Egy munkaeszköz sokoldalúsága

2019. május 30. csütörtök
Oláh Margó
101200


A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható tárcsás talajművelő eszköz. A mellső művelőeszközök, a tárcsák, valamint a tömörítő hengerek széles választékának köszönhetően a Carrier képes megbirkózni a modern talajművelés összes kihívásával, az ultrasekélytől a mélyművelésig. A munkaeszköz sokoldalúsága csökkenti a szükséges menetszámot, ezáltal a hektárra eső művelési költséget, ugyanakkor a lehető legjobb csírázási és kelési feltételeket teremti a soron következő növényállomány számára.
A sokoldalúság
A Carrier XL 425-625 vontatott, 4,25-6,25 méter munkaszélesség tartományban rendelhető, 510 vagy 610 mm átmérőjű tárcsával rendelkező munkagép.
Nagyobb művelési mélység
A Carrier XL 510 vagy 610 mm átmérőjű tárcsákkal szerelhető fel. Az 510 mm-es tárcsák körüli nagyobb hely egyben nagyobb átömlési keresztmetszetet is jelent, míg a 610 mm-es tárcsával elérhető nagyobb munkamélység különösen nagy mennyiségű szármaradvány - mint például kukorica esetén - előnyös.
A tárcsa átmérője alkalmassá teszi a Carrier XL 425-625 rövidtárcsákat mélyebb művelésre és/vagy nagyobb mennyiségű szármaradvány bedolgozására. A változtatható tárcsaszög teszi igazán sokoldalúvá a munkagépet.
A MultiSet a sokoldalúság kulcsa
Az ún. MultiSet tárcsaagynak köszönhetően a tárcsák szöge három fokozatban állítható, 11 és 17 fok között, ami megteremti a munkamélység és a művelési intenzitás közötti összhangot.
Így biztosított a tökéletes szármaradvány aprítás a sekély művelés során, valamint a könnyű talajba hatolás nagyobb munkamélység esetén.
Könnyű beállítás
A maximális munkamélységet a munkagépen állítjuk be, míg a köztes módosításokat az erőgép hidraulika rendszerével hajtjuk végre a traktor fülkéjéből. Az optimális aprító és talajművelő hatás elérése érdekében az első tárcsasor oldalirányban eltolható egy csavarorsó segítségével.
Járókerék vagy tömörítő hengersor
A Carrier XL 425-625 munkagépek szállításra használatos kerekei munkahelyzetben is leengedhetők, ami segíti a rövidtárcsa manőverezhetőségét.
A táblavégi fordulókban a gép a tömörítőhengeren és a járókerekeken egyaránt meg tud fordulni. A járókerekek akkor is leengedhetők, amikor kissé nyirkosabb a talaj, vagy amikor sekélyebb művelésre van szükség. A járókerekek segítségévél könnyű a tábla sarkainak megművelése is.
Állítható szárnynyomás
A Carrier XL 625 modell hidraulikusan változtatható szárnynyomással készül, ami biztosítja az azonos talajművelő hatás elérését a teljes munkaszélességben.
Szárrendező az egyenletes szárterítés érdekében
A széles vágóasztallal rendelkező kombájnok egyenetlenül terítik a szármaradványt, ami a soron következő növényállomány eltérő kelését eredményezheti. A szárrendező felszerelésével a Carrier nem csupán aprítja, de egyenletesen el is oszlatja a növényi maradványt, mely így táblaszinten hasonló kelési feltételeket teremt a következő növény számára.

CrossCutter Knife - széleskörű használhatóság
A CrossCutter késes hengerrel felszerelt Carrer XL 425-625 a szármaradványt egyidőben a haladási iránnyal párhuzamosan és arra merőlegesen is aprítja, mindez felgyorsítja a talajba lejátszódó bomlási folyamatokat.
A késes henger zöldtrágya növény állományának felszámolásában is kiválóan használható. Az aprómagvú növények, mint például a repce árvakelés csírázása is stimulálható az ultrasekély művelésnek köszönhetően.

CrossBoard Heavy – hatékony talajegyengetés
A CrossBoard Heavy hidraulikus simító páratlan porhanyító és felszínegyengető eszköz. A kettős működésű stabilizáló rúd fokozza a talajegyengető képességet.
A CrossBoard simító ún. Master and Slave hidraulika rendszere az egyengető sor egyes szekcióinak helyzetétől függetlenül ugyanazt a talajművelő hatást biztosítja a teljes munkaszélességben.

Könnyű szállíthatóság
A Carrier XL 425-625 szélessége szállítási helyzetben nem haladja meg a 3 métert.
A szállító kerekek hidraulikus felfüggesztése biztonságos közúti közlekedést tesz lehetővé és egyben csökkenti a gépet ért erőhatások mértékét.
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE: https://www.vaderstad.com/hu/talajmveles/rovidtarcsak/carrier-xl-425-625/
Vaderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék Összekötő út 1. +36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

A Väderstad 550...

A Väderstad 550 millió euró forgalmat ért elA Väderstad, a világ egyik vezető...

Bővebben...

Tejtaxi

A mobil tejkiosztó kocsik előnyei a vödrös borjúitatásban A tejtaxi...

Bővebben...

Mobil ágaprító

T 73 traktorüzemű mobil ágaprítókAz RT 73 R kézi adagolású és RT 73 H a...

Bővebben...

Kötött talajok műveléséhez

Väderstad bemutatja a kötött talajok művelséhez szánt, új Marathon 15/25...

Bővebben...

Tudatos vásárlás

A program nem mai keletű, de aktuális  Ajánlom mindenki...

Bővebben...

Megelőzhető...

Megelőzhető kampányt indított a Nébih az Élelmiszerbiztonsági Világnap...

Bővebben...

Repce vetőmag

Repce vetőmag (fajta, hibrid) kiválasztásának szempontjai A vegyszer...

Bővebben...

Borjak téli takarmányozása

Borjak téli takarmányozása és menedzsmentjeDr. T. Turner, Josera CalfCareA...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK