Légáramos és modulos tisztítók

2019. augusztus 28. szerda
Oláh Margó
127559

Légáramos tisztító
A GRLT rotációs légáramos tisztító alkalmas a betakarított szemestermények (gabona, kukorica, olajos magvak) szennyeződéseinek levegőárammal való tisztítására. A berendezés a légáramlás és porleválasztás elvén működik.


A berendezés tartozéka a szélszekrény a légleválasztóval és garat adagolóval.
tisz A fogadóba hulló tisztítandó mag a garat adagolón keresztül a szélszekrénybe kerül. A kúpos kialakítású szélszekrénybe oldal irányú bevezetéssel kerül a garattérből a termény. A mag tisztítása, a léhától, szár-levél daraboktól és portól való szétválasztása a rotációs terítő forgó mozgása segítségével a szélszekrényben valósul meg. A szélszekrénybe a levegő a rotációs terítő alatt szívó ventilátor hatása által tud beáramlani. A levegőáram teljesen átöblíti a rotációs terítőn áthulló termény áramot. Ennek következtében a magban lévő, annál könnyebb és lebegő tisztátalanságot az átáramló levegő kiszívja.A beáramló levegő mennyisége a szélszekrény kúpos kialakítású falának rés szélességével fokozat mentesen állítható. A ventillátorból kiáramló és a tisztátalanságot tartalmazó levegő a porleválasztó ciklonba kerül. Az áramlás intenzitása pillangó szeleppel állítható.
A mag tisztítása a szélszekrényben a rotációs terítő fölötti részen és a függőleges légcsatornában valósul meg. Az elszívott szennyeződés és por a ciklonba (légleválasztó) kerül leválasztásra. A por és szennyeződés kiadagolása a ciklon alján felszerelt cellás adagolóval történik.
Modulos tisztítók
A tisztító etetése az egyenletes terítıdés érdekében adagoló dobbal történik. Az adagoló dob kiválasztja a nagymérető szennyezıdéseket. Az adagolón, valamint a kitárolócsatornán átáramló terményen keresztül elszívó ventilátor szívja át a levegıt. Az elsıdleges levegı ülepítı elszívó-csatornából csiga távolítja el a szemetet. A ventillátoron keresztül kiáramló levegı általános esetben egy csatolt ciklonon (ülepítı) keresztül áramlik a szabadba. A keretrendszer két rostaszekrénybıl áll. Azon belül 1 sor törtszem rostából (2 rostaelem) és egy sor (2 rostaelem) por rostából áll. A két rostaszekrény párhuzamosan üzemel. Egyenletes etetésüket áramosztó biztosítja. A rosta gumigolyós tisztítású. A vázszerkezet acélból, a rostaszekrények fa rétegelt-lemezbıl készülnek.A tisztítási teljesítmény száraz (14% nedvességtartalom) 800kg/m3 térfogatsúlyú 95% tisztátalanságú búzára vonatkozik.
A tisztító etetése az egyenletes terítıdés érdekében cellás adagolóval történik. Az adagolón, valamint a kitároló-csatornán átáramló terményen keresztül elszívó ventilátor szívja át a levegıt. Az elsıdleges levegı ülepítı elszívó-csatornából csiga távolítja el a szemetet. A ventillátoron keresztül kiáramló levegı általános esetben egy csatolt ciklonon (ülepítı) keresztül áramlik a szabadba. A keretrendszer egy rázóasztalból egy sor rövid rostahosszú (1 rostaelem) rögrostából 1 sor törtszem rostából (2 rostaelem 1 sorban) és két sor (2×2 rostaelem 2 sorban) por rostából áll. A két sor porrostára az egyenletes eloszlást, termény áram osztó biztosítja. A rosta gumigolyós tisztítású. A vázszerkezet acélból, a rostaszekrény laminált fából készül.A tisztítási teljesítmény száraz (14% nedvességtartalom)800kg/m3 térfogatsúlyú 95% tisztátalanságú búzára vonatkozik.
SC típusú univerzális-modulos-tisztítóModern design porbiztos, egyszerűen nyitható ajtókkal – Robosztus keret építési mód, a hosszú élettartam érdekében – Egyszerű kezelés és beállítás – Gyors tisztítás és átállíthatóság más minőséghez, más treményfajtához – Kiváló tisztítási eredmény minden terményfajtánál – Univerzális adagoló elő- és finomtisztításhoz – Megszívórendszer távozólevegős, vagy forgatottlevegős kivitelben – Nagy hatékonyságú be- és kifolyási tarár, az egzakt levegővel történő szortírozáshoz – Rostarendszer 3 vagy 4 rostafekvéssel, variálható rostadiagram – 5 különböző rostaszélesség 1000-2000 mm – Gumigolyós rostatisztítás, hatékony, karbantartást nem igényel – Rostaszekrény falaminátból, halk működés – Excentermeghajtás ellensúlyos tömegkiegyenlítéssel – A meghajtás optimálisan kiegyensúlyozott, nagyon alacsony dinamikus terhelés.
4 Hungar Agri-Tech Kft.
7622 Pécs, Rákóczi út 46. 1. emelet 21. Tel.: (36) 72 511 600; Fax: (36) 72 511 601; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
MŰSZAKI ADATOK ÉS KÉPEK: http://www.4hungar.hu/termekek/tisztitok/

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Regisztrálja használt...

Használt Väderstad munkagépet vásárolt? Nagyszerű! Ha regisztrálja...

Bővebben...

Díjat kaptunk

Hazai Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában Omikron Kft. - ORS-6/3 FM...

Bővebben...

Skandináv technológia...

Skandináv technológia, skandináv minőség! Az ELHO a világ számos országában...

Bővebben...

Állati jó megoldás

Hatagro CsoportA baromfitartásban használt takarmányozási rendszernek nagyon...

Bővebben...

Ritka jó vétel

  Itt egy ritka jó vételi lehetőség, aki nagyobb bozótirtó lánctalpas...

Bővebben...

Betakarítás és szárzúzás egy menetben

Az OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. 1993-ban alakult, 100 %-ban...

Bővebben...

Minőségi lazítók az Omikrontól!

Az OMIKRON KFT 1990. november 22-én lett alapítva, 100% - ban magyar családi...

Bővebben...

A hazai beruházási intézkedések

A közös agrárpolitika intézkedéseinek bemutatása III.A következő hetekben...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK