Gazdaszemmel

2018. augusztus 02. csütörtök
Oláh Margó
96503

3 nap, 3 különböző helyszín, 3 típus
Az ország három pontjában adtunk át három KRAMER teleszkópos rakodót. A kompakt méretekkel rendelkező KT276 típust, a középkategória csúcsát képviselő KT507-est és a legek urát a KT559 gépet.
KRONE, VALTRA és most pedig egy KRAMER
Akik figyelemmel követik cikkeinket, olvashattak már a Krone gépek történetéről és a gépekről született tapasztalatokról 2015-ben (http://www.valkon.hu/hirek/kronerol-gazdaszemmel/). Takács Zoltán volt az idegenvezetőnk, aki azóta is nagy elégedettséggel beszél róluk.
Régóta érett már a gondolat bennük, hogy szükség lenne egy megbízható teleszkópos rakodógépre, ami által a termelékenységet és a bálák behordásának idejét is fejleszteni lehetne. A választás egy kompakt méretű KRAMER teleszkópos rakodógépre esett a KT276 típusra. A kompakt, fürge gép 2,7 tonna emelésre és 6 méteres gémkinyúlásra képes. A gép szíve egy 75 lóerős KOHLER motor, a megfelelő mennyiségű olajszállításról pedig egy 90 liter/perc teljesítményű hidraulika szivattyú gondoskodik. Az állattartó telepeken fontos, hogy a géppel könnyedén és gyorsan lehessen a trágyázást, almozást végrehajtani. A fokozatmentes hidrosztatikus hajtásnak köszönhetően finoman, de mégis pörgősen lehet a géppel dolgozni. A bálák behordásánál is nagy segítség lesz, hiszen így egy gép felrakja kint a földön a pótkocsira a bálákat, egy pedig bent a telephelyen leveszi, így a folyamatot a legköltséghatékonyabban és időtakarékosabban megoldva.

A Somló hegy oldalában gazdálkodva
Somlószőlősön jártunk, ahol egy KRAMER KT507 típusú teleszkópos rakodógépet adtunk át új tulajdonosának. A gép 5 tonna emelési képességgel rendelkezik és 7 méterre tudja a gémét kitolni. A gépben egy 136 lóerős DEUTZ motor teljesít szolgálatot és az olajszállításról egy 140 l/perc teljesítményű Load Sensing szivattyú gondoskodik.
A Joda 2000 Bt. 500 ha saját területen gazdálkodik, valamint mellette bérszolgáltatást is végez a közeli gazdálkodóknak. 1992 óta magán gazdaságként működnek és 2015 óta csak a saját földekre és bérmunkára összpontosítanak. A cég 4 fővel üzemel, a géppark igen fejlett, viszont rakodógép fronton szükség volt egy nagyobb teljesítményű hidrosztatikus hajtással rendelkező teleszkópos gépre. Ezért döntöttek a KRAMER KT507 típusú gép mellett.
A gazdaság éves szinten körülbelül 3000 tonna terményt mozgat meg. A legfőbb termények a búza, kukorica, szója, repce, napraforgó, de a gazdaság művel olyan területeket is, ahol cirok és bíbor növekszik.
A Somló hegy oldalában segítenek a szőlős gazdáknak ültetvény telepítésben, valamint nagy mennyiségben rakodnak és szállítanak el szerves trágyát is a közelben lévő állattartó telepekről is.
A harmadik KRAMER gép
Lehetőségünk nyílt visszatérni Nagykamarásra, ahol már a harmadik KRAMER gépet adhattuk át új tulajdonosának. Első alkalommal egy KT276 típusó kompakt méretű teleszkópos rakodógépet adtunk át, amit követett egy KT357 közepes méretű rakodógép, júliusban pedig átadtuk a KT559 óriás rakodót. A Valkon Kft. palettáján megtalálható legnagyobb rakodógép 5,5 tonna emelési képességgel és 9 méteres géppel rendelkezik. A motorháztető alatt egy 156 lőerős DEUTZ erőforrás duruzsol, mindezt pedig egy 187 liter/perces Load Sensing hidraulika szivattyú egészíti ki. A rakodógép légfékkel felszerelve érkezett a partnerhez, így akár egy 20 tonnás pótkocsi vontatására is alkalmas gép. Vetésnél a pótkocsit megrakja vetőmaggal, kihúzza a tábla szélére és ott segít a vetőgépbe betölteni, nincs szükség még ez plusz vontató alkalmazására.
A Kamarás-Agro Kft. éves szinten 40-50.000 tonna anyagot mozgat meg rakodógépéivel. Sok típust kipróbáltak már, de a végső választás a KRAMER-WERKE által gyártott típusokra esett, hiszen ezek a gépek bizonyultak a legmasszívabb és leggyorsabb gépeknek. A közel 50 ezer tonna nagy részét mezőgazdasági termények uralják, de igen nagy mennyiségű sódert, kohósalakot, műtrágyát és szerves trágyát is kezelnek.
http://www.valkon.hu/hirek/3-nap-3-kulonbozo-helyszin-3-tipus/

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Vonóbekötés rendszerek

Vonóbekötés rendszerek – Scharmüller A SCHARMÜLLER GmbH & CoKG cég, mint...

Bővebben...

Farm Machine 2022

A Väderstad Proceed nyerte el a Farm Machine 2022 kitüntető díjat A...

Bővebben...

Alföldi állattenyésztési

Tisztelt Érdeklődők! 2022-ben a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda...

Bővebben...

Változó mélységű

Változó mélységű talajművelés – AutoDepthA talajművelés során a talaj fizikai...

Bővebben...

Mobil ágaprító

T 73 traktorüzemű mobil ágaprítókAz RT 73 R kézi adagolású és RT 73 H a...

Bővebben...

Örömmel mutatjuk be...

Örömmel mutatjuk be legújabb termékünket a ketózis megelőzésére –...

Bővebben...

Gazdaszemmel

3 nap, 3 különböző helyszín, 3 típusAz ország három pontjában adtunk át három...

Bővebben...

Agrárium 2022

Kiemelt témáink- Kérelembeadás és új támogatások 2022-ben- Felkészülés az új...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK