Sorközművelésben profik vagyunk

2018. május 09. szerda
Oláh Margó
91683

Sorközművelésben profik vagyunk
A francia Carre cég Nantes közeli központjában a vevők igényeinek megfelelően készítik 1937 óta a talajművelő és vető gépeket. A gépek elsősorban magágykészítési, tarlóhántási, sorközművelési és vetési feladatok elvégzésére alkalmasak. A gyáralapítójának unokája a gyár vezetésének átvételét követően a mai mezőgazdasági termelés elvárásainak megfelelően átalakította a gyártott gépek választékát. Ennek a gépválasztéknak a magyarországi forgalmazását kezdte meg 2012 év elejétől az SZ-AGRO 2007 Kft.
A gépek kialakítása alkalmazkodik a nagy igénybevételhez – mint pl. a megnövekedett erőgép teljesítmények és részben átalakult termelési folyamatok. A gépek kitűnően vizsgáznak a kötött talajokon, illetve a mulcs vetéstechnológiában is. A gyár legfontosabb termékköre a sorközművelő berendezések a hozzájuk kapcsolt kiegészítő berendezésekkel, mechanikus gyomirtók és a gépek üzemeltetését megkönnyítő automatikus gépvezető berendezések.
Sorközművelők – Econet és Fertiloc+
A széles sortávolsági határok között használható Econet sorközművelő kultivátor család állítható művelő elemei lehetővé teszik a 20–80 cm közötti sorközök 

tökéletes mechanikus gyomirtását. A 8 féle gerendely kialakítás biztosítja, hogy minden mezőgazdasági termelő megtalálja a részére megfelelő berendezést a fix, kézi vagy hidraulikus felcsukású vagy eszközhordozó vázas kialakítás közül. A szimpla, illetve dupla geren dely kialakítás lehetővé teszi, hogy a gépek mérete akár a 13 métert, illetve a 18 soros kivitelt is elérje. A dupla gerendely kialakítás a nagy igénybevételnél és a kötött talajok esetén is hosszú élettartamot és nagy területteljesítményt biztosít. A művelő elemeken lévő kapák száma, illetve kialakítása szintén a növénykultúra igényeinek megfelelően választható, így rugós, fixszárú vagy akár magasított kapákat is kérhetünk.
A kapák mind oldalirányban mind pedig pozícióban állíthatók.Ez lehetővé teszi a növénysorokhoz legközelebbi munkát is. A sorokat a felverődő rögtől vagy tárcsák, vagypedig lemezek védik, melyek használaton kívül felhajthatók. A sorköz, illetve a sorok gyommentességét további kiegészítő felszerelések teszik lehetővé: rugós ujjsor, rotadisk művelelem, töltögető kapa … stb.
A sorközművelőhöz kapcsolhatjuk a Carre cég Fertiloc+ műtrágya kijuttató berendezését, mely mellső és hátsó há rompont függesztése révén egyéb berendezésekhez is kapcsolható – pl. vetőgép.

 

A 900/1100/1300 literes saválló acél tartállyal szerelt gép akár 8 sor kiszolgálására is alkalmas, és választásunk alapján vagy szórva a talajfelszínre, vagy pedig cso roszlyával a talajba képes a műtrágyát 80 – 450 kg/ha közötti dózisban kijuttatni.
A műtrágyakijuttató egység mellett lehetőségünk van választani sávpermetező, köztes növényvetőgép vagy folyékony műtrágya kijuttató berendezések közül is.
Automatikus sorvezető – Precicam
A magas munkaminőség melletti nagyobb munkasebesség eléréséhez a Carre cég által kifejlesztett mechanikus érzékelős, vagy kamerás sorkövető rendszert használhatjuk. Teljesen független gépegységként biztosítja, hogy az erőgép elmozdulásától függetlenül a
művelő eszköz ne tegyen kárt a növény állományban.
Mechanikus gyomírtó – Rotanet
A nagysebességű csillagkerekes gyomirtó és levegőztető berendezés forgó csillagkerekei biztosítják, hogy a kis gyökérzettel rendelkező gyomokat mind a sor közből mind pedig a növénysorokból eltávolítsa.
A nagy sebesség és munkaszélesség alacsony vonóerővel párosulva költséghatékony védelmet eredményeza szántóföldi kultúrákban, illetve
segít védeni a természetet.
Importőr: Sz-Agro 2007 Kft. 9173 Győrladamér, Dózsa Gy. u. 12. Tel.: +36 30 7687851
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.        Internet: http://www.he-va.hu  

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Hígtrágya kijuttatása, bedolgozása

Rugalmas alkalmazás hígtrágyáhozA FOX 300 D / 350 D / FOX 400 D csekély...

Bővebben...

Szálastakarmány...

Szálastakarmány betakarító-, terület karbantartó- és rakodógépekkel is várja...

Bővebben...

Metszési bemutató

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézete, a...

Bővebben...

A Väderstad bemutatja...

A Väderstad bemutatja a Cultus és Cultus HD termékcsalád új tagjaitA...

Bővebben...

Erdészeti gépekben utazunk

Erdészeti gépekben utazunkA cég már több mint 25 éve működik a piacon, 13 éve...

Bővebben...

Vonóbekötés rendszerek

Vonóbekötés rendszerek – Scharmüller A SCHARMÜLLER GmbH & CoKG cég, mint...

Bővebben...

Mi a polifenol?

A polifenolok alkalmazásának lehetőségei a megelőző takarmányozásbanMi a...

Bővebben...

A fejlődés több...

VELOX-KER Kft., illetve elődje a Top-FARM Kft. 1996 óta képviseli a MASSEY...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK