Már a jövőre készítve

2019. március 04. hétfő
Oláh Margó
73841

Samson PG/SG hígtrágyakijuttató tartálykocsik
A SAMSON AGRO legnépszerűbb hígtrágya tartálykocsiját, a PG 25-ös típust, most a teljesen új PG II 25 típusú hígtrágya tartálykocsira cserélték. A PG II 21 leváltja a P 21-et. A többi PG széria gyártását leállították.
A két új SAMSON AGRO hígtrágya tartálykocsi kialakítása ugyanolyan, mint a PG-II szériájé. Ez azt jelenti, hogy ugyanaz a tartószerkezetet, futómű, vonórúd váz és a 3-pontos függesztő mű. Ugyanazok az opciók is állnak rendelkezésre, mint a PG II széria esetében.
Annak érdekében, hogy a gép súlyeloszlása ugyanolyan jó legyen, mint a PG 21 és PG 25 esetében, a SAMSON AGRO mérnökei a PG II 21 és PG II 25 –nek olyan hosszot választották, amely megegyezik az eredeti PG 21 és PG 25 gépek hosszával. A tartályon a hidak és a kerekek elhelyezkedése is azonos a PG 21 és PG 25 szériákkal. Vagyis a PG-II 21 és PG-II 25 a PG 21 és PG 25 szériájú gépek új generációjaként született meg.
A PG II széria 2013-ban került a piacra. Kezdetben három különböző tartály űrtartalmú 3-hidas modellt jelentettek be, a PG-II 27, PG II 31 és PG II 35 modelleket. A következő évben, 2014-ben, a SAMSON AGRO három 2 hidas különböző űrméretű modellt dobott a piacra, a PG II 16, PG II 18 és PG II 20 típusokat. A két új űrméret, a PG II 21 és PG II 25 megjelenésével még több opció állt a SAMSON AGRO vásárlói részére, akik egyedi igényeit még magasabb szinten tudta már kielégíteni a gyártó, egy modern, nagy megbízhatóságú és értéktartó tartálykocsi biztosításával.

Már a jövőre készítve
A többi PG II járműhez hasonlóan a PG II 21 és PG II 25 is egy egyszerű, mégis robusztus kialakítású gép, mivel a tank megtámasztása két alatta teljesen végigfutó acél profillal történik. A tartály szekciókra van osztva és egy további hullámtörő rész növeli a jármű menet közbeni stabilitását, mely még részleges feltöltésnél is hatásos. Az új modellek mechanikus állítású vonórúddal rendelkeznek, amely lökésgátló rendszerrel rendelkezik, ami képes elnyelni a tartálykocsira ható, a talajtól, vagy a traktortól származó lökésszerű erőket. Ez hosszabb élettartamot biztosít, mivel mérsékli a futómű lökésszerű terheléseit. Ugyanakkor, a tartálykocsi vonórúdjának magassága is állítható, így a tartálykocsi mindig megfelelően kapcsolható a traktorra, nincs szükség adapterek használatára.
A mindhárom tulajdonság, nevezetesen a tartály alatt végigfutó 2 profil, a beépített hullámtörők és a mechanikusan állítható vonórúd eredményeként az új PG II hígtrágya kijuttató tartálykocsi még erősebb és stabilabb lett. Ezek tehát gyorsabban vontathatók, ezért kijuttatási kapacitásuk is magasabb.
Hidraulikus felfüggesztésű és állítási lehetőségű vonórúd is elérhető opcióként. Ezt fel lehet használni pl. arra, hogy a tank mindig vízszintes helyzetben maradjon, így az optimálisan teletölthető. Kiürítéskor, a tank elülső végét lejjebb lehet vele engedni, hogy tovább javuljon a szivattyúhoz menő folyadékáram, ha erre szükség van. Már van ehhez egy beépített lejtés is az új PG II hígtrágya kijuttató tartálykocsik alsó vázában.
Erősebb és stabilabb konstrukció
A többi PG II járműhez hasonlóan a PG II 21 és PG II 25 is egy egyszerű, mégis robusztus kialakítású gép, mivel a tank megtámasztása két alatta teljesen végigfutó acél profillal történik. A tartály szekciókra van osztva és egy további hullámtörő rész növeli a jármű menet közbeni stabilitását, mely még részleges feltöltésnél is hatásos. Az új modellek mechanikus állítási lehetőségű vonórúddal rendelkeznek, amely lökésgátló rendszerrel rendelkezik, ami képes elnyelni a tartálykocsira ható, a talajtól, vagy a traktortól származó lökésszerű erőket. Ez hosszabb élettartamot biztosít, mivel mérsékli a futómű lökésszerű terheléseit. Ugyanakkor, a tartálykocsi vonórúdjának magassága is állítható, így a tartálykocsi mindig megfelelően kapcsolható a traktorra, nincs szükség adapterek használatára.
A mindhárom tulajdonság, nevezetesen a tartály alatt végigfutó 2 profil, a beépített hullámtörők és a mechanikusan állítható vonórúd eredményeként az új PG II hígtrágya kijuttató még erősebb és stabilabb lett. Ezek tehát gyorsabban vontathatók, ezért kijuttatási kapacitásuk magasabb.
Hidraulikus felfüggesztésű és állítású vonórúd is elérhető opcióként. Ezt fel lehet használni pl. arra, hogy a tank mindig vízszintes helyzetben maradjon, így az optimálisan teletölthető. Kiürítéskor, a tank elülső végét lejjebb lehet vele engedni, hogy tovább javuljon a szivattyúhoz menő folyadékáram, ha erre szükség van. Már van ehhez egy beépített lejtés is az új PG II hígtrágya kijuttató tartálykocsik alsó vázában.
Rugalmasabb futómű
A legnagyobb elfordulási szöget 12,5 fokról, a 15 fokra növelték. Ez csökkenti a taposási kárt a területen, mivel ez a teljes elkormányzási lehetőséget kihasználva minimális.
Az első hidak most kb. 30%-al magasabbra emelik a két új hígtrágya kijuttató tartálykocsit, így most nagyobb a hasmagasság az első hidak alatt, ami megkönnyíti a szántóföldre történi ki/be hajtást. Ezáltal a futómű sokkal rugalmasabbá vált és jobb a felfüggesztése. Egyben nagyobb vezetési kényelvet nyújt a kezelő számára.
Szivattyú torony nagyobb kapacitással
A két új PG II hígtrágya kijuttató tartálykocsit az új, kompaktabb SAMSON AGRO szivattyú toronnyal szerelték fel. A visszafolyó cső- és hidraulika tömlők be vannak építve a szivattyú toronyba, emiatt jobban védettek a sérülési lehetőségek és ütések ellen. Ez úgyszintén rugalmasabb, mint a régi szivattyú torony, és függőlegesen lefelé is kitolható, hogy a tartálykocsi melletti, földfelszín alatti tárolókba benyúlva, azokból is könnyen kiszivattyúzhassa a hígtrágyát. Például egy nagy, kerek, sátorral fedett földalatti betontárolóból. Ez azt jelenti, hogy ezek is könnyen kiüríthetők a sátoron lévő nyíláson keresztül.
Az új szivattyú-torony a normál a PG hígtrágya kijuttató tartálykocsik szivattyúinál 15%-kal gyorsabban tölt. A töltő cső keresztmetszeti felületét is megnövelték. A szivattyú-torony hidraulikát is optimalizált, annak érdekében, hogy növeljék a szivattyú kapacitását.
Azon tartálykocsik szivattyú tornyai, melyekbe hidromotoros járműkerék segédhajtás is be van építve, un. bekeverő funkcióval is rendelkeznek, mellyel vissza is nyomható a hígtrágya tartályba, ezáltal a tartályban lévő hígtrágya állaga homogenizálható, majd csak ezt követően szivattyúzzák azt be a tartálykocsiba.
„Torony visszatérés a központi állásba”
A következő szezonra egy új funkció is kérhető a PG II hígtrágya kijuttató tartálykocsik szivattyú tornyához, a SlurryMaster8000 vezérlő rendszer. Ez az un. „Visszatérés a központi állásba” funkció, amely elősegíti a szivattyú toronnyal történő gyors és biztonságos manőverezést, hogy az könnyebben visszajuttatható lehessen a tartálykocsi feltöltése után a csepegés felfogó tálcájára. Az új funkció két érzékelővel rendelkezik, melyek tartálykocsi szivattyú torony felfogó peremén helyezkednek el. Az érzékelők észlelik, ha a szivattyú torony már közelre került a tartálykocsihoz és ilyenkor mérsékeli a torony tartálykocsi felé történő mozgatási sebességét. Azt a helyzetet, amikor a szivattyú tornyot a tartálykocsi fölé mozgattuk és az már közvetlenül a csepegés felfogó tálca felett áll is érzékeli ez a két szenzor, amelyek ilyenkor egy hangjelzést generálnak a vezető számára, aki ebből megtudja, hogy a tornyot most már függőlegesen leengedve ráengedheti a csepegés felfogó tálcára, vagyis vissza a helyére, melyet követően megkezdheti a kihajtást a szántóföldre. Ez nagyon hasznos a kezelők számára, mivel elkerülhető vele a tartálykocsi, vagy a torony sérülése, ütközésük esetén.

Megnövelt kiürítési kapacitás

A PG II 21 és PG II 25 az új PG II szériájú kiürítő szivattyúval rendelkezik. Ennek kapacitása a normál PG hígtrágya tartálykocsikhoz képest 15-20%-al magasabb. Ez is már a jövőt szolgálja, mivel lehetővé teszi azt, hogy majd még szélesebb munkaeszközökkel, még nagyobb terület teljesítménnyel is kijuttatható lehessen a hígtrágya.
Könnyebben lehet hozzáférni az új PG II hígtrágya tartálykocsi kiürítő szivattyújához, szervizelés érdekében, mivel az a tartályhoz csavarozva van. A PG szériánál ez a szivattyú a tartályhoz volt hegesztve.
PG II 25 HWD-vel
A két új PGII hígtrágya tartálykocsi közül a PG II 25 hidromotoros járműkerék segédhajtással is kérhető (HWD). Sok dán vállalkozó kedveli, ha tartálykocsija ilyen HWD segéd kerékhajtással is fel van szerelve. Ezzel a tartálykocsi mozgékonysága jelentősen megnő, dombos területen, vagy nedvesebb talajon jobban használható. Lehetővé teszi a traktort is hátramentbe kapcsolva a tolatás elősegítését is, ezáltal sok olyan helyzetből is kihozható a tartálykocsi, ahol esetleg elakadna a sárban. A nyár folyamán a füvön is mérsékli a kerék szlipet.
A PG-II 25 HWD megvásárlásával ezért hozzájuthat egy olyan csúcsteljesítményű hígtrágya kijuttató/ beinjektáló tartálykocsihoz, amely nagyon gyengéden bánik a szántóföldön lévő növényekkel.
A segédhajtáson lévő szivattyú egység egy osztott hajtóművel, két szivattyúval rendelkezik, melyek hajtják a két hidromotort, valamint a töltő és szóró szivattyút. A hidromotoros segéd kerékhajtású jármű ezért gyorsabban tölt. Ez képes akár 12 m3/perces sebességgel is töltődni.
Helyzetérzékelő a 3 pontos függesztő művön
A SlurryMaster8000 vezérlő rendszerrel szerelt PG II hígtrágya tartálykocsi 3-pontos függesztő művéhez most már helyzet, vagy magasság érzékelő szenzort is lehet kérni.
A SlurryMaster8000 vezérlő rendszer opciói lehetővé teszik, hogy a kezelő konfigurálja a következőket: 1) a szállításhoz megengedett maximális 3-pontos függesztő mű magasság, 2) a 3-pontos függesztő mű beinjektáló gépre vonatkozó szántóföldi munkamélysége és 3) a 3-pontos függesztő mű helyzete a táblavégi fordulóknál.
A tényleges függesztő mű magasság látható a kijelzőn, így a kezelő láthatja, hogy az a kívánatos helyzetben van e.

Érdekes injektáló és SAP megoldások

A PG II 21 és PG II 25 is elérhető a SAMSON AGRO új injektor töltő szivattyújával is. Az injektor szivattyú technológiát széles körben használják és tesztelték Franciaországban és Németországban. A SAMSON AGRO injektor töltő szivattyú hatékony, karbantartás-mentes és gazdaságos, mind a beszerzés, mind a használat tekintetében. Ellentétben a piacon megtalálható más vákuum rendszerekkel, a SAMSON AGRO injektor fenntartja teljes élettartamában a magas teljesítményét, mivel nincsenek benne kopó elemek, melyek elhasználódnának, vagy cserélendő alkatrészek. Ez egy úgynevezett „Inline” injektor. Minimalizálja az áramlási veszteségeket és a vákuum kialakulását optimalizálja. A rendszer egyszerűsége és megbízhatósága következtében igen jól lehet kezelni vele nehezen szivattyúzható anyagokat is. Ez a szivattyúzási technika más iparágakban már jól ismert.
Az új feltöltő kar megoldásokkal (SAP 1 Mk2 és SAP-2) a kijuttató tartálykocsi hígtrágya szállító tartálykocsis kamionhoz dokkolható, vagy más dokkoló tölcsérrel rendelkező tárolókhoz is, mint pl. az istálló alatti tartályokhoz, de dokkolási lehetőségekkel rendelkező felszíni tárolókhoz, vagy tömlős csatlakozású tároló konténerekhez is csatlakoztatható. Ezek a Dánia és Németország északi részén általánosan használt hagyományos szivattyú tornyokhoz képest rendkívül rugalmas és gazdaságos szivattyúzási és töltő megoldások.
A PG-sorozatot már nem értékesítjük.
A PG II 21 és PG II. 25 bevezetésével SAMSON AGRO úgy döntött, hogy leállítja a PG hígtrágya kijuttató tartálykocsik gyártását.
A PG-25 bizonyult az idő távlatában a cég legnépszerűbb termékének. Több mint 1000 PG 25 járművet gyártottunk. Ezeket a SAMSON AGRO 2000 decembere óta gyártotta. 2000-ben SAMSON AGRO négy vállalat egyesítésével átalakult, melyek a JOS Langa-ban, a SAK Løgstør-ben, a Brønderslev UM és aSamson Tange-ben.
Az első SAMSON AGRO PG 25 hígtrágya tartálykocsit Poul S. Poulsen-nek értékesítettük, Hurup-ban, a Maskinhandler Indkøbsringen (MI) által és a mezőgazdasági gépkereskedő J. Hundahl Thisted közreműködésével. Aki - egy kis szünet után - idén februárban, ismét SAMSON AGRO márkakereskedő lett.
2013-as bevezetésük óta a PG II hígtrágya kijuttató tartálykocsik csendben nyerték el a PG járműértékesítéseket, mind külföldön, mind itthon. Ez csak annak köszönhető, hogy a PG II sorozat kifejlesztése nagyrészt a SAMSON AGRO vásárlói hígtrágya kijuttató tartálykocsival szemben támasztott igényei figyelembevételével történt, melynek szerves folytatása egyben a jövő záloga is.
Valkon 2007 Kft. 6000 Kecskemét, Mindszenti krt. 55. Tel.: +36-76-579-008 Fax.: +36-76-579-009
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE: http://www.valkon.hu/gepertekesites/samson/samson-pg-sg-higtragyakijuttato-tartalykocsik/

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Univerzális alkalmazás

  Univerzálisan alkalmazható a tökéletes terepemelkedésre: A gyakorlás...

Bővebben...

Gyógynövény alapú...

Jól szerepeltek a kísérletekben a Dr. Bata gyógynövény alapú...

Bővebben...

Talajlazítás-szükséges...

Talajlazítás-szükséges a jó terméshozamhoz!FOLYAMATOSAN TARTSUK FENN AZ...

Bővebben...

Önitató szaküzlet

Az Önitató Kft. 1993 óta áll az állattartók szolgálatában. Vállalkozásunk az...

Bővebben...

Legjobb talaj

Legjobb talajA talaj a mezogazdaság és az erdészet alapja és a világ...

Bővebben...

Bővitse az alkalmazási területet

MULTILINE koncepcióA MUTILINE koncepcióval a PÖTTINGER egy igazán sokoldalú...

Bővebben...

Ön már felkészült...

Önök már felkészültek a nyári melegekre?Nyári kihívások a termelésben:...

Bővebben...

Mérgek helyett...

„Mérgek helyett gépek…?” Ez a hatásvadász rövid mondat, jól hangzó szlogen...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK