A Biomin legújabb...

2020. május 26. kedd
Oláh Margó
56751

A Biomin legújabb növényi alapú takarmányadaléka
A Biomin Magyarország Kft. a közelmúltban Herceghalmon mutatta be legújabb terméksorát, amely az egyedülálló összetételének és formájának köszönhetően a növénHUyi eredetu takarmányadalékok következô generációjának számít. A cég a termékbemutatót egy olyan konferencia keretében ejtette meg, ahol a növényi eredetu takarmányadalékok összetételét, hatásait, valamint alkalmazásuknak megtéru¨lését is köru¨ljárták.
Ez a terméksor olyan hatásokkal rendelkezik, melyeknek köszönhetően messzemenően beilleszthető az antibiotikumfelhasználás- csökkentési programba, hangsúlyozta bevezetőjében dr. Jakab Gábor, a Biomin Magyarország Kft. ügyvezetője. Az ilyen termékek használatával csökkenthető az antibiotikum-rezisztencia kialakulása, melynek állat- és humán egészségu¨gyi vonatkozásai már régóta fenyegető képet mutatnak.
Jelentős megtérülés
Eric Erber 1983-ban már az antibiotikum- mentes állattartás víziójával hozta létre a Biomint és a termékeit azóta is ennek szellemében fejleszti a cég, jegyezte meg előadásában Gerhard Galsterer, a Biomin GmbH régióigazgatója. Ahogy a tulajdonos mondta „Tudtuk, hogy az antibiotikus hozamfokozók (AGP) kivonásával a teljesítmény csökkenni fog. Viszont az is egyértelmű volt, hogy az AGP-k lecserélése nem egy egy termékes megoldás lesz.” A cég többek között ezért is fektet be egyre több pénzt a kutatás-fejlesztésbe, hogy olyan termékeket adhasson partnereinek, melyeknek együttes hatásával elérhető az a cél, hogy antibiotikum-mentesen, de magas színvonalon termeljenek az állatok.
Szemléletes példákon keresztu¨l mutatta be dr. Ózsvári László, az Állatorvostudományi Egyetem dékánja, hogy milyen gazdasági károkat okoz egy-egy betegség a haszonállat-állományokban. Adataiból nemcsak az deru¨lt ki, hogy a baromfiágazatban a takarmány az összköltség 55-75 százalékát teszi ki (hasznosítástól fu¨ggően), hanem az is, hogy egy takarmányadalékanyag alkalmazásánál annak a megtéru¨lése akár 4-6-szoros is lehet.
A bél védelmi képessége
Az egészséges emésztőrendszer fenntartásáról és a bél védelmi rendszerének szerepéről tartott előadást dr. Nicole Reisinger, a Biomin vezető kutatója. Előadásában egyebek mellett azt emelte ki, hogy az emésztőrendszer egészséges működése elengedhetetlen a tápanyagok megfelelő emésztése és felszívódása érdekében, ugyanakkor ez a szervezet legnagyobb immunrendszere is. Fontos, hogy a bél egy gátat képez a szervezet és a környezet között, azaz az első védelmi vonal a ku¨lönböző toxinok és a patogének elleni harcban. Amennyiben a bélhámsejtek közötti fehérje-összeköttetések (tight junctions) felszakadnak, kialakul a „szivárgó bél szindróma”, mely a bélrendszer gyulladásához vezet, ezáltal csökken az állatok teljesítménye. A különböző stresszhelyzetek (pl. magas hőmérséklet, takarmányváltás, toxinok stb.) gyengítik a bél védelmi képességét, így ennek fenntartása nélkülözhetetlen az állat egészsége és magas szintű termelése érdekében. Ezért fontos olyan növényi alapú adalékanyagokat alkalmazni a takarmányokban, melyek a védelmi képességet erősítik.
A növényi alapú adalékok csupán költséget jelentenek az állattartásban, vagy használhatók jelentős megtéru¨léssel is? – tette fel a kérdést Wolfgang Kaul, a Biomin GmbH kiemelt ügyfélkapcsolati vezetője. Előadásában azokra az előnyös folyamatokra fókuszált, amelyeket a növényi alapú adalékok a szervezetben kiváltanak, ezáltal javítva az állatok általános egészségi állapotát, emésztését, felszívódását, ezzel stabilizálva termelésüket. E termékeknek a legfontosabb hatásai többek között: gyulladáscsökkentő, antioxidáns, antibakteriális, és gombaellenes hatás, az emésztőenzimek aktiválása, az emésztőnedv termelődésének fokozása. Az említettek illusztrálására olyan kísérleti adatokat mutatott be, amelyek jól érzékeltették, hogy a brojlercsirke- termelés során alkalmazott Digestarom® termék 4,8-szoros megtéru¨lést eredményezett. Egy másik kísérleti eredmény szerint a termék használata egy 100 ezres brojlerállományban 7600 euró többletbevételt jelentett. A következtetés tehát az, hogy bátran használjunk növényi kiegészítőt, mert nagyobb megtérülést fog jelenteni.
Hogyan hat?
A Digestarom® DC terméket és hatásait dr. Antonia Tacconi, a Biomin világszintű termékmenedzsere mutatta be. A termék egyik legfontosabb hatása a gyulladáscsökkentés, melyet úgy ér el, hogy leszabályozza az NF-kB rendszer (információhordozó rendszer) működését, amelynek hatására csökken a gyulladásos folyamatokért felelős fehérjék termelődése. A termék ugyanakkor aktiválja az Nrf2 rendszert, amely a sejtek oxidatív károsodása elleni védekezésért felelős. Ha a szervezetnek nem kell energiát fordítania a gyulladásos folyamatok elleni védekezésre és a sejtvédelemre, akkor logikusan a termelés is javul. Ugyanakkor bemutatta azt is, hogy a termék hogyan segíti több oldalról a tápanyagok emésztését, felszívódását, mindezt úgy, hogy a ku¨lönleges kettős kapszulázott forma lehetővé teszi a hatóanyagok fokozatos felszabadulását és hatását a bélrendszer teljes hosszában. A termék az összetett hatásmechanizmusa által (étvágyfokozó és emésztőenzim- elválasztást serkentő, bélbaktériumok kézbentartása, a bél védelmi képességének fokozása) válhatott a világ egyik leghatékonyabb antibiotikum-mentes hozamfokozójává.
BIOMIN Magyarország Kft. 2040 Budaörs, Budapesti út. 55/a
Hungary +36 23 703 016 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. web: http://www.biomin.hu/

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Élet a földön

A minap találtam a következő cikket. Azt mondanám ,,Fején találta a...

Bővebben...

Bevált tárcsakerekes...

Bevált tárcsakerekes technikaAz előpréselő hengerek, a tárcsakerekes vágó és a...

Bővebben...

Örömmel mutatjuk be...

Örömmel mutatjuk be legújabb termékünket a ketózis megelőzésére –...

Bővebben...

Mezőgazdasági seprőgépek

Cégünk kül- és beltéri ipari seprűk és kefék, seprő adapterek, tisztítógép...

Bővebben...

A gazdálkodás jövője

AZ ÚJ  Q   S O R O Z AT A GAZDÁLKODÁS JÖVŐJEWORK SMARTER. NOT...

Bővebben...

Környezet-hatékony technológia

Omikron ORS FM sorközművelő tápkultivátor, mely...

Bővebben...

A mobil tárolás új korszaka

Beton legó, súly támfalak, térelválasztó falak, depók, épület oldalfalak...

Bővebben...

Szervestrágya - jó minőség - jó áron!

"MIÉRT VENNE MAGASABB ÁRON, HA JÓ MINŐSÉGET JÓ ÁRON IS KAPHAT KÖZVETLENÜL A...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK