Erdészeti gépekben utazunk

2020. április 24. péntek
Oláh Margó
102913

Erdészeti gépekben utazunk

A cég már több mint 25 éve működik a piacon, 13 éve szlovákiai székhellyel, Hunduna s.r.o. néven. Célirányosan kezdtük el az erdészeti gépeket behozni Magyarországra, mert, azt láttuk, hogy ez a terület még nincs lefedve, ellentétben a mezőgazdasági gépek piacával. Az évek alatt aztán a kínálatunkat folyamatosan próbáltuk bővíteni az ügyfeleink igényei és tanácsai szerint.
Az erdészeti területen bozótírtókkal, tuskó- és kőmarókkal, útalap előkészítőkkel, mélyszántó ekékkel, tárcsákkal, altalaj lazítókkal, cölöpverőkkel, kérgezőkkel, rézsűkaszákkal, padkakaszákkal, árokmarókkal, réselőkkel, pásztázókkal, valamint csemeteültető gépekkel állunk az ügyfeleink rendelkezésére.
Ezután a kínálatunk bővült és immár mezőgazdasági szereplőket is kiszolgálunk, de ezen a területen is csak olyan gépekkel és eszközökkel, amiket más kereskedők nem tartanak vagy nem egész gépsor technológiákként. Gondolok itt a dió-, a mogyoró-, a mandula-, alma és a gesztenye-betakarítógépekre, illetve a szőlőültetvényekbe és gyümölcsösökbe kínálunk még különböző egyedi és érdekes adaptereket, kézi gyümölcs felszedőket, ernyős – rázós, talajról felszedő, a fáról leszedő futó szalagos, traktorra szerelhető vagy önjáró autonóm emelő kosaras begyűjtési rendszereket. A mulcsozó adaptereink a pótkocsira kifújós, bálákat készítő vagy tartályba begyűjtő változatúak. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy amit a természet ingyen ad, azt ne pazaroljuk el, hanem jól hasznosítsuk a továbbiakban.
Akár kazántüzelésre, parkok lefedésére vagy komposztba kerüljenek. MI Tehát nem a fősodorban működünk, hanem a réspiacokra fókuszálunk. Folyamatosan figyeljük a piaci új igényeket és a nemzetközi kiállításokon megjelenő új és hasznos megoldási lehetőségeket.
Emeljünk ki néhány gépet, és beszéljünk ezekről részletesebben.
Fontosnak tartom, hogy az erdészeti gépekre külön kitérjünk, mert ebben a kategóriában ismertek meg bennünket leginkább a magyar, a szlovák és az erdélyi piacokon. Ezek a gépek sok szabadalommal, technikai újításokkal rendelkeznek, amikkel kivívták a hazai és nemzetközi piac elismerését. A vevők is érdekeltek a haszonban, azaz szeretik a megbízhatóságot, és azt, ha a gépek kevesebb idő alatt szebb és több munkát tudnak elvégezni.
A tuskók megsemmisítésére egy olyan rendszert kínálunk, ami tuskó- és talajmaró is egyben. Teljesen megsemmisíti EGY MENETBEN a tuskót és a földben maradt gyökereket, hogy azonnal lehessen a facsemetéket ültetni. Nem szükséges a műtrágya használata, mert a növényi vitamin földben maradása és az összeaprított növényi hulladék komposzttá érése garantált. Itt szintén biztosak lehetünk abba, hogy a gép anyagi költségében és munkafolyamatokban megtakarításokat érhetünk el.
 
Amint azt már említettem, fontos az életünkben és a munkánkban is a mindenkori megújulás, mert mindig lehetünk még jobbak. A mostani új témánk, amit hasznosnak látunk az eddigi ügyfélkörünknek és az újaknak, azon emelő kosaras rendszerek, amiket nem csak platóra, hanem traktorokhoz is lehet csatlakoztatni, valamint pick-up rendszerő terepjárókra vagy utánfutókra is felszerelhetők. Az emelőkosár segítségével sikerül a magas fákat megmetszeni vagy a villanyvezetékek köré felnövő ágakat levágni. A karácsonyi vagy ünnepi disz világításhoz is használhatóak.

Milyen tendenciák figyelhetők meg jelenleg a piacon?
A változás folyamatosan jelen van. A bozótirtó és tuskómaró adaptereknél eddig a traktoros meghajtás volt a népszerűbb, de jelenleg megfordultak az igények a hidraulikus meghajtás irányába. Sokan elindultak a magasabb kategóriás lánctalpas és távirányítós bozótirtók irányába is.

Ennek két oka van. Egyrészt, az építőipar leállásával felszabadult az ott előszeretettel használt hidraulikus alapgépek, árokásók, homlokrakodók és ezekkel az adapterekkel kibővülhet a tevékenységi körük. Másrészt a felhasználók úgy tartják, hogy a hidraulikus meghajtású gépekkel kevesebb a kockázat.
Nem törik el a kardántengely és nem roncsolódik a fogaskerék, valamint a csapágy, mert direktben kapja meghajtást a szivattyú által.
Miben mások, miben számítanak különlegesnek az Önök által forgalmazott gépek?
A közelmúltban lépett a piacra néhány török, kínai és lengyel márka, amiknek az árfekvése olcsóbb és a műszaki megoldásaik is egyszerűbbek. Így aztán a több lehetőségből mindenki megtalálhatja az anyagi és minőségi igényének megfelelő gépet. Annyit tudok megemlíteni, hogy a mi általunk forgalmazott gépek mögött 30-50 éves gyártási tapasztalat és nemzetközileg is bizonyított minőség áll.
A referenciáink a gépeket több éve folyamatosan használják elégedetten.
A listánkon szerepel az EON, a DÉMÁSZ HM, állami és magán erdészetek, bérmunkákat végző cégek stb.
Vannak e, illetve várhatóan lesznek-e problémáik a koronavírus miatt a szállítással?
A gyárak továbbra is működnek Olaszországban, de a határok nehéz átjárhatósága miatt a gépek nehezebben, lassabban érkeznek meg. Mindenkinek állunk a rendelkezésére a továbbiakban is.
Mobil: +36 209256 305  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.        Web: www.hunduna.hu   

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Gondoljunk már most a burgonyára

ALFA-GÉP KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.5600 Békéscsaba, Szarvasi út 84.Tel:...

Bővebben...

McHale termékek Az Alfa-Gép Kft kínálatában

A békéscsabai székhelyű Alfa-Gép Kft 1996-óta van jelen a mezőgazdasági...

Bővebben...

ELHO TR 300 rendszellőztető

ELHO TR 300 rendszellőztető, avagy bízzunk a legjobban, de készüljünk a...

Bővebben...

Szárítótelepi megoldások

Tower Dryer – toronyszárító TOWER DRYER / T-TOWER DRYER Mezőgazdasági...

Bővebben...

Folyékony műtrágya...

Folyékony műtrágya rendszer bevezetése a Tempo L 8-24 típusoknálÚj opcióként a...

Bővebben...

Ritka jó vétel

  Itt egy ritka jó vételi lehetőség, aki nagyobb bozótirtó lánctalpas...

Bővebben...

Speciális területek gépei

Célunk az, hogy olyan speciális területekhez biztosítsunk gépeket,...

Bővebben...

Antibiotikumok nélkül...

Antibiotikumok nélküli intenzív állattartás?Ha az állattartó és az állatorvos...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK