Sorközművelésben profik vagyunk

2018. május 09. szerda
Oláh Margó
91731

Sorközművelésben profik vagyunk
A francia Carre cég Nantes közeli központjában a vevők igényeinek megfelelően készítik 1937 óta a talajművelő és vető gépeket. A gépek elsősorban magágykészítési, tarlóhántási, sorközművelési és vetési feladatok elvégzésére alkalmasak. A gyáralapítójának unokája a gyár vezetésének átvételét követően a mai mezőgazdasági termelés elvárásainak megfelelően átalakította a gyártott gépek választékát. Ennek a gépválasztéknak a magyarországi forgalmazását kezdte meg 2012 év elejétől az SZ-AGRO 2007 Kft.
A gépek kialakítása alkalmazkodik a nagy igénybevételhez – mint pl. a megnövekedett erőgép teljesítmények és részben átalakult termelési folyamatok. A gépek kitűnően vizsgáznak a kötött talajokon, illetve a mulcs vetéstechnológiában is. A gyár legfontosabb termékköre a sorközművelő berendezések a hozzájuk kapcsolt kiegészítő berendezésekkel, mechanikus gyomirtók és a gépek üzemeltetését megkönnyítő automatikus gépvezető berendezések.
Sorközművelők – Econet és Fertiloc+
A széles sortávolsági határok között használható Econet sorközművelő kultivátor család állítható művelő elemei lehetővé teszik a 20–80 cm közötti sorközök 

tökéletes mechanikus gyomirtását. A 8 féle gerendely kialakítás biztosítja, hogy minden mezőgazdasági termelő megtalálja a részére megfelelő berendezést a fix, kézi vagy hidraulikus felcsukású vagy eszközhordozó vázas kialakítás közül. A szimpla, illetve dupla geren dely kialakítás lehetővé teszi, hogy a gépek mérete akár a 13 métert, illetve a 18 soros kivitelt is elérje. A dupla gerendely kialakítás a nagy igénybevételnél és a kötött talajok esetén is hosszú élettartamot és nagy területteljesítményt biztosít. A művelő elemeken lévő kapák száma, illetve kialakítása szintén a növénykultúra igényeinek megfelelően választható, így rugós, fixszárú vagy akár magasított kapákat is kérhetünk.
A kapák mind oldalirányban mind pedig pozícióban állíthatók.Ez lehetővé teszi a növénysorokhoz legközelebbi munkát is. A sorokat a felverődő rögtől vagy tárcsák, vagypedig lemezek védik, melyek használaton kívül felhajthatók. A sorköz, illetve a sorok gyommentességét további kiegészítő felszerelések teszik lehetővé: rugós ujjsor, rotadisk művelelem, töltögető kapa … stb.
A sorközművelőhöz kapcsolhatjuk a Carre cég Fertiloc+ műtrágya kijuttató berendezését, mely mellső és hátsó há rompont függesztése révén egyéb berendezésekhez is kapcsolható – pl. vetőgép.

 

A 900/1100/1300 literes saválló acél tartállyal szerelt gép akár 8 sor kiszolgálására is alkalmas, és választásunk alapján vagy szórva a talajfelszínre, vagy pedig cso roszlyával a talajba képes a műtrágyát 80 – 450 kg/ha közötti dózisban kijuttatni.
A műtrágyakijuttató egység mellett lehetőségünk van választani sávpermetező, köztes növényvetőgép vagy folyékony műtrágya kijuttató berendezések közül is.
Automatikus sorvezető – Precicam
A magas munkaminőség melletti nagyobb munkasebesség eléréséhez a Carre cég által kifejlesztett mechanikus érzékelős, vagy kamerás sorkövető rendszert használhatjuk. Teljesen független gépegységként biztosítja, hogy az erőgép elmozdulásától függetlenül a
művelő eszköz ne tegyen kárt a növény állományban.
Mechanikus gyomírtó – Rotanet
A nagysebességű csillagkerekes gyomirtó és levegőztető berendezés forgó csillagkerekei biztosítják, hogy a kis gyökérzettel rendelkező gyomokat mind a sor közből mind pedig a növénysorokból eltávolítsa.
A nagy sebesség és munkaszélesség alacsony vonóerővel párosulva költséghatékony védelmet eredményeza szántóföldi kultúrákban, illetve
segít védeni a természetet.
Importőr: Sz-Agro 2007 Kft. 9173 Győrladamér, Dózsa Gy. u. 12. Tel.: +36 30 7687851
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.        Internet: http://www.he-va.hu  

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

,,Egy egészség"

Az „Egy egészség” az antimikrobiális rezisztencia elleni küzdelemben„Egy...

Bővebben...

Tavasszal is lehet...

Bemutatjuk bála tároló sátrainkat. Etessen egész évben tiszta, jó minőségű...

Bővebben...

Optimális magágy

Az Omikron Kft (https://omikronkft.hu ) több évtizede folyamatosan fejlesztett...

Bővebben...

A kukoricaszár

TalajművelésA talajművelés a PRILLINGERnél az egyik fő terület, amellyel az...

Bővebben...

Dél-Amerikában hoz létre...

Dél-Amerikában hoz létre gyáregységet a Dr. Bata Zrt. Brazíliában terjeszkedik...

Bővebben...

Folyékony műtrágya szórófejek

Folyékony műtrágya szórófejből sokfélét lehet kapni. A Farmcenternél mi azt...

Bővebben...

Önitató szaküzlet

Az Önitató Kft. 1993 óta áll az állattartók szolgálatában. Vállalkozásunk az...

Bővebben...

Hogyan érjünk el...

Hogyan érjünk el kiemelkedő minőséget a fű szilázsban?A fűféléknek a...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK