a Gram-negatív baktériumok - mint a Salmonella spp. és az E. coli - visszaszorításán keresztül hat. Ez lassítja a vízben a bomlási folyamatokat és csökkenti az állatok bélcsatornájába bejutó mikrobák mennyiségét. Továbbá a Biotronic® aktív összetevői csökkentik a pH szintet a bélrendszer felső szakaszán, növelik a tápanyagok és ásványi anyagok emészthetőségét, támogatják a hasznos mikroflórát és megóvnak a hasmenéstől.
A víz savanyítása optimalizálja a vízhigiéniát, hatékonyabbá téve a klórozást, vagy a hidrogén-peroxidos kezelést. A vízhigiéniás kezelést kombinálva a savanyítással, a folyékony Biotronic® termékekkel erősíti az antimikrobiális hatékonyságot a kórokozók széles körével szemben, illetve meggátolja az ásványi anyagok lerakódását a vízcsövekben. Ezzel meghosszabbítja az ivóvízrendszer hasznos élettartamát és visszaszorítja a mikroorganizmus populációt, különös tekintettel az E. colira és a szalmonellákra, úgy a vízben, mint az állatok gyomor-bélrendszerében. http://www.biomin.hu  
Mikotoxin kockázatkezelés
Nincs egyszerű válasz a mikotoxinokkal kapcsolatos dilemmákra, mint:

    A mikotoxin dilemmára nem léteznek egyszerű válaszok, mivel ezek az összetevők gyakorta igen alacsony koncentrációban vannak jelen, aminek kimutatása nehézkes.
    Az analízis nem mindig ad helyes értékelést a helyzetről, mivel a módszertan nem kellően kidolgozott, illetve meg nem határozott mikotoxinok lehetnek jelen.
    A klinikai tünetek nem mindig egyértelműek, illetve nem jellemzőek. A tipikus megfigyelések, mint a levertség, csökkent takarmányfelvétel, gyengülő teljesítmény, vagy a nagyobb érzékenység a fertőzésekre, eredhetnek számos más egészségügyi vagy menedzsment tényezőből is.
    Nincs meghatározva a dózisra adott válasz a mikotoxinok esetében.
    Az egyes mikotoxinok közötti kölcsönhatások nincsenek kellően meghatározva. Mivel a szennyezett takarmány általában számos különböző mikotoxint tartalmaz, melyek közül egyeseket még nem is azonosítottak, vagy nem ismerik kellően, különösen nehéz annak megítélése, hogy mi is zajlik valójában.

Alkalmazzunk bár igen nagy erőfeszítéseket és megelőző intézkedéseket a növények növekedési, betakarítási és tárolási fázisában, a mikotoxin-szennyezettség esélye valós. Ezért fontos az aratás utáni hatékony toxinmentesítés.
Az adszorbens anyagok állati takarmányokhoz adagolása elterjedt gyakorlat a mikotoxikózis, elsősorban az aflatoxikózis megelőzésére. Ezek az anyagok az emésztés során, a gyomor-bélrendszeren belül kötik meg a toxinokat, csökkentve azok véráramba való felszívódásának lehetőségét. A mikotoxinok hatékony adszorpciójához szükséges, hogy az adszorbens és a mikotoxinok poláros csoportjai megfelelő pozícióban legyenek az egymáshoz kötődéshez. Ezért csak kevés mikotoxin adszorbeálható hatékonyan (pl. az aflatoxinok).
A mikotoxinok mikroorganizmusokkal és/vagy enzimekkel végzett biológiai detoxifikációját már több, mint 30 éve kutatják. Ez a módszer arra épül, hogy a mikotoxinokat közvetlenül a gyomor-bélrendszerben hatástalanítja, és nagyon specifikus, irreverzibilis és hatékony módja a toxinmentesítésnek. Következésképpen, a kevésbé vagy egyáltalán nem adszorbeálható mikotoxinokat enzimatikusan kell semlegesíteni, és csak a különböző stratégiák kombinációja bizonyul sikeresnek.
A Mikotoxin kockázatkezelés hatékony eszköze a Mycofix® termékcsoport, amely a problémát úgy küzdi le, hogy garantálja a védelmet az adszorbeálható és nem adszorbeálható mikotoxinok széles körével szemben.          http://www.biomin.hu  

Természetesen előre a mikotoxin kockázat kezelésében!
A BIOMIN Mycofix® termékcsaládja egy sor, speciálisan kifejlesztett takarmány-kiegészítő, melyek az állatok egészségét azáltal óvják, hogy a mikotoxinokkal szennyezett takarmányokban inaktiválják a mikotoxinokat.

Természetesen előre a baromfik egészséges bélflórájáért!
A PoultryStar® jól meghatározott, sok fajból összeállított szinbiotikus hatású termék, amely gondosan válogatott probiotikus mikroorganizmusok és prebiotikus frukto-oligoszacharidok kombinált hatása révén járul hozzá az előnyös bél-mikroflóra kialakulásához. A PoultryStar® terméket napos csibék és különböző korú madarak bél egészségének javítására, valamint a kórokozókkal szembeni nagyobb ellenálló képességére fejlesztettük ki.
Cél
A megfelelő bél mikroflóra köztudottan fontos szerepet játszik a napos csibék egészségének a megóvásában, illetve az idősebb madarakban a kórokozó baktériumok kolonizációjával szemben is.  A nagyüzemi körülmények között nagy hangsúlyt fektetnek a higiénia gyakorlatára. Például azokra a megelőző intézkedésekre a keltetőben, amikor a napos csibéket megóvják a kórokozókkal történő korai találkozástól. Ugyanakkor a higiénia gyakorlata a hasznos baktériumok számát is csökkenti az állatok környezetében, sebezhetővé téve a napos csibéket az opportunista bélbaktériumokkal szemben.
A PoultryStar®, a probiotikumok és prebiotikumok szinergista hatását kiaknázva, segíti a madarak hasznos bél mikroflórájának kialakítását és fenntartását, ami javuló paraméterekhez vezet és a profit növekedését eredményezi.
Hatásmód
A PoultryStar®-ban alkalmazott probiotikus törzseket specifikusan szelektáltuk aszerint, hogy képesek legyenek az egészséges bél mikroflóra fenntartására a kihívást jelentő környezeti feltételek esetén. A prebiotikus frukto-oligoszacharidok tápanyagforrásként szolgálnak a hasznos baktériumok számára. A PoultryStar® a leghatékonyabbnak bizonyult a kórokozó mikroorganizmusok gátlásában, ami az alábbi mechanizmusokon alapul:

    A bél savanyítása
    A pH csökkentése
    Antimikrobiális anyagok termelése
    Versengés a patogén baktériumokkal az élettérért, a bélbeli tapadási helyekért és a tápanyagokért
    Az immunrendszer modulációja

Főbb előnyök:

    Az előnyös bél mikroflóra gyors kialakítása
    A bélbeli kórokozók gátlása
    Növekvő testtömeg-gyarapodás
    Javuló takarmány-értékesülés
    Csökkenő mortalitás
    Nincs káros mellékhatás, nincs várakozási idő

Termék
A termékcsoport tartalmaz egy ivóvízben oldható és spray formában alkalmazható változatot, valamint a mikro-kapszulázott terméket a takarmányokhoz.
Előfordulhat, hogy bizonyos kijelentések nem érvényesek valamely földrajzi régióban. A termékekkel kapcsolatos igények eltérhetnek az egyes nemzetek követelményei szerint.
A termékek elérhetősége országonként eltérő lehet, további információért kérjük, forduljon a BIOMIN-hoz .  www.biomin.hu  

A Digestarom® a BIOMIN fitogén termékcsaládjának része. A Digestarom® gondosan válogatott alkotóelemeken alapul, amiket fejlett eszközökkel kombinálunk és egységesítünk, a hatékony összetétel megteremtése érdekében.

Cél
A normál bélműködés fenntartása elengedhetetlen az állatok jólétéhez és a legjobb teljesítményükhöz. Nem pusztán a tápanyagok felvétele és hasznosulása tartható fenn a bélbántalmak elkerülésével, de kevesebb kihívás éri az immunrendszert is. Az emésztőrendszer optimálistól eltérő működése a baktériumok túlszaporodásához és a bél destabilizálódásához, és pl. hasmenéshez vezethet. Ezért a stabil emésztőrendszer fenntartása kulcsfontosságú az állatok a bélbeli egyensúlyának felborulásától való megvédésében és az öröklött teljesítmény biztosításához.
Számos aromás vegyületről tudott, hogy serkenti a nyál és a gyomornedv termelődését. Az aromatizáló összetevők úgy is ismertek, mint amelyek előnyösen befolyásolják a bélflórát, az emésztés és a takarmány-értékesülés támogatásán keresztül.
A Digestarom® speciálisan formulázott étvágyjavító, amely támogatja az emésztést és a tápanyagok hasznosulását. A Digestarom® termékcsoporttal a BIOMIN fajspecifikus és több fajnál is alkalmazható fitogén megoldásokat kínál (Digestarom® P.E.P. termékcsalád), mindezt annak érdekében tesszük, hogy a lehető legjobban megfeleljünk vevőink igényeinek.

Fitogén takarmány-kiegészítők formulázása
A fitogén termékcsaládok formulázásának művészete a megfelelő növényi anyagok helyes kombinációján alapszik, mivel nagyon keskeny a határ a sikeres formula és bizonyos alkotóelemek puszta keveréke között. Ez megköveteli a növényi alkotóelemek ízre vonatkozó tulajdonságainak, illetve az állati szervezetben kifejtett biológiai hatásának komoly ismeretét. A különböző növényi anyagok kombinációja, beleértve a gyógynövényeket és fűszereket, komplett és finoman őrölt formában, esszenciális olajokat és nem illékony kivonatokat, a legnagyobb mértékben kiaknázza az ezekben a növényekben rejlő potenciált.
Fajspecifikus megoldások www.biomin.hu       

Természetesen előre a dinamikus savanyításban!
A Biotronic® savanyító termékcsalád szerves és szervetlen savaknak és azok sóinak válogatott keverékéből áll.
Cél
A Biotronic® savanyító terméksor a takarmány- és vízhigiénia javítását célozza, amely hatását a pH és a pufferkapacitás csökkentésén keresztül, valamint a Gram-negatív baktériumok (pl. a Salmonella spp. és az E. coli.) féken tartása révén fejt ki. Ezzel minimálisra csökkenthető a takarmánykeverék újraszennyeződése, miközben megőrizzük annak tápértékét, illetve meghosszabbítjuk eltarthatósági idejét.
Amint a pH és a mikrobiális terhelés csökken az állat gyomor-bélrendszerében, a hasznos mikroflóra túlsúlya érhető el, ami egészséges bélrendszert eredményez. A növekedési teljesítmény fokozódik és a bélműködési rendellenességek előfordulásának a veszélye csökken.
A kórokozók szabályozása a takarmányban és az ivóvízben, valamint az állat bélrendszerének jobb egészségi állapota hozzájárulnak a környezet mikrobiális terhelésének csökkentéséhez, valamint az élelmiszerbiztonság fokozásához.
A Biotronic® termékcsoport alkalmas sertések, baromfifélék és halak számára, szilárd és folyékony formában egyaránt. A különböző savak kombinálásával, azok szinergista vagy éppen komplementer hatásait kihasználva optimalizálható a termékek hatékonysága. Ezeken felül a savanyító szilárd formája tartalmaz egy speciális vivőanyagot (Sequential Release Medium, SRM). A speciális SRM hordozóanyag lehetővé teszi a hatóanyagok fokozatos felszabadulását a takarmányban és a gyomor-bélrendszerben.
Hatásmód
A Biotronic® termékek a takarmányban és a gyomor-bélrendszerben egyaránt hatnak. Az szerves savak hajlamosak a bomlásra, és közben protonok kibocsátására, csökkentve a környezet pH értékét és pufferkapacitását. A takarmány pH-csökkentése kedvezőtlen feltételeket teremt a kórokozó baktériumok számára.
A takarmány alacsony pH-ja kiegészíti az alacsonyabb gyomor pH-t, aktiválva ezáltal a pepszint és a hasnyálmirigy-enzimeket, támogatva az ásványi anyagokból a kelátképződést. A nem disszociált szerves savak erős baktericid hatása a baktériumok sejtfalán történő áthatolásuk és a sejt metabolizmusának gátlásán keresztül valósul meg az olyan Gram-negatív baktériumok esetében, mint pl. a Salmonella sp. vagy az E. coli.
Főbb előnyök:

    Javítja a takarmány- és vízhigiéniát
    Gátolja a takarmány romlását és az újraszennyeződést
    Kitolja a takarmány eltarthatóságát
    Növeli a fehérjék és zsírok emészthetőségét
    Növeli az ásványi anyag (Ca, P) abszorpciót
    Megóv a bélműködés zavaroktól
    Jobb gyarapodást biztosít

Termék
A Biotronic® terméksor az alábbi termékekből áll:

    Poralakú termékek szerves vagy szervetlen savak keverékével, baromfi, sertés és haltakarmányokba keverhető.
    Poralakú termékek szerves és szervetlen savak sóival, melyek premixekhez és tejpótlókhoz adandók.
    Folyékony termékek ivóvízhez, keverék- és folyékony takarmányokhoz vagy tejpótlókhoz.

A Biotronic® savanyító termékcsalád biztonságos és könnyen kezelhető, nincsenek mellékhatásai és várakozási ideje.
Előfordulhat, hogy bizonyos kijelentések nem érvényesek valamely földrajzi régióban. A termékekkel kapcsolatos igények eltérhetnek az egyes nemzetek követelményei szerint.
A termékek elérhetősége országonként eltérő lehet, további információért kérjük, forduljon a BIOMIN-hoz.
https://www.dsm.com/anh/home.html

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Egy vetőgép - többféle növényre

A hazai földeken hamarosan induló vetési szezonban újabb 90 Tempo vetőgép...

Bővebben...

A gazdálkodás jövője

AZ ÚJ  Q   S O R O Z AT A GAZDÁLKODÁS JÖVŐJEWORK SMARTER. NOT...

Bővebben...

Megőrizni az energiát a szilázsában!

Megőrizni az energiát a szilázsában! A jó szilázskezelés kulcs a jövedelmező...

Bővebben...

Forradalom zajlik...

Forradalom zajlik a takarmányozásbanKiszámítható-e előre és pontosan, mennyi...

Bővebben...

Egy munkaeszköz sokoldalúsága

A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható...

Bővebben...

McHale termékek Az Alfa-Gép Kft kínálatában

A békéscsabai székhelyű Alfa-Gép Kft 1996-óta van jelen a mezőgazdasági...

Bővebben...

Szakértelem a kérődzők terén

A BIOMIN már a kezdetektől erősen elkötelezett a szarvasmarhatartók...

Bővebben...

Hatékonyan teljesít

Az új Väderstad CrossCutter Disc hatékonyan teljesít a modern gazdálkodás...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK