Egy vetőgép - többféle növényre

2019. március 25. hétfő
Oláh Margó
100662


A hazai földeken hamarosan induló vetési szezonban újabb 90 Tempo vetőgép bizonyíthatja a nagy menetsebesség mellett is páratlan precizitását.
A 2018-ban értékesített Tempo vetőgépek hazai piaci részaránya 43% volt (VDMA statisztika, 12 gyártó adatai alapján). Tudjon meg

Páratlan precizitás nagy menetsebességgel
A Väderstad Tempo a szemenkénti vetőgépek új generációja, mely páratlan precizitásra képes a hagyományos vetőgépekre jellemző vetési sebesség kétszerese esetén is. A Tempo a hagyományos és a csökkentett menetszámú talajművelési technológia esetén éppúgy kiválóan teljesít, mint akár direktvetésben.

Új generációs magadagoló egység
A Tempo lelke az egyedi Gilstring magadagoló egység, amely a nagy vetési sebesség esetén is páratlan precizitás letéteményese. A tények hátterében az áll, hogy a Tempo a magadagolótól egészen a talajig végig kontroll alatt tartja a magok mozgását. Ennek köszönhetően sem a vibráció, sem pedig a lejtésszög megváltozása nem befolyásolja a vetőgép pontosságát.

Három dimenziós pontosság
A Tempo hossz- és keresztirányban, valamint vetésmélység tekintetében is verhetetlen pontossággal rendelkezik.
1. Hosszirányú egyenletesség - pontos tőtávolság a sorban lévő magok között
2. Vetésmélység - minden egyes mag azonos mélységbe kerül
3. Sorról sorra – mag-, műtrágya-, valamint mikrogranulátum-adagolás soronkénti lezárása

PowerShoot – A sebesség nem tényező többé

A hagyományos szemenként vető gépek esetében a magok gravitációs úton jutnak el az adagolótól a magvezetőcsövön át a talajig. A sebesség növelése esetén fellépő vibráció miatt a magok többször nekiütköznek a magvezetőcső falának, így a magadagolás elveszti pontosságát.
Ez az, amiben a Tempo - nyomott levegős adagolási rendszerének köszönhetően - kitűnik a többi vetőgép közül.
Az ún. PowerShoot magadagolási rendszernek köszönhetően a nyomott levegő – a gravitációt kizárva - végig kontroll alatt tartja a magokat egészen a magárokig, ezért a sebesség többé nem tényező a Tempo számára.


A pontosság eredménye

A nagy sebességű vetés magasabb szintre való emelése a kihagyások és a kettős vetések gyakoriságán múlik. A kihagyás értelemszerűen kevesebb számú termőnövényt jelent a betakarítás idejére, ami mindenképpen terméscsökkentő tényező. A kettős vetés szintén korlátozó tényező, hiszen az egymáshoz túl közel lévő növények versenyeznek a napfényért, a tápanyagért, ami egyenetlen fejlődést és terméscsökkenést okoz. A kihagyást több külső tényező idézheti elő, a kettős vetés viszont mindig a vetőgép hibája. A Tempo vetőgéppel minden egyes növény kelése és fejlődése számára azonos feltételeket teremthetünk. Egyenletes tőtávolság azonos fejlődési feltételeket teremt minden egyes növény számára, ami segíti a maximális termőképesség kihasználását.

Kiváló számos növényhez
A változtatható rugóterhelésű nyomókerékből, valamint a 7 különböző helyzetbe állítható zárókerékből álló aprómagvető-készlet kiváló eredményeket biztosít aprómagvú növények, mint pl. a repce és a cukorrépa vetésekor.
Mindez magasabb termésátlagokat eredményez és lehetővé teszi a vetőgép mind jobb kihasználhatóságát.


Egy vetőgép – többféle növényre

Kukorica, cukorrépa, szója, napraforgó, repce, gyapot, cirok és még néhány növényfaj azok közül, amelyek kiváló pontossággal vethetők a Tempo vetőgépnek köszönhetően. Az állítható sortávolságnak és a különféle beállításoknak köszönhetően a Tempo vetőgép nagyfokú rugalmasságot biztosít a gazdálkodók számára, ami hatékonyság növelést és költségcsökkenést eredményez. A magtárcsák cseréje másodpercek alatt elvégezhető szerszámok használata nélkül.

Az elektromos hajtás növeli a pontosságot
A magadagolókat villanymotorok hajtják, lehetővé téve, hogy szabálytalan alakú táblák vetésekor az egyes vetőkocsik lekapcsolásával elkerüljük a rávetést.
Az elektromos motorok alkalmazásával lehetővé válik az, hogy az egyes vetőkocsik eltérő magrátával vessenek, ami lényeges szempont vetőmagelőállítás során. Az elektromos magadagolás alkalmazásával elkerülhető a kerekek csúszásából és/vagy a lánchajtás kopásából, meghibásodásából eredő pontatlanság.

Művelés nélkül vagy hagyományosan
A Tempo maximális 325 kg-os csoroszlyanyomása lehetőséget ad a vetőgép széles spektrumban való alkalmazására a talajtípustól és a talajelőkészítés körülményeitől függetlenül.
A munkaszervezés szempontjából hektikus időszakokban és/vagy a talajnedvesség veszteség hatékony csökkentése érdekében akár direktvetésben is használhatjuk a vetőgépet.
A tartós vázkialakítás és a hatékony sortisztítók is garantálják a vetőgép eltérő feltételek melletti használhatóságát.
TUDJ MEG TÖBBET:    https://www.vaderstad.com/hu/szemenkenti-vetes/tempo-szemenkenti-vetgepek/?fbclid=IwAR1PZenjePNkOQRw1XafcS4QDOYVjfk1pXKRi5L_LImCXnavVPdUkw3O-d0

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Mi mindenre lehet használni sátrainkat?

15 éves tapasztalat birtokában!A Gravetti Kft.-t Tatár Kálmán kollégánk hozta...

Bővebben...

Fejlődve és tanulva

Az Sz-Agro 2007 Kft. 2007 év elején alakult cég. A gépek telephelyét...

Bővebben...

A HEKTÁR Nagyágyúk

A HEKTÁR Nagyágyúk podcast egyfajta különkiadását "Közönségtalálkozó" néven a...

Bővebben...

Az ország első lombikborjai

Megszülettek az ország első „lombikborjai”, Campus Cili, Campus Csongor és...

Bővebben...

A Gruberek sokoldalúsága

A talajművelés feladata a talaj termékenységének a fenntartása, illetve...

Bővebben...

A mobil tárolás új korszaka

Nálatok is el kellene választani a síktárolóban a felületeket?Jön az aratás,...

Bővebben...

Erdészeti berendezések...

Erdészeti berendezések a professzionális fakitermeléshezGyakorlati...

Bővebben...

A megelőzés

A megelőzés a legfontosabbA madárinfluenzát egy külső környezeti hatásoknak...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK