Kertészeti gépkínálat

2019. április 12. péntek
Oláh Margó
101059

Cégünk, a békéscsabai székhelyű Alfa-Gép Kft 1996-óta van jelen a mezőgazdasági gépkereskedelem piacán.
A gépészmérnök alapító-tulajdonos a cég megalapítását megelőzően is a szakmában dolgozott: az Alfa-Gép Kft.-t több mint egy évtizedes műszaki vezetői tapasztalattal alapította meg.
Cégünk kezdetektől fogva a mezőgazdasági erő-és munkagépek széles termékpalettájával igyekszik ügyfelei igényeire optimális megoldást kínálni. Az általunk forgalmazott szántóföldi növénytermesztés, állattartás, erdészet és kommunális feladatok ellátására kifejlesztett gépek széles termékportfóliója mögött hazai és nemzetközi gépgyártók állnak, melyhez évtizedes partnerkapcsolat fűzi az Alfa-Gép Kft.-t. Számos márkának (Güttler, Sfoggia, Fliegl, HE-VA) régiós képviselői vagyunk.
Ha kertészeti gép, akkor Alfa-Gép!
Egyedi profilunk a kertészeti gépek forgalmazása. Cégünk közel két évtizede a kertészeti gépek speciálistája a magyar piacon. Az Alfa-Gép Kft. elsők között jelent meg a 90-es évek közepén a magyar kertészeti géppiacon és járult hozzá a kertészetekben alkalmazott addigi kézi művelésből a gépi technológiára való átálláshoz, és biztosított ehhez megfelelő talaj előkészítő, ágyáskészítő, vető és palántázó, valamint betakarító gépeket. Az olasz Fedele gépgyártó cég kizárólagos magyarországi forgalmazójaként egyedi kertészeti gépkínálattal rendelkezik az Alfa-Gép Kft. Az új piaci elvárásoknak megfelelően 2011-ben az Alfa-Gép Kft. termékpalettája a világ élvonalában járó spanyol J.J.Broch gépgyártó fokhagymatermesztésre kifejlesztett termékeivel bővült. A J.J.Broch cég kizárólagos magyarországi és régiós képviselőjeként a fokhagymatermesztéshez a teljes technológia gépsort kínáljuk: a vetéstől a betakarításon át a fokhagyma élelmiszeripari feldolgozásáig.
A hagymagépsor újabb kiegészítéseként 2013-ban kertészeti gépkínálatunkban megjelentek a masszív, holland gyártmányú Holaras vöröshagyma-betakarító gépek.
Kertészeti gépek (Zöldség- és gyümölcstermesztés gépei)
Talajművelés gépei, Palántázás gépei, Betakarítás gépei, Egyéb kertészeti gépek
Fokhagyma-, hagyma- burgonyatermesztés gépei
Fokhagymatermesztés gépei, Hagymatermesztés gépei
Burgonyatermesztés gépei
Talajmaró-ágyáskészítők, fóliafektetők segítik talajművelési munkáját.
FEDELE MIXER ágyáskészítő
A gép alkalmas a növényi maradványok és a talajfelszín egy menetben történő elmunkálására, továbbá a sík és a bakhátas ágyás elkészítésére is. Hidromotorral is!
A talajmaró tengelyén csavarvonalban elhelyezett speciális kapák több rétegben aprítják a talajt, hogy egyenletes és jó vízáteresztő ágyást állítsanak elő. A morzsalékos, levegős talaj optimális magágyat biztosít a palánták szárbaszökkenéséhez. Egy menetben több, párhuzamos munka elvégzésére is alkalmas a gép, amelyhez talajfertőtlenítő szerek vagy műtrágyák célzott kijuttatására és bedolgozására speciális eszköz is kapcsolható.
A gépre illesztett függesztőberendezés segítségével szintén egy menetben végezhető el a fólia lefektetése, az FF-1400-as fóliafektető géppel, amely által fektetett fólia megfelelő hőt biztosít a fóliába ültetett palánták megerősödéséhez, továbbá csökkenti a gyomok elszaporodását is, és egyensúlyban tartja a talaj vízháztartását. Az öntözővíz és a tápoldat kijuttatását biztosító csöpögtető szalag fektetése is egymenetben történik.
COSMECO B1, B1 special, B20 állítható ágyáskészítő
A korábban előkészített talajra használhatóak a talaj átdolgozását és ágyáselőkészítését végző Cosmeco gépek. Zöldségnövények, különösen spárga és a szamóca talajának előkészítésére szolgálnak az ágyáskészítők. Két oldalrotor vágja le a talajt, és lágy és kompakt ágyat hoz létre trapéz alakkal. Csöpögtető cső fektetővel, mikrogranulatumszóróval, fólaifektetővel is felszerelhető a gép, s mindezek az ágyáskészítővel egy menetben történő működtetése lehetséges.
COSMECO B10 kompakt ágyáskészítő
B10 ideális megoldás fóliasátrak alá, de szabadföldi termesztéshez is ideális.
A gép jól kalibrált, fix ágyakat készít spárgának, szamócának, bogyósoknak és más zöldségeknek is. Csöpögtető cső fektetővel, mikrogranulatumszóróval, fólaifektetővel is felszerelhető a gép, s mindezek az ágyáskészítővel egy menetben történő működtetése lehetséges.
Kompakt modellként a B10 csak magasságban állítható, szélessége pedig fix. Igény szerint erősített késekkel, kötött talajra.
COSMECO B70 ágyáskészítő spárgára

COSMECO B12 állítható ágyáskészítő

A B12 ágyáskészítő ideális megoldás a nedves talajok megmunkálásához, zöldségfélék (különösen spárga és szamóca) ágyáselőkészítéséhez. A széles kerete és az egyenes kések megtartják a talaj szerkeszetét, problémamentesen létrehozva az akár 55 cm ágyásmagasságot is. Igény szerint erősített késekkel, kötött talajra.
HORTECH AF SUPER talajmaró-ágyáskészítő
Ugyanabban az időben lehetséges 2-3 AF Super gépek együttműködtetése, amelyek az összecsukható vázú AIRONE modelre vannak szerelve, amelyen kerekek is találhatóak.
LE igény: 160/180 LE.
Előny: Nagyon jól előkészíti a talajt a vetéshez, ültetéshez. A jó vízelvezetés lehetővé teszi, hogy a talaj a növény fejlődéséhez elegendő vizet tartson meg.
Eredmény: egységes és korai termés.
Kiegészítők: Műtrágyaszóró, Mikrogranulátumszóró, Hidraulikus és mechanikus tömörítőkerekek, az egy vagy a több ágy kialakítására, ágyáskészítő az egy vagy több ágyás kialakításához, Lyukasztást végző kerekek, amelyek megmutatják, hogy hová kerüljön a növény, Homorú henger a domború ágy kialakításához.
HORTECH AI MAXI ágyáskészítő-kőzúzó
A gép kiváló munkája garantált a csupán egy rotor által, amely hátrafelé irányuló forgást végez és nekidobja a köveket és a nagyobb rögöket az acélrácsnak, amely megszűri azokat és eltemeti azokat a 10-20 cm mélyen a réteg alatt. Ezen művelet révén a talaj puhává, könnyűvé és jól rétegeltté válik, mentes a felületi szerves maradványoktól. A gép képes sima talajfelszínt vagy ágyást is készíteni. Használható nem csak a kertészetben, hanem az udvari-kerti munkáknál is. Lehetséges ugyanabban az időben 2-3 gép működtetése is, amelyek az összecsukható vázú AIRONE modelre vannak szerelve, amelyen kerekek is találhatóak. Leerőigény: 160/180 LE.
BT-B bakháthúzó gép
A bakháthúzó gép két munkaszélességű változatban keszül. Típustól függően a szántott talajon 1, 2, 3, illetve 4 bakhát egyidejű készítésére alkalmas. Szabványos hárompont függesztéssel az üzemeltető traktor hátsó függesztőszerkezetére szerelt.
A rotor a gép teljes munkaszélességében lazítókésekkel szerelt. A vázszerkezethez oldható kengyelkötéssel csatlakozik a bakháthúzó egység.
A nyitóelemek cserélhetők, átrendezhetők, a kívánt sortávnak és a sorok számának megfelelően.
A rotor által fellazított földből a nyitóelemek kialakítják a bakhátakat, amelyek végső profilját a profilozó henger adja meg.
Speciális függeszőszerkezettel a bakhátkészítéssel egy menetben aprómagvetés, palántaültetés, vagy fóliafektetés is elvégezhető, valamint granulátumszóróval is felszerelhető.
Néhány Példa a BT-2B és a BT-4B típusú bakháthúzó géppel készíthető változatos méretű és alakú bakhátakra, ágyásokra:
Széles ágyás
Hasznos szélessége általában 45-75 cm, magassága 25 cm, de ettől eltérő is lehet. Ikersoros palántázáskor a fenti méreteket ajánljuk, célszerűen kiegészíthető fóliatakarással, és csepegtetőcsővel.
Ajánlott kultúrák: Dinnyefélék, uborka, paprika, paradicsom, földieper, fejes saláta, málna, szeder.
Kettős bakhát
A fenti méretekkel ajánljuk olyan zöldnövényekhez, amelyek nem igényelnek fóliatakarást. Egymenetben készíthető vele aprómagvetés, és talajba helyezhető csepegtetőcső fektetés.
Ajánlott kultúrák: Sárgarépa, zeller, petrezselyem, paszinák, burgonya.
Hármas bakhát
Elsősorban közepes hosszúságú gyökérzöldség fajtákhoz ajánlott közepesen kötött, vagy laza talajokon. A kettős bakháthoz hasonlóan aprómagvetéssel kombinálható.
Ajánlott kultúrák:Sárgarépa, petrezselyem.
B20 ágyáskészítő munka közben (szamócás)      https://alfa-gep.hu/index.php?route=product/category&path=1_11_273_276         
Cégvideó: https://www.youtube.com/watch?v=cZswKmiWn_A&feature=youtu.beCosmeco   
Alfa-Gép Kft. 5600 Békéscsaba, Szarvasi út 84.   0036 66 447 909     Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
     

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

A sokoldalú művelőeszköz

A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható...

Bővebben...

Betakarítás után, tarlóápolás

A talajművelés feladata a talaj termékenységének a fenntartása, illetve...

Bővebben...

Gumiabroncs-nyomásszabályozó

Gumiabroncs-nyomásszabályozó rendszerek a mezõ- és erdõgazdálkodók...

Bővebben...

A Gruberek sokoldalúsága

A talajművelés feladata a talaj termékenységének a fenntartása, illetve...

Bővebben...

Környezet-hatékony technológia

Omikron ORS FM sorközművelő tápkultivátor, mely...

Bővebben...

Újabb lépések...

Újabb lépés a fenntarthatóság felé: a magyar háztartások egyre kevesebb...

Bővebben...

Piros hetes...

Piros hetes, ami mindent visz, vagyis "ELHO" a zúzók gladiátoraiAmikor valóban...

Bővebben...

Kihagyhatatlan...

Legyen Ön is boldog tulajdonosa egy NAS 6 soros napraforgó-betakarító...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK